Opcije pristupačnosti Pristupačnost

prof. dr. sc. Robert Zenzerović...

Profesor računovodstva Robert Zenzerović na Youtube-u je pokrenuo serijal ‘Računovodstvena avantura’. Učenici, studenti, ali i šira javnost mogu naučiti osnove računovodstva putem storytellinga. 

Profesor Zenzerović na zanimljiv način objašnjava osnovne pojmove računovodstva kako bi skinuo sveopću stigmu s kolegija računovodstva. 

"Namjera mi je bila preokrenuti uobičajeni pristup razradi računovodstvenih tema te ispričati priču od kraja. A na kraju računovodstva, odnosno njegov glavni proizvod jesu financijski izvještaji koji predstavljaju osobnu iskaznicu svakog poduzetnika. Financijski izvještaji većine poduzetnika javno su dostupni te im može pristupiti svatko. Problem je u tome što se o tome u javnosti malo priča, a kada i pojedinci pristupe navedenim informacijama javlja se problem nerazumijevanja ili nedovoljnog razumijevanja onoga što je u izvještajima prikazano. Navedeno se odnosi na najširu javnost i nije vezano isključivo za mlade ljude koji će uskoro krenuti na studij ili pak ostvariti svoje prvo zaposlenje" - profesor Zenzerović za srednja.hr 

Na Youtube-u se može pronaći 7 epizoda u trajanju do max 15 minuta. 

Više informacija može se pronaći u članku koji je objavila srednja.hr.

 

Popis obavijesti