Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte  dr. sc. Ivona Peternel gostovala je u emisiji „Razvojni kod“ na Radio Puli koju vodi i uređuje Tatjana Kaštelan.

Emisiju možete poslušati na poveznici:

Tekst prenosimo u cijelosti:

„Erasmus projekt samo je dio međunarodne i nacionalne suradnje studenata i profesora koji svoja znanja, iskustva i komunikacije stječu i razmjenjuju dugi niz godina diljem svijeta.

Erasmus program Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli omogućuje studentima, znanstvenicima, suradnicima odlazak u inozemstvo, stjecanje niza kompetencija i novih iskustava. Obogaćuje njihov rad, a samim time i Sveučilište, istaknula je tom prilikom dr. sc. Ivona Peternel. Pulski Fakultet ekonomije i turizma FET bio je polazna točka razmjene, jer je tada imao najjaču međunarodnu suradnju, i od njega je sve počelo.

Ured za partnerstvo i projekte Sveučilišta Jurja Dobrile danas intenzivno radi na projektima suradnje sa sveučilištima jakih svjetskih gospodarstava, dodaje Ivona Peternel, koja sa svojim malim jakim timom u Uredu za partnerstvo radi na jačanju međunarodne razmjene znanja i iskustava u području znanosti. Znanost i istraživanje te Erasmus, umjetna inteligencija i budućnost temeljne su smjernice. A pozitiva, vedrina i entuzijazam naših studenata neprocjenjivi su, ističe Ivona Peternel. Tu je i suradnja sa srednjim školama.

Jedino sveučilište u Hrvatskoj koje, uz ostale, nudi studij japanskog jezika i kulture, što je tek jedan segment bogate znanstvene suradnje studenata i profesora. Danas broji preko 150 potpisanih Erasmus bilateralnih sporazuma, što je velik uspjeh. Programi podupiranja istraživača, znanstvenika i studenata na učenje i stvaranje, naši su prioriteti, ističe dr. sc. Ivona Peternel, jer to je naša budućnost.“

 (Foto i tekst: Tatjana Kaštelan, HRT)

Popis obavijesti