Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su Mirena Tubić i Roman Ivezić s pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile. Ostvarili su međunarodni projekt umrežavanja studenata i gospodarstvenika DA SPACE koji se realizirao pri pulskom Sveučilištu Jurja Dobrile i privodi se kraju.

U projektu je sudjelovalo sedam zemalja Europske unije s dunavske regije (Njemačka, Češka, Slovačka, Hrvatska, Srbija, Rumunjska i Bugarska), a pobjednički tim svake države predstavio je projektno rješenje na drugom međunarodnom Demo Dayu koji je ovih dana održan u Ulmu.

Radilo se u dva ciklusa otvorenog inovacijskog laboratorija. U drugom se okupilo šest timova mladih talenata odnosno dvanaest studenata pulskog Sveučilišta. Oni su u pet mjeseci tražili inovativna rješenja za šest poduzeća odnosno potpornih institucija.

Bili su to timovi Glas Istre, Turistička zajednica Središnje Istre, Istarska razvojna turistička agencija, Istarska razvojna agencija, Krug Travel agencija te Studentski poduzetnički inkubator, koji je u konačnici na lokalnom Demo Dayu održanom u Puli 5. travnja pobijedio.

Pobjednički Studentski inkubator rješavao je problem prepoznatljivosti odnosno privlačenja studenta u Studentski poduzetnički inkubator te radio na poticanju komunikacije i poduzetničkih vještina tijekom studija.

Pobjednički tim u sastavu Nikolina GerićRoman Ivezić i mentorica dr. sc. Roberta Kontošić Pamić putovali su u Ulm gdje su prezentirali svoje pobjedničko projektno rješenje. Puni dojmova, novih poznanstava i korisnih iskustava, dobili su priliku umrežavanja s drugim studentima dunavske regije.

Namjera projekta bila je doprinijeti zapošljavanju i smanjenju odljeva mozgova u regiji. Također, usvajanju inovativnih metoda učenja i jačanju poduzetničkih vještina. Svakako, u konačnici smanjenju nezaposlenosti mladih, a s realizacijom projekta došlo je i do zapošljavanja studenata u tvrtku mentora.

Poslušajte snimku radio emisije na:

Više o projektu DA-SPACE:

Popis obavijesti