Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Emina Pustijanac dobitnica nagrade...

Emina Pustijanac, dekanica Fakulteta prirodnih znanosti pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, dobitnica je nagrade Istriana 2022. u kategoriji znanosti i obrazovanja. 

Svečanost proglašenja najboljih pojedinaca održala se u 16. prosinca u 13h u Kinu Valli.

Ovo je 15. godina dodjele županijske nagrade Istriana kojom se proglašavaju najbolji pojedinci u Istarskoj županiji u šest kategorija - gospodarstvo, zdravstvo, znanost i obrazovanje, kultura, glazba i sport. Istriana je projekt iniciran 2008. godine u suradnji s Istarskom županijom. 

doc. dr. sc. Emina Pustijanac dekanica je Fakulteta prirodnih znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Područje njezina znanstvenoga istraživanja su mikrobiologija čovjeka i morskog ekosustava, a nastavu u području mikrobiologije izvodi studentima Sveučilišnog prijediplomskog studija Znanost o moru i prijediplomskog i diplomskog studija Sestrinstva. Autorica i suautorica je više znanstvenih radova, te suradnica na nacionalnim i međunarodnim znanstvenim projektima. Aktivno sudjeluje u popularizaciji znanosti i približavanju STEM područja široj javnosti. Članica je Hrvatskog mikrobiološkog društva. Protekle godine uz potporu kolega zaposlenih na Sveučilištu posvetila se osuvremenjivanju studijskog programa Znanost o moru i dobivanju znanstvene dopusnice čime je Sveučilište napravilo iskorak u području prirodnih znanosti. 

Popis obavijesti