Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Obilazak novoizgrađenih paviljona...

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli u razdoblju od 20. do 30. studenog 2021. sudjeluje na Danima otvorenih vrata EU projekata, u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije. Na događaju su predstavljena 3 od mnogih projekata koje Sveučilište provodi, i to:

 

Dana 25. studenoga 2021. godine javnosti su prezentirani rezultati projekta „Proširenje infrastrukture studentskih smještajnih kapaciteta Studentskog doma Pula“. Pod vodstvom ravnatelja Studentskog centra Pula Miodraga Čerine i projektne koordinatorice dr. sc. Sanje Radolović, MBA, medijima, predstavnicima nositelja i partnera projekta te predstavnicima Studentskog zbora omogućen je obilazak novoizgrađenih paviljona 2 i 3.

 

 

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli kao nositelj i Studentski centar Pula kao partner, prijavili su projekt u srpnju 2016. godine na Poziv „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“, u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“ Ukupna vrijednost projekta je 75.362.746,50 kuna, a cilj je doprinijeti smanjenju troškova studiranja i povećanju pristupa visokom obrazovanju za redovite studente, s naglaskom na one u nepovoljnom položaju.

Projektom se povećao kapacitet Studentskog doma Pula, gdje je na lokaciji provedbe, u blizini postojećeg Paviljona 1 i studentskog restorana, obuhvaćena izgradnja i opremanje dodatnih dviju građevina ukupne bruto površine od 7.149 m2 – Paviljona 2 i Paviljona 3, a predstavnici medija obilaskom su mogli zaviriti u nove zajedničke studentske prostore i studentske sobe.

Smještajni kapacitet Paviljona 2 je 97 smještajnih jedinica sa 194 ležaja, dok su od toga četiri sobe prilagođene za osobe s invaliditetom i osobe smanjene pokretljivosti. Tu su osigurani i pomoćni sadržaji za dnevni boravak, učenje i prehranu.  U Paviljonu 3 smješteno je 27 smještajnih jedinica i 54  ležajeva, 2 učionice, čajne kuhinje i spremišta. Sva oprema nabavljena iz projekta udovoljava svim standardima suvremenosti i kvalitete.

Iz medija

Glas Istre

 

Popis obavijesti