U Ministarstvu znanosti i obrazovanja, 2. svibnja 2019. godine, prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja, potpisala je četverogodišnji ugovor (za ak. godine 2018./2019., 2019./2020., 2020./2021. i 2021./2022.) o programskom financiranju s prof. dr. sc. Alfiom Barbierijem, rektorom Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Uvođenjem programskog financiranja visokog obrazovanja i znanosti javnih visokih učilišta, koji se temelji na modelima dobre prakse razvijenih EU zemalja, osigurava se temeljno financiranje javnih visokih učilišta i omogućuje dodatno financiranje koje se temelji na rezultatima odnosno postizanju dogovorenih ciljeva, a sve to se veže uz transparentan način izračuna i dodjele sredstava.

S potpisivanja ugovora o programskom financiranju sa Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli i Sveučilištem u Rijeci, 2. svibnja 2019. godine.

U četverogodišnjim programskim ugovorima definirani su ciljevi, aktivnosti i rezultati, pokazatelji ostvarenja rezultata te dinamika dostave podatka i izvještaja o provedbi ugovora. Tekst Ugovora dostupan je na novoj internetskoj stranici:

Popis obavijesti