Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Kalliope Austria: Žene u društvu,...

Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom Zagreb uz potporu Saveznog ministarstva europskih i vanjskih poslova Republike Austrije organizira izložbu

"Kalliope Austria – Žene u društvu, kulturi i znanosti / Kalliope Austria - Frauen in Gesellschaft, Kultur und Wissenschaft" i
Dane austrijske kulture u Puli od 8.do 16. prosinca

te će se u suradnji s Kinom Valli prikazati i nekoliko filmova.

Prečesto su austrijske žene u službenoj povijesti svoje zemlje bile zaboravljene, nezamijećene ili marginalizirane. Utoliko je važnije nastojanje ove izložbe nastale uz potporu Saveznog ministarstva europskih i vanjskih poslova Republike Austrije da se na temelju biografija značajnih Austrijanki osvrne na posljednjih 200 godina. Raspon se pritom proteže od početka 19. stoljeća do danas. Nit vodilja je emancipacija žene sa svim njezinim usponima i padovima. Jasno je međutim da istinska ravnopravnost još nije postignuta i da se na tom polju još dosta toga mora učiniti.

Otvaranje izložbe uz popratna predavanja održat će se na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković 8.12. s početkom u 17.30 sati, Preradovićeva 1 (nova zgrada FET-a).

Izložba je na hrvatskom jeziku, a putem poveznice moguće je popratiti na devet jezika (njemački, engleski, hrvatski, španjolski, francuski, poljski, češki, srpski, portugalski):
https://online-exhibitions.at/calliope/?lang=hr

Preuzmi program - Dani austrijske kulture

Popis obavijesti