Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Održan skup o povijesti svakodnevice...

Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, u organizaciji Rosa Luxemburg Foundation Southeast Europe i Centra za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma, od 12. do 15. svibnja 2022. održan je međunarodni znanstveni skup Everyday Life in State-Socialist Societies čija je tema bila povijest svakodnevnog života u socijalističkim društvima (program).

Tri pozvana predavanja (Igor Duda, Marsha Siefert, Martha Lampland) i okrugli stol prenosili su se putem interneta (Youtube ili Facebook). Snimke pogledajte na CKPIS playlisti.

Skup su intervjuom najavili Marcel van der Linden i Alina-Sandra Cucu: What Was Life Like in Socialism? An upcoming conference brings together young historians from around Europe.

U Puli su rad skupa popratili Radio Rojc (Svakodnevni život u socijalističkim društvima) i Istra24 (Pulsko sveučilište na međunarodnoj konferenciji ugostilo brojne ugledne povjesničare).

Ustanove partneri bili su Fakultet za sociologiju i socijalni rad Sveučilišta Babeș-Bolyai (Cluj-Napoca), Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Međunarodni institut za društvenu povijest (IISG, Amsterdam),  Leibnizov Institut za studije istočne i jugoistočne Europe (IOS, Regensburg), Odjel za rodne studije i Odjel za povijest Srednjoeuropskog sveučilišta (CEU, Beč i Budimpešta).

Na prostoru, opremi i suradnji CKPIS zahvaljuje Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković”, Filozofskom fakultetu i SRIC-u.

Popis obavijesti