Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Studenti Muzičke akademije u Puli na...

U srijedu, 17. siječnja, u zgradi Muzičke akademije u Zagrebu održan je Međunarodni rođendan umjetnosti, manifestacija koja se na ovaj datum obilježava diljem svijeta.

Kako bi se raznolikim programom publici svih uzrasta pružio uvid u posebnosti visokog umjetničkog obrazovanja, manifestacija je okupila studente umjetničkih akademija Sveučilišta u Zagrebu, uz gostovanje sastavnica umjetničkih studija iz drugih gradova.
Studenti Muzičke akademije u Puli predstavili su se u dva koncertna bloka. Na samome početku programa, u dvorani Bersa nastupio je harmonikaški trio te Akademski harmonikaški orkestar MAPU-a uz dirigentsko vodstvo prof. Denisa Modrušana. Tom je prilikom praizvedena skladba Branka Okmace „Ples mrtvaca“, inspirirana znamenitom freskom Vincenta iz Kastva koja se čuva u crkvici sv. Marije na Škrljinah kod Berma. Skladba je napisana povodom obilježavanja 30. obljetnice osnivanja studija Klasične harmonike, a posvećena je orkestru Akademije. U drugom koncertnom bloku nastupili su studenti Odsjeka klavira, Silvija Novak i Dorijan Jarnjak te studentice Odsjeka solo pjevanja - Mirta Topalušić, Valentina Elizabeta Šilje i Vanja Turner.

 

Čestitke svim izvođačima i njihovim mentorima (Slavko Magdić, Denis Modrušan, Lidija Horvat Dunjko, Sofija Cingula, Charlene Farrugia Božac, Toni Nežić, Robert Batelić) uz posebnu zahvalu kolegama koji su se pridružili harmonikaškom orkestru (Sandro Peročević, Vedran Vojnić, Marin Roža te Mattia Mioli).

 

 

 

Popis obavijesti