U okviru  Erasmus+ projekta Dynamic predstavnici Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli posjetili su u petak projektnog partnera Holcim Hrvatska d.o.o. u Koromačnu. Cilj radne posjete bila je prezentacija idejnog rješenja zadatka na razini Dynamic projekta, koje su izradili studenti Odjela za tehničke studije pod mentorstvom izv.prof.dr.sc. Svena Maričića te asistenta Ivana Veljovića, mag.ing.mech. Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte dr.sc. Ivona Peternel prezentirala je dosada odrađene aktivnosti u okviru projekta.

Studenti su pod mentorstvom Holcim Hrvatska d.o.o., profesora i asistenata uključenih u projekt, napravili razradu tehničkog rješenja automatiziranog postrojenja. Tehnička razrada napravljena je koristeći CAD program FUSION 360. Među komponentama koje su projektirane spadaju robotske ruke, konvejeri, silosi i cilindrične rotacijske peći. U nastavku projekta planira se dodatno napraviti model mlina, spojki te dodatnih komponenti u svrhu što boljeg prikazivanja procesa izrade. Također planira se izrada tehničke dokumentacije svih komponenti procesa. 

Na idejnom rješenju također se nalazi QR code, preko kojeg se može pristupiti AR (augmented reality) proširenoj stvarnosti postrojenja. Na taj način možemo ispred sebe imati i šetati se virtualnim postrojenjem, te vidjeti kako ono u stvari funkcionira. 

Pogledajte galeriju fotografija s posjeta:

Popis obavijesti