Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Iz medija: Od jeseni u Puli starta...

Termine natječaja za upis studenata u prvu godinu studija u akademskoj godini 2022./2023. te novi preddiplomski studij na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli predstavili su na konferenciji za medije održanoj u zgradi Studentskog doma rektor Sveučilišta Marinko Škare, prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju Mirjana Radetić-Paić i prorektor za suradnju, inovacije i transfer tehnologija Valter Boljunčić.

"Sveučilište kreće u novi studijski program Dizajn i audiovizualne komunikacije. Sveučilište kreće s tim područjem, jer u Istri postoji umjetnički "background" i interes za umjetnošću i jedan takav studij tog oblika se prirodno nametnuo", rekao je Škare te dodao da je dobivena dopusnica za novi studij s kojim će se krenuti od nove akademske godine.

"Pored toga što je studij multidisciplinaran, multidimenzionalan i ima međunarodni karakter, ono što bih izdvojio je koncept stjecanja znanja u odnosu na tradicionalno usvajanje znanja. Stalno se priča o školovanju za potrebe tržišta rada i cjeloživotnom obrazovanju. Međutim, danas se tržišta rada mijenjaju gotovo istom brzinom kao i financijska tržišta, tako da ne možete tijekom pet godina nekoga školovati i da se on konstantno cjeloživotno usavršava budući da neće imati one vještine koje mora imati da bi mogao svladati sve izazove koje tržište rada nameće. Koncept ide na stvaranje znanja tijekom studija, a ne usvajanje znanja kroz udžbenike i polaganje ispita. Kad je riječ o ovom studiju, ide se na sudjelovanje u umjetničkim projektima i stvaranje novih", kazao je Škare dodavši da će se na taj način steći vještine i sposobnosti koje će u danom trenutku u budućnosti koristiti rješavanju bilo kojeg problema. "Nema potrebe za cjeloživotnim obrazovanjem. Jednostavno, imate znanje na raspolaganju koje ste, zajedno s profesorima, sami kreirali i problem koji se postavi pred vama ćete moći rješavati. To je proaktivni pristup", izjavio je rektor zaključivši da je novi studijski program koncipiran vrlo široko; od grafičkog dizajnera do nekoga tko je zainteresiran za poziciju umjetničkog direktora ili postprodukciju.

Klikom na sliku pročitajte cijeli članak iz Glasa Istre

Pogledajte prilog TV Nove:

Pročitajte i:

Popis obavijesti