Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Obavijest o početku provedbe...

Ured za osiguravanje i unaprjeđivanje kvalitete i strateško planiranje Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, obavještava sve studente i nastavnike/suradnike kako, sukladno Pravilniku o provedbi studentske procjene kvalitete nastavnika i kolegija, 23. svibnja 2023. godine započinje provedba studentske procjene kvalitete nastavnika i kolegija za ljetni semester 2022./2023.

Ured je pripremio upute za studente i nastavnike kako bi provedba evaluacija bila što efikasnija i rezultirala zadovoljavajućim odazivom. Pozivamo sve studente da se u što većem broju odazovu anketiranju i pridržavaju se navedenih uputa radi više razloga:

ü  Anonimnost: Anketa je osmišljena da bude anonimna, što vam omogućuje da pružite iskrene povratne informacije. Slijedeći upute, pomažete u održavanju povjerljivosti svojih odgovora, potičući otvorenu i iskrenu procjenu. Vaše nam je mišljenje važno.

ü  Dobrovoljno sudjelovanje: Evaluacija je dobrovoljna, što znači da niste obvezni pružiti povratnu informaciju. No, aktivnim sudjelovanjem pridonosite poboljšanju kvalitete nastave i kolegija na našem sveučilištu. Vaše povratne informacije mogu istaknuti i pozitivne strane, područja za poboljšanje, te pomažu sveučilištu da identificira učinkovite nastavne prakse i izvrši potrebne prilagodbe

ü  Konstruktivne povratne informacije: Slijeđenje uputa omogućuje vam pružanje konkretnih i konstruktivnih povratnih informacija. Dijeleći svoja iskustva i prijedloge pridonosite oplemenjivanju cjelokupnog obrazovnog iskustva za sebe i buduće studente. Iskrene procjene mogu usmjeriti nastavnike u identificiranju područja u kojima mogu poboljšati metode podučavanja, isporuku sadržaja i angažman studenata.

ü  Pošteno ocjenjivanje: Proces ocjenjivanja treba biti pošten i nepristran. Pridržavanje uputa osigurava da svaki student ima jednaku priliku izraziti svoje mišljenje i iskustvo. Pomaže u održavanju dosljednosti i integriteta tijekom procesa evaluacije.

Pozivamo sve nastavnike/suradnike da potiču studente na sudjelovanje u procesu evaluacije. Pružajući im platformu za dijeljenje svojih perspektiva, osnažujete ih da utječu na poboljšanje kvalitete nastave. Prikupljene povratne informacije pomažu identificirati učinkovite nastavne prakse, područja u kojima su potrebne prilagodbe i potencijalna poboljšanja cjelokupnog iskustva učenja.

Pozvani smo da zajedno njegujemo okruženje koje cijeni doprinos studenata i kontinuirano teži poboljšanju. Poštivanje  anonimnosti studenata i pružanje podrške koja omogućava da se njihov glas čuje u konačnici podržava kontinuirano poboljšanje kvalitete podučavanja i cjelokupnog obrazovnog iskustva.

Ured za osiguravanje i unaprjeđivanje kvalitete i strateško planiranje

 

Prilozi:

Popis obavijesti