Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli službeno je pristupilo proceduri dobivanja „Human Resources Strategy for Researchers“ (HRS4R) logotipa u okviru EURAXESS programa. Europska Komisija je 12. listopada 2020. godine prihvatila inicijativu pulskog Sveučilišta za započinjanjem procedure, prihvativši u potpunosti svih 40 načela Deklaracije o pristupanju „Europskojpovelji za istraživače“ i „Kodeksu o zapošljavanju istraživača“.

„EURAXESS – Istraživači u pokretu“ program je Europske komisije namijenjen povećavanju i olakšavanju mobilnosti istraživača i znanstvenika. EURAXESS mreža sastoji se od više od 1.100 službenika u više od 570 EURAXESS uslužnih centara u 40 europskih zemalja. Glavni je zadatak ovog programa pomagati stranim istraživačima i znanstvenicima prilikom dolaska u Hrvatsku na rad na znanstvenim projektima.

Osim stranim istraživačima, ovaj program pomaže i hrvatskim istraživačima da dobiju više informacija po pitanju realiziranja istraživačkog rada u inozemstvu, međunarodne suradnje i financijske pomoći/stipendija. Povrh toga, EURAXESS pruža pomoć i hrvatskim znanstvenim ustanovama, spremnima privući vrhunski znanstveni kadar, pri zapošljavanju i ugošćivanju stranih istraživača.

EURAXESS pomaže stranim istraživačima informacijama na web portalu kao i na službenoj Facebook stranici, online i tiskanim publikacijama te kroz direktni kontakt putem EURAXESS uslužnog centra.

U narednih godinu dana Sveučilište treba izraditi Internu analizu strategije ljudskih resursa za istraživače na temelju primjene Povelje i Kodeksa te Akcijski plan.

Detaljnije:

Popis obavijesti