Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Predstavnici Sveučilišta predstavili su medijima rad Sveučilišta u STEM području te međunarodne aktivnosti i projekte, uključujući suradnju s poduzetnicima i predstavljanje studija Znanost o moru, čije su upisne kvote, gotovo u potpunosti popunjene.

Na konferenciji za medije održanoj 7. srpnja 2022. predstavljen je rad Sveučilišta u STEM području, međunarodnim aktivnostima i projektima te noviji studij Znanosti o moru.

"Kao relativno mlado sveučilište nastojimo svojim studentskim programima privući potencijalne studente i siguran sam da ćemo naći dosta njih koji će naše sveučilište pronaći kao pravo", navodi Valter Boljunčić, prodekan za suradnju, inovacije i transfer tehnologija.

Nikola Tanković, prodekan na Fakultetu informatike, kazao je je glavni cilj ovog fakulteta modernizacija studijskih programa, međunarodna suradnja i digitalizacija, uključujući i zelenu tehnologiju koju, kako kaže, moraju osigurati za sljedeće generacije.

Izvanredni profesor Dean Sinković, prodekan na Fakultetu ekonomije i turizma, kazao je danas da studiranje u Puli znači studiranje u cijelome svijetu: "Naši studenti u pet godina studiranja, dvije i pol mogu provesti na inozemnim sveučilištima. Internacionalizacija je nešto što se zadnjih deset godina sustavno događa na našem sveučilištu, a surađujemo sa 150 institucija. Niti jedno sveučilište u Hrvatskoj nema takve uvjete."

Cijeli članak pročitajte na portalu Istra24:

Fotografija i tekst preuzeti od: Matea Čelebija, Istra24

Popis obavijesti