Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Dani otvorenih vrata - Okrugli stol

Okrugli stol na temu 'Uloga Sveučilišta u kreiranju budućnosti Europe' održao se na Sveučilištu u sklopu Dana otvorenih vrata, 8. veljače 2023. godine. 

Pred poprilično popunjenom dvoranom okrugli stol je moderirao Dean Sinković, a u raspravi su sudjelovali: Filip Zoričić, Boris Miletić, Monika Ivanović, Tin Celner, Valter Boljunčić, Darko Etinger i Željko Kukurin. 

Razgovaralo se na temu digitalizacije, internacionalizacije, mobilnosti, odnosa poduzetništva i sveučilišta, pripremi za tržište rada i drugim srodnim temama. 

Svaki je sugovornik obradio područje koje je u skladu s njegovim područjem djelovanja pa su tako sve teme bile iscrpno i kvalitetno obrađene. 

Okrugli stol trajao je dva sata te je prikazao teme koje su trenutno od velikoga značaja za Sveučilišta, ali i svijet općenito. 


Sveučilište u Puli je pritom pokazalo koliko surađuje s Gradom i Županijom, ali i korporacijama te koliko pozornosti pridaje radu i djelovanju Studentskog zbora te time i samoj studentskoj zajednici. 

Ovakvi događaji od presudnog su značenja za rad Sveučilišta pa je važno napomenuti kako je ovaj samo jedan u nizu nadolazećih događaja pri Sveučilištu J. Dobrile u Puli. 

Popis obavijesti