Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

19.05.17.
Novosti

Studenti sudjelovali na međunarodnoj konferenciji LEAP Summit 2017.

Studenti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli sudjelovali su na međunarodnoj konferenciji LEAP Summit 2017 koja se održala u Zagrebu u Studentskom centru od 11. do 13. svibnja 2017. godine, i koja je organizirana od strane Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije (HUKI).

Studenti su tijekom trodnevne konferencije prisustvovali formalnim aktivnostima - otvorenju te brojnim predavanjima i radionicama na temu IT-a, inovacija, razvoja karijera, poduzetništva, vodstva, motivacije itd. Sveukupno 56 predavanja, radionica, panel sesija i interaktivnih diskusija se održavalo u 5 dvorana istovremeno. Svakodnevno su bili prisutni info-pultovi poduzeća i studentskih udruga s promotivnim i informativnim materijalima. Među 60 i više govornika bili su i predstavnici velikih poduzeća u Hrvatskoj i Europskoj Uniji, investitori, motivirajući govornici te brojni uspješni pojedinci. Predavači su svojim zanimljivim i interaktivnim predavanjima željeli motivirati mlade, potaknuti ih na proaktivnost, cjeloživotno učenje i ustrajnost prema ostvarenju ciljeva. Studenti koji su sudjelovali su: Katja Božac, Nikolina Goldin, Mirna Hefer, Tihana Novak, Luka Bastijanić, Mislav Hager i Toni Svijetlica.

Naši studenti su, osim na predavanjima, prisustvovali izlaganjima i panelima teme „EU za mlade“, na kojima su predstavljene mogućnosti obrazovanja i zapošljavanja iz EU fondova. Uz navedeno, sudjelovali su i u neformalnim aktivnostima poput umrežavanja sa sudionicima, organizatorima, predavačima, poduzetnicima i inovatorima. Tijekom održavanja Speed dating-a te Business cafe-a mladi su imali prilike razmijeniti kontakte i iskazati interes za zapošljavanjem.

LEAP Summit konferencija bila je izvrsna prilika za edukaciju, motivaciju, umrežavanje i razmjenu znanja.

Fotografije s konferencije pogledajte na Facebook stranici Sveučilišta: