Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Izv. prof. dr. sc. Nikola Vojnović i prof. dr. sc. Jasmina Gržinić s Katedre za turizam FET-a urednici su  znanstvene monografije "Turizam i transformacije – odgovori na krizna stanja".

Znanstvena monografija “TURIZAM I TRANSFORMACIJE – Odgovori na krizna stanja” (2024.), objavljena je u digitalnom izdanju i sljedbenica je ranije objavljene online knjige katedre (2021). Izdanje je rezultat rada svih profesora katedre za turizam Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli i pridruženih članova na znanstvenom projektu “Krizna stanja u turizmu - Uloge dionika i strategije oporavka” voditeljice prof.dr.sc. Jasmine Gržinić.

 

Navedenim izdanjima Katedra podržava otvoreni pristup publikacijama/istraživanjima. Urednici su fokus stavili na utvrđivanje veza između transformacija u turizmu i nepovoljnih situacija na globalnom planu (pojava kriza). Knjiga se sastoji od 10 poglavlja raspoređenih u dvije cjeline: DIO I:  TRANSFORMACIJE U TURIZMU, DIO II:  KRIZNA STANJA U TURIZMU – STRATEGIJE OPORAVKA. Dostupni su sažeci radova na engleskom jeziku.

Više o izdanju dostupno putem:

Popis obavijesti