Opcije pristupačnosti Pristupačnost

HEJDE projekt: Uspješno završeno...

Druga fokus grupa u okviru projektne aktivnosti Online studijski program koji obrazuje novinare u Hrvatskoj, potreba/prilika? trogodišnjeg međunarodnog institucionalnog znanstvenog projekta Visokoškolsko obrazovanje novinara u digitalnom okruženju (HEJDE), održana je jučer, 15. rujna 2022., s početkom u 17 sati. 

I u ovoj je raspravi naglasak bio na prikupljanju stavova i iskustava ispitanika o mogućnostima takvog oblika obrazovanja, izazovima s kojima se treba uhvatiti u koštac te preporukama za što učinkovitije kreiranje i organizaciju potencijalnog studijskog programa koji obrazuje novinare na daljinu s naglaskom na njegovu održivost. I ova je diskusija rezultirala brojnim kvalitetnim prijedlozima i sugestijama, a posebno je upozoreno na moguće prepreke i izazove u realizaciji programa. 

Grupni intervju trajao je 120 minuta, a razgovor je moderirala doc. dr. sc. Tijana Vukić, voditeljica HEJDE projekta.  

Sudjelovalo je šest ispitanika, predstavnika ključnih dionika; bili su to zaposlenici u visokom školstvu u znanstveno-nastavnim zvanjima s različitim bogatim akademskim i stručnim iskustvom iz zemlje i inozemstva, stručnjaci različitih profila, predstavnici međunarodnih i domaćih novinarskih organizacija i studenti. 

Više detalja može se pročitati na službenim mrežnim stranicama HEJDE projekta.  

Popis obavijesti