Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Povećanje vidljivosti i priznatosti...

P-Rank, odnosno publication ranking indeks, ima za cilj povećanje vidljivosti i priznatosti znanstvenika sa značajnijm opsegom publikacija.

P-Rank objedinjuje nekoliko rangiranja iz različitih časopisa u kojima su radovi objavljeni. Također omogućava prilagodbu rangiranja za radove koji imaju više autora, što ga izdvaja od ostalih indeksa. P-Rank omogućava više verzija rangiranja, ali u svakoj uzima u obzir radove koji su objavljeni nakon određene, odnosno promatrane godine. P-Rank omogućava prilagodbu rangiranja uz ograničavanje (izuzeće) određenih zemalja i regija, u svrhu kvalitetnijeg razumijevanja i istraživanja mogućih razlika unutar istraživačke zajednice. Zanimljivost je i mogućnost podržavanja (endorsment) znanstvenika sa aktiviranim profilom navedenog rankinga.

P-Ranking trenutno objavljuje 7 mogućih rankinga (ABDC Journal Quality List, CABS Academic Journal Guide, ERIM Journal List, Handelsblatt, HCERES, Scimago Journal Ranks, VHB Jourqual 3), te je u svakom od njih trenutno gotovo 10 000 prijavljenih autora.

Potrebno je otvoriti svoj profil ovdje (potiče se ORCID iD, ali ne nužno), te dodati radove, odnosno poveznice na iste. 
Više detalja o P-Ranku možete pronaći ovdje.

Popis obavijesti