Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Međunarodna konferencija "Europski intelektualci na prijelazu iz XIX. u XX. stoljeće" započinje 3. lipnja 2019. i trajat će do 7. lipnja na Filozofskom fakultetu Sveučiilišta Jurja Dobrile u Puli. Svečano otvaranje konferencije bit će 4. lipnja u 10 sati u Svečanoj dvorani "Tone Peruško" u 10 sati. Konferencija je okupila stotinjak znanstvenika iz Hrvatske, Rusije, Gruzije, Austrije, Njemačke i Italije. Radovi sudionika konferencije recenzirani su i raspoređeni u tri knjige, na hrvatskom, ruskom i talijanskom jeziku jer su i službeni jezici konferencije hrvatski, ruski i talijanski jezik.

Knjigu će dobiti svi sudionici pri registraciji. Sudionici će izlagati u tri sekcije, zavisno od jezika izlaganja, a za sudionike konferencije pripremljen je i bogati kulturni popratni program. Na konferenciji se očekuje oko 70 izlagača.

Organizatori konferencije su:

Filozofski fakultet Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Centar ruskoga jezika i kulture "Institut Puškin" Pula, Matica hrvatska i Hrvatsko društvo nastavnika ruskoga jezika i književnosti, uz podršku Kultutnog instituta Italije i Međunarodnog društva nastavnika ruskoga jezika i književnosti (MAPRYAL-a).

Partneri konferencije su:

Državno sveučilište u Pjatigorsku (Rusija), Arheološki muzej Istre, Grad Pula, Istarska županija, Općina Bale, Ribarska koliba Resort i Plesni studio Centar.

Organizacijski odbor:

  • Robert Blagoni 
  • Daniel Mikulaco
  • Irena Mikulaco
  • Martina Damiani
  • Fabrizio Fioretti

Program na hrvatskom, ruskom i talijanskom jeziku

Više o konferenciji:

Popis obavijesti