Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Stručnjaci iz cijelog svijeta na...

Od 15. do 17. srpnja 2024. godine, Pula će biti domaćin prve Srednjoeuropske i mediteranske konferencije o novim tehnologijama, inovacijama, društvu i razvoju. Ovaj događaj okuplja ugledne znanstvenike i stručnjake iz cijelog svijeta, koji će prikazati svoja najnovija istraživanja i spoznaje s ciljem unapređenja tehnološkog znanja i poticanja međunarodne suradnje.

Konferencija će obuhvatiti širok spektar tema, uključujući nove tehnologije i inovacije, integraciju tehnologije u medicinu, održivi razvoj, industriju 4.0, digitalnu transformaciju u različitim sektorima, kibernetičku sigurnost, zaštitu podataka, umjetnu inteligenciju i strojno učenje, medicinu te tehnološko obrazovanje i dijeljenje znanja.Poseban naglasak bit će stavljen na utjecaj tehnologije na društveni napredak i razvoj.

Program konferencije

Konferencija će započeti 15. srpnja s registracijom sudionika i druženjem, pružajući priliku za neformalno upoznavanje i umrežavanje. Glavni dio konferencije održat će se 16. srpnja u Coworking prostoru Pula, s bogatim rasporedom predavanja, panela i diskusija. Završni dan, 17. srpnja, rezerviran je za jedinstven nastavak međunarodne ljetne škole novih tehnologija na Fratarskom otoku, gdje će sudionici moći uživati u prirodnoj ljepoti i miru, dok razmjenjuju znanstvene ideje i iskustva.

Rekordan odaziv i međunarodna suradnja

Ostvarili smo rekordnih 25 prijava iz deset različitih zemalja, znanstveni odbor uključuje članove koji dolaze iz Brazila, Norveške, Estonije, Austrije, Srbije i Slovenije što potvrđuje međunarodne značajke i atraktivnost ove konferencije. Organizacijski odbor, pod vodstvom Tehničkog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i njihovih industrijskih partnera, posvećen je uspostavljanju konferencije kao ključnog mjesta za razmjenu inovacija i znanstvenih dostignuća.

Izjava organizatora

Sven Maričić, jedan od pokretača međunarodne konferencije: "S ponosom najavljujemo pokretanje Srednjoeuropske i Mediteranske konferencije o novim tehnologijama, inovacijama, društvu i razvoju. Ova konferencija pružit će jedinstvenu platformu za razmjenu informacija, znanstvenih ideja i širenje mreže kontakata na međunarodnoj razini. Cilj nam je uspostaviti Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i naše partnere iz privatnog sektora kao ključne aktere u promicanju društvenih inovacija i tehnološkog razvoja. Očekujemo da će konferencija značajno doprinijeti ne samo akademskoj zajednici, već i širem društvenom i tehnološkom napretku."

Marko Kršulja, dekan Tehničkog fakulteta u Puli: „Međunarodna konferencija izvrsna je prilika za unaprjeđenje ne samo istraživačkih aktivnosti već i dodana vrijednost za naše studente. Tehnički fakultet u Puli snažno je okrenut suradnji s industrijom, potičemo međunarodnu razmjenu naših djelatnika i studenata te smo otvoreni za suradnju u području primjene novih tehnologija.“

Informacija za sudionike

Na službenim stranicama Tehničkog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli bit će dostupan link za online praćenje konferencije. Za one koji žele prisustvovati uživo, adresa i sve potrebne informacije nalaziti će se na istoj stranici. Link na informacije: https://tfpu.unipu.hr/tfpu/en/tfpu2024 .

U slučaju potrebe za dodatnim informacijama, možete se javiti i putem službenog konferencijskog maila: tfpu-conference@unipu.hr

Pridružite nam se u Puli i budite dio Srednjoeuropske i Mediteranske konferencije o novim tehnologijama, inovacijama, društvu i razvoju koja potiče suradnju, inovaciju i tehnološki razvoj na globalnoj razini.

Popis obavijesti