Opcije pristupačnosti Pristupačnost

CroRIS

Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce), u sklopu projekta Znanstveno i tehnologijsko predviđanje kojeg vodi Ministarstvo znanosti i obrazovanja, provodi izgradnju nacionalnog informacijskog sustava znanosti, skraćeno nazvanog CroRIS (Croatian Research Information System).

CroRIS će objediniti veliku količinu informacija o znanstveno-istraživačkom radu u Hrvatskoj: o znanstvenicima, ustanovama, projektima, istraživanjima, publikacijama, proizvodima, patentima, opremi, njezinu korištenju itd.

Znatan dio programskih modula CroRIS-a izgrađen je s ciljem integracije s drugim informacijskim sustavima. Uz državna tijela, visoka učilišta, institute, knjižnice i druge ustanove, treba posebno naglasiti povezivanje s gospodarstvom i promicanje otvorene znanosti. Interakcije su planirane, među ostalima, s informacijskim sustavima Hrvatske zaklade za znanost, Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva uprave, sa sustavima Dabar, Hrčak, Mozvag i ISVU te međunarodnim sustavima kao što su Web of Science, Scopus, OpenAIRE, ORCID, itd.

 

                                                                    Pristup na stranice: CroRIS HR

 

Preuzeto sa stranica www.srce.unizg.hr

Koordinatorica CroRIS-a za Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

 

           Tel.: +385 52 377 518

           E-mail: vanessa.toic@unipu.hr