Opcije pristupačnosti Pristupačnost
5. Međunarodna konferencija o...

Objavljen je program za 5. Međunarodnu konferenciju o znanstvenom izdavaštvu u kontekstu otvorene znanosti PUBMET2018, u organizaciji Sveučilišta u Zadru, Sveučilišta u Zagrebu i Instituta Ruđer Bošković, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanjaOpenAIRE AdvanceEuropean Association of Science Editors EASESPARC Europe, koja će se održati od 20.-21. rujna 2018., uz predkonferencijske radionice 19. rujna 2018., na Sveučilištu u Zadru.

Nakon četiri uspješne PUBMET konferencije, ovogodišnja donosi nove i one još uvijek aktualne teme znanstvenog izdavaštva koje žele okupiti što veći broj urednika i izdavača hrvatskih časopisa, znanstvenika i informacijskih stručnjaka kroz nizizlaganja, postera, radionica i diskusijskih foruma. 

Na ovogodišnjoj konferenciji organizirane su mnoge zanimljive aktivnosti: 

  • posebno druženje  organizirano zbog izazova vezanih uz autorska i srodna prava s kojima se susreće svaki autor, urednik, knjižničar, znanstvenik: SPARC Europesession: Copyright and licensing 101 for publishers, repository managers, authors, university management and policy makers- s najboljim europskim stručnjacima u tom području
  • zanimljivi predkonferencijskom danu 19. rujna 2018. (srijeda) kada će se održati radionice o plagijatorstvu, autorstvu i suradništvu te bibliometriji (uključeno u kotizaciju) - detalje o radionicama potražite na programu konferencije

Ukoliko se već niste registrirali, za registraciju i sudjelovanje na PUBMET2018 konferenciji, posjetite službenu stranicu:

Popis obavijesti