Opcije pristupačnosti Pristupačnost

HEJDE projekt: Održana prva fokus...

Jučer je, 13. rujna 2022., s početkom u 17 sati održana fokus grupa u okviru projektne aktivnosti Online studijski program koji obrazuje novinare u Hrvatskoj, potreba/prilika? trogodišnjeg međunarodnog institucionalnog znanstvenog projekta Visokoškolsko obrazovanje novinara u digitalnom okruženju (HEJDE). Grupni intervju trajao je 140 minuta, a razgovor je moderirala doc. dr. sc. Tijana Vukić, voditeljica HEJDE projekta.  

Cilj aktivnosti je prikupiti podatke o ključnim značajkama, postavkama, izazovima, mogućnostima i preporukama (programskim, tehnološkim, metodičkim, operativnim, institucionalnim) tog potencijalnog studijskog programa s naglaskom na njegovu održivost. 

Zbog velikog broja sudionika i načina održavanja fokus grupe – na daljinu – grupno intervjuiranje organizirano je u dva termina. U prvoj raspravi sudjelovalo je osam ispitanika; bili su to zaposlenici u visokom školstvu u znanstveno-nastavnim zvanjima s različitim bogatim akademskim i stručnim iskustvom, stručnjaci različitih profila i studenti. Diskusija je rezultirala brojnim kvalitetnim prijedlozima i sugestijama, a sa sudionicima je dogovorena buduća suradnja na tu i druge teme. 

U tu projektnu aktivnost uključeni su i studenti poslijediplomskih studija iz informacijskih i komunikacijskih znanosti sa Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta Sjever. Organizacija fokus grupa na daljinu provodi se u suradnji s Prizma Centrom za poslovnu inteligenciju, partnerom HEJDE projekta koji je potpora u procesu prikupljanja podataka. 

Nakon održavanja druge fokus grupe, u četvrtak, 15. rujna 2022. g., prikupljeni podaci obradit će se i koristiti za pisanje znanstvenog rada, a potom i izradu studijskog programa.

Više možete pročitati ovdje.
 

Popis obavijesti