Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Održana završna konferencija...

Konferencija se održala 8. studenog u Circolu u Puli i trajala je čitavo poslijepodne pa sve do večernjih sati.

Publika je imala priliku poslušati različita i zanimljiva predavanja domaćih i stranih profesora. U publici su bili i studeni iz Kopra. 

Projekt “CACAO” predstavlja inovativan pristup odgoju i obrazovanju djece predškolske i rane školske dobi, u konkretnom primjeru spaja usvajanje osnovnih bioloških pojmova kroz glazbu i ples.
Kratki video projekta: https://www.youtube.com/watch?v=QmO8DCaso58
Koordinator projekta: Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Voditeljica projekta: dr.sc. Ivona Peternel

SAŽETAK projekta


Erasmus+ CACAO je projekt financiran iz programa Erasmus+ u okviru ključne aktivnosti dva – Suradnička partnerstva u predškolskom i školskom obrazovanju. Koordinator projekta je Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. Kako bi produbio i diverzificirao ključne vještine, znanja i stavove
predškolskih odgojitelja u Europi i šire, projekt „Cell Biology and Art Class Omnibus“ (CACAO) okuplja istraživače biologije i glazbe, umjetnike, odgojitelje i stručnjake za učenje potpomognuto tehnologijom iz pet europskih zemalja kako bi zajedno kreirali jedinstveni program predškolskog/ranog školskog učenja koji spaja staničnu biologiju, glazbu, ples i vizualnu umjetnost.

Visokokvalitetno obrazovanje u ranom djetinjstvu je iznimno snažan način promicanja kontinuiranog uspjeha u školi, na radnom mjestu i u društvu. CACAO pedagoški program je izrađen za djecu predškosle i rane školske dobi i njihove odgajitelje/učitelje koji će dobiti certificirano stručno obrazovanje o korištenju glazbe kao obrazovnog alata za poučavanje djece osnovnim biološkim pojmovima.


KONZORCIJ PROJEKTA:


• Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
• Universidad Pompeu Fabra (Španjolska)
• Musica, Impulscentrum voor Muziek (Belgija)
• Dječji vrtić Petar Pan (Hrvatska)
• Embassy International School Sp. z.o.o. (Poljska)
• IL GIROTONDO coop sociale srl (Italija)
• fabula movens d.o.o. (Hrvatska)

 

Popis obavijesti