Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Stipendije MZO-a, AMPEU-a i Vlade...

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za mobilnost i programe EU-a i Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u RH objavljuju natječaj za stipendije programa Fulbright za akademsku godinu 2022./2023.: 1. Stipendije za postdoktorska istraživanja u trajanju od jednog ili dva semestra (od 4 do 9 mjeseci) i 2. Stipendije za preddoktorska istraživanja u trajanju od dva semestra (9 mjeseci; uvjet: akademski naziv magistra znanosti ili ekvivalent i upisan doktorski studij u RH).

Opći uvjeti:

Stipendije se dodjeljuju za istraživanje i usavršavanje na sveučilištima u SAD-u. Stipendije nisu namijenjene za razdoblje studija niti omogućuju stjecanje akademskoga naziva u SAD-u.

Kandidati trebaju podnijeti dokaz o hrvatskom državljanstvu, zaposlenju u RH i znanju engleskoga jezika. Rok za prijavu: 2. srpnja 2021.

Više informacija o programu, detaljne upute i obrasci za online prijavu nalaze se na web stranici Veleposlanstva SAD-a:

Kontakt za dodatne informacije:

Razmatrat će se samo prijave s potpunom dokumentacijom.

Osim online prijave potrebno je dostaviti i dodatnu dokumentaciju. Dodatna dokumentacija učitava se elektronički izravno uz online prijavu do naznačenoga roka. Budući stipendisti moraju biti svjesni kako epidemiološki uvjeti, dostupnost konzularnih usluga i prijevoza, kao i funkcionalnost američkih institucija i politika mogu utjecati na njihovu mogućnost putovanja u Sjedinjene Američke Države i sudjelovanja u programu. Rok za prijavu je 2. srpnja.

Popis obavijesti