Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Među dobitnicima nagrade Istriana za...

Nagrada „Istriana“ je i ove godine, po 14. put zaredom dodijeljena najuspješnijim pojedincima iz područja kulture, glazbe, zdravstva, znanosti i obrazovanja, gospodarstva i sporta. Svečana dodjela održana je u petak, 17. prosinca u pulskom kinu Valli. Pokrovitelj manifestacije je Istarska županija uz podršku svih istarskih gradova, a generalni sponzor je Istarska kreditna banka Umag. Inicijator je novinar Hine Daniel Sponza. Nagradu Istrianu dobile su čak dvije predstavnice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, i to za dvije od ukupno šest kategorija dodjele nagrade.

Elda Krajcar Percan (kategorija glazba) diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, i to dvaput: na prvom odsjeku studij glazbene teorije s diplomskim radom u kojem se bavila sonatnim oblikom u Schubertovim sonatama za klavir, te na petom odsjeku - studij klavira u klasi Elle Kovačić Murai. Tijekom svoje duge i uspješne karijere, održala je više od dvjesto nastupa i solističkih koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu. Surađivala je s brojnim pulskim glazbenicima te s Puhačkim orkestrom grada Pule. U listopadu ove godine, obilježila je 40. godišnjicu umjetničkog rada.

Dr. sc. Lina Pliško (kategorija znanost i obrazovanje) redovita je profesorica na Odsjeku za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta, te je sadašnja dekanica Filozofskog fakulteta. Svoj je radni vijek posvetila istraživanju istarskih govora i jezičnoj povijesti Istre te promicanju kulturne i povijesne vrijednosti svog zavičaja.  

Čestitamo svim dobitnicima nagrada, a posebno čestitke upućujemo našim kolegicama, te im se zahvaljujemo na dosljednom i kvalitetnom radu, te doprinosu našem Sveučilištu, gradu i zajednici.

 

Fotografija

Popis obavijesti