Dragi talenti, studenti, alumni i mladi iz regije, pozivamo vas na sudjelovanje u drugom ciklusu DA-SPACE Otvorenog inovacijskog laboratorija. Nakon uspješnog prvog ciklusa kojim smo umrežili akademsku zajednicu s javnim i gospodarskim sektorom, stvorili niz inovacija i doprinijeli zapošljavanju mladih u regiji, nastavljamo s idućim. 

Pripremili smo sedam novih izazova za rješavanje:

  1. Glas Istre: diGItal
  2. Istarska razvojna agencija: Smart IT solution for efficient regional development analyses and management
  3. Istarska razvojna turistička agencija: Innovation in destination promotion
  4. Krug Travel agencija: We are VR
  5. Krug Travel agencija: Do we really need a boss?
  6. Studentski poduzetnički inkubator: Spin the SPIN
  7. Turistička zajednica središnje Istre: Creation of new tourist products in Central Istria

Detaljniji opis izazova dostupan je na Facebook stranici UNIPU OI Lab te na web stranici projekta DA-SPACE.

Zašto se prijaviti? Radi stjecanja poduzetničkih vještina, mogućnosti zapošljavanja, kvalitetnog mentorstva, kvalitetne edukacije od strane hrvatskih i inozemnih stručnjaka, razvijanja inovativnog i kreativnog razmišljanja, umrežavanja na lokalnoj i regionalnoj razini te brojnih drugih mogućnosti.

Što ćemo raditi u drugom ciklusu? Sedam timova mladih talenata sastojat će se od minimalno 2 člana koji će osmišljavati inovativna rješenja odabranog izazova s mentorom iz navedenih poduzeća. Za potrebe timskog rada uz inovativne metode predviđeno je korištenje našeg laboratorija na Rektoratu, koji je opremljen kompjuterima, projektorom i 3D printerom. U istom prostoru održavat će se i „Poduzetnički trening“ za sve sudionike te razni događaji radi umrežavanja akademske i gospodarske zajednice, te javnog i civilnog sektora. Završetak ciklusa predviđen je u travnju iduće godine lokalnim Demo Day-em s ciljem predstavljanja finalnih projekata timova i odabira pobjedničkog tima koje će svoje inovativno rješenje prezentirati na 2. International Demo Day-u u gradu Ulmu u Njemačkoj. 

Kada započinjemo s radom? Lab manager će detaljno predstaviti plan aktivnosti i rada svim sudionicima prije početka ciklusa. Kick off meeting za sve sudionike predviđen je po primitku dovoljnog broja prijava, a na istome će mentori i predstavnici tražitelja rješenja prezentirati ponuđene izazove i probleme. 

Kako se prijaviti?

Kontakt i lokacija: DA-SPACE Open Innovation Lab Croatia je uspostavljen na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, uz potporu Istarske županije, a nalazi se na Rektoratu (Zagrebačka 30). Ukoliko ste zainteresirani uključiti se u aktivnosti laboratorija ili u slučaju pitanja slobodno se obratite našem lab manageru na mtubic@unipu.hr. Više informacija o projektu DA-SPACE, Interreg Danube Transnational Programme, dostupno je na:

Veselimo se vašim prijavama!
DA-SPACE Projektni tim

Popis obavijesti