Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Rektorovo obraćanje studentima...

Drage studentice i studenti, dopustite mi da vam i ovim putem zaželim sretne i ugodne blagdane vama i vašim obiteljima povodom Božića i Nove 2022. godine. Koristim priliku da se svima vama zahvalim i na strpljenju, spremnosti na suradnju i dogovor tijekom mjeseci zimskog semestra.

Primio sam puno mailova zabrinutih roditelja i studenata te želim zahvaliti svima na riječima roditelja i studenata koje su mi bile upućene. One su odraz duha da studiranje u Puli nije “samo” stjecanje diplome već puno više od toga u duhu ideje i filozofije našeg Sveučilišta #EvolveUNIPU. Borba s pandemijom, pripreme za tržište rada, predstojeći izazovi umjetne inteligencije i klimatskih promjena udaljili su sve nas zajedno od ideje i životne filozofije studiranja i zajedništva. Zaboravili smo na jednostavne riječi poput sve će to proći, život je nešto više, želim više. Vaše riječi kao i riječi vaših zabrinutih roditelja ukazali su na važnost ovih riječi, jer one su puno važnije od samog studiranja a studiranje je proces kroz koje ove riječi trebaju naći svoj put i uzdići vas, drage studentice i studenti, iznad praznog i bezimenog modela studiranja gdje je diploma ključ za tržište rada. Život je puno više od toga i vaše je pravo da to i očekujete tijekom studiranja a obveza je Sveučilišta brinuti se o tome da ispuni ideju i filozofiju postojanja samih sveučilišta, a to je osobni razvoj studenata. Kroz vaš osobni razvoj, razvoj vaših obitelji, sredina u kojima živite i radite, a time i Hrvatske, svi zajedno činimo ovu zemlju i svijet boljim mjestom za život.

U tom skromnom, zajedničkom pothvatu, da svijet učinimo boljim mjestom za život, kredo “život je više i želim više” bit će poput svjetionika za naša zajednička nastojanja da studiranje u Puli to zaista i postane, da postane “ono nešto više” - #EvolveUNIPU.

Daleko je lakše izgraditi kampuse a puno je teže izgraditi #EvolveUNIPU zajedno. U želji da s moje strane ovo bude mali iskreni korak u tome pravcu želim vama i vašim obiteljima mir i dobro za Božić te pregršt zdravlja i sreće u novoj 2022. godini.

Popis obavijesti