Naših 6,11 % tražit ćemo još jednom na prosvjedu 6. studenog u srijedu na Trgu svetoga Marka u 12 sati. Prosvjed organiziraju tri sindikata obrazovne vertikale koji pokrivaju osnovno, srednje te visoko obrazovanje i znanost. Istoga dana sindikati osnovnog i srednjeg školstva štrajk organiziraju u cijeloj zemlji, za sve županije, pa smo se i mi odlučili ponovno za srijedu. Uz prosvjed i cjelodnevni štrajk, to će biti najjači udar do sada.

Sastanak sindikata i svih zainteresiranih zaposlenika započinje u 8 sati u Vijećnici zgrade u Ronjgovoj 1

Ishod posljednjeg štrajka

Na većini ustanova odaziv je bio još i bolji nego prvoga dana. Signali koje dobivamo s terena kažu nam da su mnogi ljudi spremni na još jači pritisak. U prvom štrajku se tako izjasnila 51 ustanova, a sada 56. Na dan štrajka u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu vladine službe, bez ikakvih zakonskih ovlaštenja, skinule su s ulaznih vrata plakate o štrajku kako to ne bi uznemirilo premijera prilikom dolaska na konferenciju o hrvatskom predsjedanju Europskom unijom, koja se održavala u NSK baš na dan štrajka. Za vrijeme konferencije tamo nije bilo gotovo nikoga od zaposlenika, jer je u štrajku bilo 85 % zaposlenika ustanove.

"Pregovori"

Danas, u ponedjeljak prijepodne, pozvana su sva četiri sindikata u obrazovanju na pregovore u različitim terminima. Nismo ni očekivali da će Vlada doći s nekom ozbiljnom ponudom, i to se obistinilo. Nastavljamo sa štrajkom, ali nastavljamo i s razgovorima ovaj tjedan. Ipak, važan ishod današnjeg sastanka je potvrda da će dosadašnji dani provedeni u štrajku zaposlenicima biti plaćeni.

Pročitajte sindikalni poziv svim zaposlenicima:

Povezane novosti:

Popis obavijesti