Opcije pristupačnosti Pristupačnost

EU digitalna COVID potvrda ili test...

Dragi studenti, drage kolegice i kolege, sukladno novim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a uslijed pogoršanja epidemiološke situacije, od 15. studenog 2021. godine uvodi se šira primjena COVID potvrda (EU digitalna COVID potvrda) obavezna za sve zaposlenike i posjetitelje Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Trenutno se ne odnosi na studente Sveučilišta.

Za ulazak u prostore Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli od ponedjeljka 15. studenog 2021. godine (nastavno, nenastavno osoblje, vanjski suradnici i gosti) potrebno je:

  • imati važeću COVID potvrdu (EU digitalna COVID potvrda) ili odgovorajući drugi dokaz o preboljenju* koju su osobe dužne predočiti na zahtjev ovlaštene osobe Sveučilišta za provjeru COVID potvrda.
  • U protivnom, ukoliko navedene osobe nemaju važeću COVID potvrdu ulazak u prostore Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli nije dozvoljen.

Važećom COVID potvrdom smatra se:

Cijepljeni trećom dozom ili oni koji su preboljeli COVID-19 nakon cijepljenja ili su se zarazili po drugi put imaju pravo na produženje važenja svojih COVID potvrda na godinu dana od tih događaja.

  • Osobe koje imaju negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa (više na https://www.eudigitalnacovidpotvrda.hr/hr/covid-potvrde/potvrda-o-testiranju).

* Drugi dokazi (umjesto EU digitalne COVID potvrde) odnose se na:

  • osobe koje su preboljele bolest COVID-19 i dijagnoza im je postavljena na temelju brzog antigenskog testa unazad 9 mjeseci, što se dokazuje potvrdom liječnika primarne zdravstvene zaštite koju isti izdaje na temelju nalaza brzog antigenskog testa
  • osobe koje su imale dijagnosticirane COVID bolesnike u obitelji i imale su s tim oboljelima
  • kontakte, proglašavane su takozvanim vjerojatnim slučajem te im bolest nije dijagnosticirana laboratorijskim testom, što se dokazuje potvrdom liječnika primarne zdravstvene zaštite o preboljenju unutar 9 mjeseci, a na temelju medicinske dokumentacije
  • osobe kojima je bolest COVID-19 dijagnosticirana PCR testom prije više od 6 mjeseci, a manje od 9 mjeseci što se dokazuje potvrdom o preboljenju izdanom od liječnika primarne zdravstvene zaštite ili nalazom PCR testa ne starijim od 9 mjeseci
  • osobe koje su preboljele bolest COVID-19, bolest im je dijagnosticirana PCR-om, BATom ili su bili vjerojatni slučaj, a cijepljene su jednom dozom cjepiva unutar 8 mjeseci od preboljenja te nije prošlo više od 9 mjeseci od primitka prve doze što se dokazuje potvrdom liječnika primarne zdravstvene zaštite o preboljenju ili nalazom pozitivnog PCR testa i potvrdom o cijepljenju jednom dozom cjepiva protiv bolesti COVID-19 pri čemu je datum cijepljenja unutar 8 mjeseci od preboljenja, a nije prošlo više od 9 mjeseci od cijepljenja

Nastavno na izneseno, a radi mogućnosti provođenja Odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kontrole nadzora ulaska u prostore Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, molimo vas da prema ranije poslanom dopisu dostavite valjane COVID potvrde kako bi se uspostavila evidencija važećih COVID potvrda zaposlenika Sveučilišta.

Za zaposlenike koji ne posjeduju valjane potvrde o cijepljenju i/ili preboljeloj bolesti COVID-19, odnosno ili neki drugi dokaz koji može zamijeniti COVID potvrdu organizirano je antigensko testiranje (bris nazofarinksa ili brzi COVID-19 test putem sline). 

  • Antigensko testiranje vršit će se u prostoru Studentskog Centra (ulaz s vanjske strane po stepenicama iz Ulice Sv. Mihovila) radnim danom u vremenu od 7 do 10 sati počevši od 15. studenog 2021. godine (ponedjeljak, srijeda, petak).

Prema Odluci Stožera civilne zaštite RH osobe koje od 15. studenog 2021. godine nemaju valjanu potvrdu o cijepljenju i/ili preboljenju bolesti COVID-19, negativan antigenski test ne stariji od 48 sati ili negativan test na SARS-CoV-2 ne stariji od 72 sata neće moći ulaziti i koristiti prostore Sveučilišta kao ni druge prostore koje Sveučilište koristi za obavljanje svoje djelatnosti.

  • Napomena u tjednu 15. - 19. 11. 2021. testiranje će se vršiti i  16. studenoga (utorak).

Sveučilište će kao i dosad raditi na zaštiti zdravlja i sigurnosti studenata, zaposlenika i njihovih obitelji i mole se svi za razumijevanju u provođenju mjera koje je donio Nacionalni stožer Republike Hrvatske.

Rektor
Prof. dr. sc. Marinko Škare

Popis obavijesti