Služba za informatičku potporu

Služba za informatičku potporu

Služba za informatičku potporu je ustrojbena jedinica Sveučilišta koja obavlja stručne poslove informacijske potpore, razvoja informacijskih sustava, upravljanja računalnom mrežom, nadzora nad informacijskom sigurnošću, tehnološke potpore nastavi i e-obrazovanju, organizaciji nastave te organizacijom zajedničkih računalnih resursa.

Podrška korisnicima

  • Radno vrijeme za podršku korisnicima: ponedjeljak - četvrtak od 11 do 13 sati

Online sustav korisničke podrške (Helpdesk)

1. Računalna infrastruktura:

Zatražite pomoć Službe za informatičku potporu Sveučilišta u vezi računalne i mrežne infrastrukture, pristupa internetu, rada s IT opremom:

2. Mrežna i serverska infrastruktura, hitni kvarovi:

  • prijava-problema@unipu.hr - prijavite mogući kvar opreme koju je potrebno hitno provjeriti (npr. nedostupnost poslužitelja) ili se javite ukoliko vaš AAI@EduHr račun nije funkcionalan

3. Informacijski sustavi i aplikacije:

  • webmaster@unipu.hr - adresa na koju šaljete zahtjeve za pomoć u pripremi materijala za objavu na mrežnim stranicama Sveučilišta odnosno stranicama sastavnica koje održava Služba za informatičku potporu te za podršku za upotrebu informacijskih usluga Sveučilišta.

 


Novosti SIP
Ne nasjedajte ne lažne e-mail...

Ne nasjedajte ne lažne e-mail obavijesti i ne otkrivajte svoje lozinke kradljivcima elektroničkih identiteta!

Ivica Petrinić

Nekoliko nam je korisnika javilo da su dobili lažnu obavijest o "nadogradnji webmail računa" kojom se od korisnika traži da otkriju korisničko ime i lozinku svojeg AAI@EduHr elektroničkog identiteta. Ukoliko ste odali svoje podatke odmah promijenite svoju lozinku AAI@EduHr korisničkog računa i javite SIP-u vrijeme incidenta kako bismo utvrdili eventualnu štetu!

E-učenje: kako studentima omogućiti...

E-učenje: kako studentima omogućiti pristup e-kolegiju?

Ivica Petrinić

S početkom nove akademske godine svi e-učenje kolegiji iz prošle godine arhivirani su pa na kolegije koji se izvode u tekućoj akademskoj godini nastavnici tek trebaju upisati studente! Svi materijali (ako ste ih imali prošle godine) su već postavljeni na nove e-kolegije, no studenati se ne upisuju automatski kako bi nastavnici imali mogućnost prvo modificirati prošlogodišnje sadržaje te sami odlučiti hoće li i kada će koristiti sustav za e-učenje...

Upozorenje! Lažne ucjenjivačke...

Upozorenje! Lažne ucjenjivačke "scam" poruke

Ivica Petrinić

Iz Carnetovog Certa upozoravaju da je posljednjih nekoliko dana zabilježen povećan broj lažnih ucjenjivačkih e-mail poruka kojima napadač pokušava iznuditi novčanu dobit od žrtve. Metoda kojom napadač pokušava ostvariti financijsku dobit temelji na objavljivanju navodnih osjetljivih podatka žrtve koja je primila ucjenjivačku poruku ako žrtva ne izvrši uplatu u Bitcoin vrijednosti.

Najava radova na Carnetovom mrežnom...

Najava radova na Carnetovom mrežnom čvorištu

Ivica Petrinić

Poštovani korisnici, u nedjelju, 15. srpnja, od 8 do 10 sati odvijat će se radovi na sustavu opskrbe električnom energijom Carnetovog mrežnog čvorista na lokaciji Preradoviceva 1/1. Uslijed radova doći će do prekida mrežne povezanosti ustanova članica spojenih na navedeno čvoriste. Zahvaljujemo na razumijevanju.

Radno vrijeme za podršku korisnicima

Radno vrijeme za podršku korisnicima

Ivica Petrinić

Radno vrijeme Službe za informatičku potporu za podršku korisnicima (studenti, nastavnici, osoblje) u akademskoj godini 2017./2018. je ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom od 11 do 13 sati.

Na online upite poslane putem Helpdesk sustava odgovaramo redoslijedom slanja pa molimo vaše strpljenje zbog velike količine upita.

Studentski intranet - nova online...

Studentski intranet - nova online usluga za studente

Ivica Petrinić

Obavještavaju se svi studenti da od ove akademske godine na stranici www.unipu.hr i na stranici fakulteta/odjela na kojem studiraju mogu pristupiti intranetu. Posjetite te stranice i prvi vrhu stranice odaberite dugme "AAI@EduHr Prijava". Nakon što upišete svoje korisnicko_ime@unipu.hr i lozinku pojavit će vam se popis svih vaših kolegija s poveznicama na stranice tih kolegija - svaka web stranica kolegija ima sekciju za obavijesti, a na vašoj personaliziranoj intranet stranici moći ćete vidjeti je li netko od nastavnika postavio nove materijale. A tu se nalazi i sličica "moodle" koja vas vodi na e-učenje stranicu kolegija.

Od sada sve najvažnije informacije imate na jednom mjestu - vašoj osobnoj intranet stranici!