Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Povodom Dana Sveučilišta (Dies academicus, 16. travnja 2020. godine) rektor prof. dr. sc. Alfio Barbieri upućuje čestitku svim studentima, nastavnicima, znanstvenicima, stručnom, administrativnom i tehničkom osoblju te svim suradnicima i prijateljima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

 

DIES ACADEMICUS 2020

Poštovane kolegice i kolege, drage studentice i studenti, svi prijatelji Sveučilišta u Puli!

Mnogih proljeća minulih godina zajedno smo se radovali našim susretima pri svakoj svečano obilježenoj obljetnici djelovanja pulskog Sveučilišta.

Prilike u našem životnom i radnom okruženju nam to ove godine nisu dopustile, ali nisu ni zapriječile naše daljnje aktivnosti u nastavi, znanstvenom i umjetničkom stvaralaštvu, suradnji, investicijama i drugim područjima rada. Zato koristimo prigodu da se zahvalimo svima koji su pridonijeli kontinuitetu djelovanja - prvenstveno u nastavi, kako nastavnicima, tako i informatičkoj potpori koja je pravovremeno pripremila sve potrebne resurse za izvedbu nastave na daljinu, knjižničarima zahvaljujući kojima su raspoloživi bogati e-sadržaji, ali i svim dežurnim službama administrativno-tehničke potpore i studentskog standarda koje su organizirano i učinkovito osigurale nesmetani tijek odvijanja svih neophodnih poslovnih procesa. Kada je najviše trebalo, došle su do izražaja prednosti malog, fleksibilnog i dinamičnog sveučilišta pripravnog za suočavanje s izazovima nekih novih vremena.

Toplo zahvaljujemo svim našim suradnicima i partnerima u akademskoj zajednici, javnom i privatnom sektoru, našem Gradu, Županiji, nadležnom Ministarstvu koji su i dalje s nama podrškom i suradnjom u oživotvorenju  strateških ciljeva.

No, najljepši je rođendanski dar pristigao upravo od naših studenata. Iznenadili su nas inicijativom, odlučnošću, zrelošću i radišnošću kada je nakon jednog poziva predsjednika Studentskog zbora, uz pomoć profesora-mentora, stotine 3D printanih vizira ispunilo sobe i hodnike, spremnih za put do korisnika kojima su u ovom trenutku najpotrebniji. Uvijek smo povodom svakog Dana Sveučilišta s radošću isticali studente koji su nas obradovali svojim nastavnim i izvannastavnim uspjesima. Ovoga puta, također od srca čestitamo dobitnicama i dobitnicima Rektorove nagrade i s velikim ponosom pohvaljujemo studentice i studente koji su danonoćnom neumornom izradom vizira pokazali kako se pomaže potrebitima, koliko je moćna snaga mladosti i zajedništva i kako se voli zajednica u kojoj će jednoga dana raditi i stvarati. Zajednica, koju će ti isti studenti graditi stečenim znanjima, ali i velikim srcem.

Svima želimo puno uspjeha i ostvarenja, radujući se susretima još mnogih lijepih i zdravih proljeća!

Desidero rinnovare il ringraziamento dell’intera comunità accademica a tutti quanti contribuiscono alla vita e al continuo sviluppo del nostro Ateneo e consentono alla Università di consolidare la propria presenza e il proprio servizio formativo, scientifico e culturale. Un grazie a tutti i docenti, le maestranze e gli studenti per i brillanti risultati che qui ho riassunto, che ci impegnano a proseguire per la strada intrapresa.            

Rektor
Prof. dr. sc. Alfio Barbieri

Dobitnici Rektorove nagrade za akademsku godinu 2018./2019.

  • Luka Jovanov, II. godina sveučilišnog diplomskog studija Ekonomija, Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" u Puli
  • Ivana Kujundžija, V. godina sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog Učiteljskog studija, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Puli
  • Danijela Grubišić, II. godina sveučilišnog diplomskog studija Kultura i turizam, Fakultet za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije u Puli
  • Ivan Brljević, II. godina sveučilišnog diplomskog studija Povijest, Filozofski fakultet u Puli
  • Ivan Matak, II. godina sveučilišnog diplomskog studija Informatika, Fakultet informatike u Puli
  • Ana Bučko, I. godina sveučilišnog diplomskog studija Solo pjevanje, Muzička akademija u Puli

Izrada 3D print vizira, popis studenata i mentora

Autor video-priloga: Elvis Morina

Studentice i studenti: Jasmin Rami, Matija Jurcan, Diana Galović, Toni Racan, Ines Pruginić i Daniel Starčević

Mentori: izv. prof. dr. sc. Sven Maričić i Ivan Veljović, mag. ing. mech.

Popis obavijesti