Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Upute za online upise

Dragi brucoši, budući studenti Sveučilišta Jurja Dobile u Puli, zahvaljujemo vam na odabiru studijskih programa Sveučilišta Jurja Dobile u Puli.

Upisi su u potpunosti online

S obzirom na pandemiju COVID-19 te mjere predostrožnosti Sveučilište je odlučilo upise studenata izvršiti online, putem aplikacije "Upisi UniPu 2021". Aplikacija će biti dostupna na adresi https://upisi2021.unipu.hr/ gdje će svaki korak biti opisan uputama.

 • Kandidati ne dolaze osobno u prostore Sveučilišta - upisi će se izvoditi online (putem aplikacije) te uz pomoć službenih informacijsko-komunikacijskih kanala Sveučilišta.
 • Aplikacija za online upise bit će dostupna za prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u 2021./2022. akademskoj godini.

Vrijeme početka upisa

Aplikacija za online upise je aktivirana 22. srpnja. Putem SMS poruke zaprimit ćete lozinku za korištenje aplikacije:

Prijava na sustav

Za pristup web aplikaciji potrebni su vaš OIB te lozinka koju ćete primiti putem SMS poruke (po otvaranju aplikacije).

Započinjanje online upisa (od 22. srpnja do 23.srpnja)

1. Nakon prijave u aplikaciju "Upisi UniPu 2021.", pristankom na Opće uvjete potvrđujete volju za sklapanje ugovora te ćete dobiti podatke o plaćanju upisnine.

 • Opći uvjeti
 • U potvrdnom prozoru dajete pristanak na studiranje na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli u skladu s podacima navedenim u glavnom prikazu.

2. Po prihvaćenom upisu dužni ste uplatiti 300 kuna upisnine. Podaci za uplatu će vam postati dostupni čim potvrdite upis. Uplatu treba izvršiti odmah kako bi se mogao nastaviti proces upisa.

 • Krajnji rok za ovu fazu upisa i uplatu upisnine je 23. srpnja 2021. godine.

Nastavak online upisa (od 26. srpnja)

Podatke o uplati vaše upisnine Sveučilištu će banka dostaviti u ponedjeljak 26. srpnja.

 • O dobivenoj potvrdi uplate i dostupnosti podataka bit ćete obaviješteni putem promjene statusa aplikacije, a dodatna obavijest bit će poslana putem SMS-a.

Odabir studijskog programa

Po prihvaćanju općih uvjeta potrebno je potvrditi odabir studijskog programa.

 • Napomena: kandidati na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" obvezno trebaju definirati prioritete za željeni smjer prije potvrde odabranog studijskog programa.

Nakon što potvrdite odabir studija i primimo potvrdu uplate upisnine (po vašem pozivu na broj) kroz aplikaciju će se obavljati i ostali koraci u prikupljanju dokumentacije upisa: 

 • potvrde o zdravstvenoj sposobnosti  (samo za studente Fakulteta u odgoje i obrazovne znanosti)
 • slanje pripremljenog ugovora i vraćanje potpisanog ugovora
 • uplati školarine
 • izradi studentske iskaznice
 • pristupnim podacima AAI@EduHr.

Postupak kroz web aplikaciju dovest će vas do pristupnih podataka za AAIEduHr sustav na Sveučilištu tj. e-mail adresu pomoću koje ćete onda primati ostale podatke i informacije o kasnijim koracima procesa upisa.

 1. Prvi od koraka o kojem ćete biti informirani bit će dostavljanje fotografije i potpisa za izradu Identifikacijske kartice studenata (iksice) pomoću koje ćete ostvarivati studentska prava (poput prava na prehranu).
 2. Ukoliko ste po pravilima upisa dužni plaćati naknadu školarine putem aplikacije dobit ćete sve potrebne podatke za uplatu školarine, a račun ćete dobiti putem gore navedenog e-maila.  

Tijekom upisa u ključnim koracima dobit ćete notifikaciju SMS-om ili porukom elektroničke pošte na e-mail adresu.

Za sve dodatne informacije za online upise kontaktirajte nas porukom na pomoc-upis@unipu.hr.