Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Sastavnice

Filozofski fakultet

Studijska ponuda Odsjeka

Dvopredmetni preddiplomski i diplomski studij latinskog jezika i rimske književnosti

Odsjek za klasičnu i romansku filologiju kao sastavnica Odjela za humanističke znanosti i u suradnji s njegovim drugim sastavnicama - Odsjekom za kroatistiku, Odsjekom za talijanistiku i Odsjekom za povijest - nudi mogućnost studiranja latinskog jezika i rimske književnosti u kombinaciji sa studijima talijanskog jezika i književnosti, hrvatskog jezika i književnosti te povijesti.

Prednost dvopredmetnih studija je višestruka. Osim stjecanja diplome koja svjedoči o osposobljenosti za rad u dvjema strukama, dvopredmetni studij svojom multidisciplinarnošću priprema studenta za poslijediplomske studije koji su sve češće interdisciplinarni. Multidisciplinarnost dvopredmetnog studija temelj je veće vidljivosti na tržištu rada koje je izraz sve složenijeg svijeta u kojem su potrebna složena, interdisciplinarna i umrežena znanja i vještine.

Preddiplomski studij završava nakon tri godine studiranja i prikupljenih 180 kredita. Po završetku preddiplomskog studija stječe se naslov prvostupnika. Stečena diploma dvopredmetnog studija otvara vrata diplomskog studija.

Diplomski studij latinskog jezika i rimske književnosti traje dvije godine, a studenti mogu odabrati znanstveni ili nastavnički smjer.

Ishodi učenja na razini programa studija

Tablični prikaz studija

Preddiplomski studij 

Diplomski studiji - znanstveni i nastavnički smjer