Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Dana 18. prosinca, u prostoru “Stanica 50” Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", održao se početni sastanak sudionika drugog ciklusa DA-SPACE Open Innovation Laba, čemu je prethodila Radionica o mentorstvu za tražitelje rješenja (poduzeća, jedinice lokalne i regionalne samouprave, javne institucije). Otvoreni inovacijski laboratorij EU projekta “DA-SPACE – Open Innovation to raise Entrepreneurship Skills and Public Private Partnership in Danube Region” uspostavljen je 2017. godine, a nalazi se u prostoru Rektorata, na adresi Zagrebačka 30.

Početni sastanak okupio je mlade talente koji su iskazali interes za sudjelovanjem u drugom ciklusu, te njihove mentore. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli te Upravni odjel za gospodarstvo Istarske županije nositelji su ove projektne aktivnosti u regiji, a kao tražitelji rješenja u drugom ciklusu uključili su se Glas Istre, Istarska razvojna agencija, Istarska razvojna turistička agencija, Krug Travel, Studentski poduzetnički inkubator te Turistička zajednica središnje Istre. Početnim sastankom predstavljene su aktivnosti koje sudionike očekuju u narednih pet mjeseci. Tražitelji rješenja predstavili su svoje izazove timovima mladih talenata, nakon čega je održano umrežavanje mentora i timova.

Nakon uspješnog prvog ciklusa Otvorenog inovacijskog laboratorija, drugi ciklus će mladim talentima omogućiti da inovativnim metodama i uz timski rad s mentorima traže i testiraju ideje te da putem edukacija jačaju svoje poduzetničke vještine. Uključivanjem u ciklus inovacijskog laboratorija, polaznicima će se omogućiti kvalitetno mentorstvo, stjecanje praktičnih znanja i poduzetničkih vještina, potencijalno zapošljavanje te umrežavanje na regionalnoj i međunarodnoj razini.

Pogledajte galeriju fotografija s otvaranja 2. ciklusa.

Projekt je sufinanciran iz Interreg Dunavskog Transnacionalnog programa, u njemu sudjeluje dvanaest partnera iz sedam europskih zemlja, a provoditi će se do lipnja 2019. godine.

Više informacija dostupno je na adresi:


 

Popis obavijesti