Pozivamo sve kolege koji imaju nastavu u srijedu, 30. listopada, da taj dan ne održe nastavu radi solidarnosti s našim kolegama kojima je to potrebno. Nitko vam ne treba dati odobrenje za štrajk. U slučaju bilo kakvog pritiska trebate se moći oduprijeti. Slušajte jedino sindikalnog povjerenika. Zatvorite referade, knjižnice i sva javna mjesta. Portiri i telefonisti ne trebaju biti na porti i spajati, a čistačice ne trebaju čistiti. Informatičari također trebaju uskratiti svoje usluge na taj dan.

Sastanak sindikata i svih zainteresiranih zaposlenika započinje u 8 sati u dvorani T. Peruško (Ronjgova 1).

Osvrt na održani štrajk

Svima čestitamo na sudjelovanju u veoma uspješnom štrajku. U Sindikatu smo veoma zadovoljni i vašim odazivom i entuzijazmom naših povjerenika. Kao što smo već rekli, naš je štrajk više demonstracija nego pritisak i kao takav bio je pun pogodak. Posredstvom medija hrvatsko društvo ga je zapazilo više nego dobro, a upravo to je najvažnije. Pristojnu, odgovornu i demokratsku vlast to bi moralo zabrinuti.

Nenastavno osoblje i predavači odazvali su se u doista impozantnom postotku. Posebno nas je oduševio stupanj solidarnosti koji je iskazala većina znanstveno-nastavnog, znanstvenog i suradničkog osoblja koje je toga dana trebalo održati nastavu. Ističemo da smo iznimno zadovoljni i odazivom nečlanova Sindikata jer je to izuzetno važno za zajedničke interese. Konkretne brojke govore da je u 43 naše ustanove štrajk potpuno uspio. U 33 je uspio velikom većinom. Osrednje se štrajkalo u 25 ustanove, a u 9 veoma slabo. Štrajk nije održan u 8 ustanova.

Pročitajte sindikalni poziv svim zaposlenicima:

Popis obavijesti