Sveučilište Napoli Federico II (University of Naples Federico II - UNINA), Odjel političkih znanosti, stranim studentima nudi mogućnost pohađanja diplomskog studija kompletno na engleskom jeziku. Odjel političkih znanosti uvijek je istraživao sustav integracije i suradnje, ne samo u Europi i u čitavom euro-mediteranskom kontekstu, već i u prekomorskim zemljama: profesori, predavači, doktori znanosti i doktorandi znanosti fokusiraju svoje istraživanje na ekonomski razvoj, podudaranje ove teme s drugim kulturnim vrijednostima (demokracija, ljudska prava i održivi razvoj).

Nastoje usvojiti zajedničke perspektive koje bi mogle prevladati nacionalne granice kako bi se mladima pomoglo da se realiziraju u multikulturalnom kontekstu, što bi moglo naglasiti elemente kreativnosti i inovativnosti.

Po završetku studija, student stječe 120 ECTS bodova u razdoblju od dvije godine.

Pristojbe za studiranje:

  • EU studenti: 200,00€ (sveučilišne pristojbe) + 140,00 € /godišnje (obvezan regionalni porez) + 16,00€ (obvezan zakonski žig)
  • Studenti državljani trećih zemalja: 140,00 € /godišnje (obvezan regionalni porez) + 16,00€ (obvezan zakonski žig)

Natječaj je otvoren do 31. listopada 2020. godine (početak akademske godine u Italiji je 1. studenog i završava 31. listopada sljedeće godine).

Više o samom programu kao i kontakt osobama pronađi u brošuri:

Službene web stranice:

Popis obavijesti