Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Dana 27. svibnja 2019. godine prof. dr. sc. Alfio Barbieri i prof. dr. sc. Dragan Primorac potpisali su Sporazum o suradnji u području znanstveno-istraživačke i stručne djelatnosti, u izvođenju nastave na stručnim i sveučilišnim preddiplomskim, diplomskim, integriranim te poslijediplomskim studijima i u edukaciji studenata u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina kao nastavnoj bazi Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. 

Specijalna bolnica Sv. Katarina, Europski je centar izvrsnosti i nastavna baza Medicinskih fakulteta Sveučilišta u Splitu, Rijeci, Osijeku, Mostaru te Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Službena je bolnica Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatske nogometne reprezentacije. Partner je institucija s ISABS-om i vodećom američkom bolnicom Mayo Clinic u organizaciji čuvenih znanstvenih skupova (www.isabs.net) u čijem radu sudjeluju dobitnici Nobelove nagrade. Prva je Europska bolnica s američkom akreditacijom Global Healthcare Accreditation i članica je Znanstvenog centra izvrsnosti za personaliziranu medicinu RH.

Rektor prof. dr. sc. Alfio Barbieri je predstavio dosadašnji tijek razvoja studija medicine u Puli te predstojeće aktivnosti, zahvaljujući svim suradnicima koji sudjeluju u ovom značajnom projektu, s posebnom zahvalnošću prof. dr. sc. Draganu Primorcu za odaziv na suradnju. Podsjetio je kako se osnivanje Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli  vezuje upravo za ministarski mandat prof. dr. sc. Dragana Primorca te je ovo prvi njegov dolazak na pulsko Sveučilište nakon osnivanja. 

Predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice Sv. Katarina prof. dr. sc. Dragan Primorac, predstavio je rezultate najnovijih istraživanja i visokostručnih dosega kojima svakodnevno svjedoče pacijenti iz cijelog svijeta  te rad vrhunskih stručnjaka predanih educiranju, prijenosu suvremenih spoznaja i saznanja, zahvaljujući kojima ova bolnica zasluženo ima status centra izvrsnosti. Izrazio je želju za uspješnom suradnjom i pružio potporu svim daljnjim prorazvojnim iskoracima u području biomedicine i zdravstva pri pulskom Sveučilištu temeljenim na kvaliteti i izvrsnosti kao vodiljama pokretanja i kontinuiranog unapređivanja studija medicine u Puli.

Pogledajte galeriju fotografija s potpisivanja Sporazuma.
 

Popis obavijesti