Opcije pristupačnosti Pristupačnost

HEJDE projekt: Javni dijalog o...

Na temu poslijediplomskog stupnja visokoškolskog obrazovanja novinara u Hrvatskoj, odnosno doktorskih studija, doc. dr. sc. Tijana Vukić je sredinom studenoga elektroničkim putem razgovarala s izvanrednom profesoricom Ivom Rosanda Žigo, voditeljicom Poslijediplomskog doktorskog studija Mediji i komunikacija na Sveučilištu Sjever u Koprivnici.

Rosanda Žigo ističe da zaposleni novinari upisuju doktorske studije iz informacijskih i komunikacijskih znanosti jer žele steći teorijska znanja, promišljati o novinarstvu iz znanstvene perspektive i podići razinu kvalitete novinarstva. Budući da postoji čvrsta i razgranata vertikala u akademskom sustavu za obrazovanje novinara, vidi potrebu za osnaživanjem dodatnog novinarskog usavršavanja i aktivnijim osmišljavanjem cjeloživotnih programa za novinare te zagovara snažniju implementaciju istraživačkog učenja i informacijsko-komunikacijskih tehnologija u studijske programe koji obrazuju novinare i kontinuirano dodatno usavršavanje informatičke i informacijske pismenosti nastavnika koji na njima predaju.

Riječ je o osmom tekstu objavljenom u okviru projekta Javni dijalog o akademskom obrazovanju novinara u suradnji s elektroničkom publikacijom H-alter, koji financira Agencija za elektroničke medije s ciljem poticanja izvrsnosti u novinarstvu, a koji je pridružena aktivnost međunarodnom znanstvenom institucionalnom projektu Visokoškolsko obrazovanje novinara u digitalnom okruženju (HEJDE) na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli koji vodi doc. dr. sc. Tijana Vukić.

Intervju je u cijelosti dostupan na:

Popis obavijesti