Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

20.03.17.
Novosti

Zlato i bronca za pulske studente skijaše na sveučilišnom natjecanju u Italiji

Olimpijski gradić Bardonecchia, gdje su se 2006. godine održale utrke zimskih olimpijskih igara u Torinu, od 8. do 12. ožujka bilo je mjesto skijaškog i snowboard okršaja studenata sportaša s brojnih europskih sveučilišta. Natjecanje pod nazivom Bardonecchia University Snowbreak organizirali su studentska sportska organizacije A.S.D. Eurosportevents i Sveučilište Bocconi iz Milana, koji više od 10 godina uspješno organiziraju međunarodne sveučilišne turnire Euromilano (Milano) i Euroma (Rim). Prema pravilima FIS-a studenti i studentice, kojih je bilo oko 300, natjecali su se u četiri skijaške discipline.

Boje pulskog sveučilišta branili su studenti Lino Mordrušan (FET) i Sebastijan Sinožić (OIKT) koji su se natjecali u konkurenciji veleslaloma. Nažalost ove godine po prvi puta na ovom natjecanju nije nastupala pulska studentica Francesca Korenić koja ovaj semestar, putem programa mobilnosti Erasmus plus, pohađa predavanja na partnerskom sveučilištu u Brnu. Nakon srebra s prošlogodišnjeg izdanja natjecanja Lino Modrušan ove se godine okitio zlatom!! Solidna prva vožnja, pad nekolicine konkurenata u drugoj te najbolje vrijeme druge vožnje bile su zlatna kombinacija za našeg Linu. S druge strane, Sebastijan Sinožić, koji je prije dvije godine bio zlatni, ovoga puta doskijao do bronce zaostavši za Linom samo 22 stotinke. Na taj je način pulsko sveučilište po prvi puta na ovom turniru osvojilo dva pojedinačna odličja.

Zahvaljujući navedenim rezultatima Sveučilište Jurja Dobrile u Puli u ukupnom je plasmanu osvojilo treće mjesto te je tim povodom i nagrađeno predivnim i skupocjenim kristalnim peharom. Studenti i voditelj bili su smješteni u hotelu Ilarici a treninge prva su dva dana zbog lošijeg snijega u Bardonecchia-i, odradili u obližnjem Sestrierreu. Studente je na putu pratio voditelj delegacije i ekipe doc. dr. sc. Dean Sinković, MBA.