Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Novosti

6. Regionalni susret studenata...
6. Regionalni susret studenata psihologije Rijeka održat će se od 4. do 6. svibnja 2023. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci , u organizaciji Udruge studenata psihologije Psirius.
Informativni dan za roditelje, 24....
Sveučilište J. Dobrile u Puli organizira  Informativni dan za roditelje  koji će se održati na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" pri Sveučilištu u Puli, 24. ožujka 2023. godine u popodnevnim satima.
Promocija knjige "Nebesa...
Zbirka poezije  Igora Grbića   Nebesa urnebesa  bit će predstavljena  u petak, 24. ožujka 2023. u dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Pula . O knjizi će, uz autora govoriti,  Matko Abramić , urednik i pjesnik,  Noela Alić , apsolventica, i  Vlatko Ivandić , pisac i pjesnik. Stihove će čitati  Marija Pavić , apsolventica. Program počinje  u 19 sati .  
Studentsko natjecanje "Start It...
Ove godine u organizaciji Hrvatske studentske asocijacije (HSA) , neprofitne studentske udruge, održava se studentsko natjecanje Start It Up,  namijenjen je mladim i  budućim poduzetnicima s  glavnim ciljem edukacije i  pružanja financijske pomoći pri pokretanju vlastitog startup-a.   
Zeleno financiranje: izazov...
“Zeleno financiranje: izazov tranzicije na okolišno održivo i niskougljično društvo“ naslov je predavanja koje će  24. ožujka u 18 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Puli  održati ravnatelj Zavoda za zaštitu okoliša i prirode Aljoša Duplić. Predavanje u sklopu projekta Zelena knjižnica organizira Društvo bibliotekara Istre i Sveučilišna knjižnica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
Privremene rang liste temeljem...
Objavljuju se Privremene rang liste Natječaja za dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj 2022./2023. godini. Studenti i studentice koji nisu ostvarili pravo na stipendiju mogu podnijeti pismeni prigovor Sveučilištu na adresu elektroničke pošte  davor.jacimovic@unipu.hr  u roku od 8 dana od dana objavljivanja privremene rang liste.
Objavljen je zbornik radova Prve...
Zbornik radova Prve međunarodne znanstvene konferencije "Jezik, prijevod i međukulturna komunikacija" objavljen je u izdavaštvu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, u okviru institucijskog projekta ffpu-05-2021-3. Zbornik je uredila dr. sc. Irena Mikulaco, šefica katedre za strane jezike Odsjeka za nastavničko obrazovanje i strane jezike Filozofskog fakulteta u Puli.
Besplatna radionica kuhanja za studente
Besplatna radionica kuhanja za studente održat će se u nedjelju, 19. ožujka u 11h na adresi Stube Junine i Franine 3.  Proširite svoje znanje o vegetarijanskoj kuhinji! Za više informacija i prijavu nazovite:  +385 97 6819 211    
Zbor Muzičke akademije Sveučilišta J....
17. ožujka u 14 sati predstavnici Grada Pule svečano će otvoriti Park Anne Frank na Punti, kod Veterinarske ambulante , uz prigodan kulturno-umjetnički program i sudjelovanje uvaženih gostiju, predstavnika Vlade, veleposlanstva i konzulata.  
UNIPU na Sajmu poslova 2023 Labin
Sveučilište J. Dobrile u Puli sudjelovalo je na Sajmu poslova 2023 u Labinu.  
Natječaj za članove akreditacijskog...
Obaviještavamo Vas da se zainteresirani kandidati mogu javiti i poslati životopise za natječaj za članove akreditacijskog savjeta AZVO zaključno do 22. ožujka 2023 na mail  greta.terman@unipu.hr  s potrebnom dokumentacijom  https://www.azvo.hr/hr/azvo-vijesti/2911-javni-poziv-za-za-predlaganje-kandidata-za-clanove-akreditacijskog-savjeta-azvo-a ,  https://www.azvo.hr/images/stories/novosti2023/Javni_poziv.pdf
Društvenim parkovima i voćnjacima...
“Društvenim parkovima i voćnjacima protiv klimatskih promjena“ naslov je predavanja koje će 16. ožujka u 18 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Puli održati sociologinja i aktivistica Vesna Janković . Predavanje u sklopu projekta Zelena knjižnica organizira Društvo bibliotekara Istre i Sveučilišna knjižnica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
Digitalni inovacijski inkubator -...
Dragi studenti, pridružite se Digitalnom inovacijskom inkubatoru powered by Hrvatski Telekom – online projektu gdje se uči stvarati vrijednost, razvijaju inovativni projekti i osvajaju vrijedne novčane nagrade!
Objava Kandidacijskih lista u...
Sukladno Odluci Senata o pokretanju postupka izbora dijela članova Senata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Povjerenstvo za provedbu postupka izbora članova Senata je, nakon proteka roka za kandidaturu, utvrdilo kandidacijske liste za dvije izborne jedinice: 1. izborna jedinica – jedan predstavnik zaposlenika u Senatu 2. izborna jedinica – jedan predstavnik studenta poslijediplomskih studija u Senatu. Izbori će se održati u petak, 17. ožujka 2023. godine na Rektoratu Sveučilišta, na adresi Zagrebačka 30 u periodu od 09:00 do 14:00 sati. Sve informacije se nalaze u Kandidacijskoj listi za izbor dva člana Senata Sveučilišta.
Informativni dan za roditelje - 24....
Sveučilište J. Dobrile u Puli organizira Informativni dan za roditelje koji će se održati na  Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" pri Sveučilištu u Puli, 24. ožujka 2023. godine u popodnevnim satima. HODOGRAM 14h - 17h: info pultovi sastavnica Sveučilišta (u foajeu FET-a) 16h - 16.30h: Predavanje u dvorani Pula 16.30h - 17h: Šetnja prostorima Sveučilišta
Magenta LogIn: do 15. ožujka otvorene...
Svoj prvi „pravi“ posao u struci zamišljaš u međunarodnom okruženju, uz samostalan rad na izazovnim projektima koji će testirati tvoja dosadašnja znanja, te konkretan paket edukacija i mentora koji će ti skratiti put do željene ekspertne pozicije? Prijavi se na pripravnički program Hrvatskog Telekoma - Magenta LogIn koji pruža karijernu priliku svim studentima iz ICT područja koji su diplomirali unatrag 18 mjeseci. Program traje 10 mjeseci i svi sudionici primat će atraktivnu pripravničku plaću.
Rektorovo obraćanje povodom...
Čestitka rektora djelatnicama za Međunarodni dan žena!
4. međunarodna konferencija Vode u...
Četvrto izdanje međunarodne konferencije VODE U OSJETLJIVIM I ZAŠTIĆENIM PODRUČJIMA, u organizaciji Hrvatskog društva za zaštitu voda i Europskog udruženja za vode  (eng. European Water Association, EWA) ,  održat će se u Puli, od 10. do 13. travnja 2024. godine.
Radio X-ica poziva sve zainteresirane...
Audicija se održava za voditelje, glazbene urednike i glazbene tehničare. Više informacija možete pronaći niže. Prijavnicu je potrebno popuniti i ponijeti sa sobom na audiciju. Sretno svima! 
Završna konferencija projekta...
Dana 6. ožujka 2023. godine u 12:00 sati na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ (dvorana 404), na adresi Preradovićeva 1/1, 52100 Pula Sveučilište Jurja Dobrile održalo je završnu konferenciju projekta „Stručnom praksom do ranog razvoja karijere“.
Raspisuju se dopunski izbori za...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 02. ožujka 2023. godine donio je Odluku o raspisivanju dopunskih izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2022./2023. Izbori za Studentski zbor održati će se dana 03. i 04. travnja 2023. godine putem poveznice za glasovanje koja će na dane izbora biti dostupna na mrežnim stranicama.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli,  Zagrebačka 30, Pula, raspisuje NATJEČAJ 1.       Filozofski fakultet za izbor jednog zaposlenika/zaposlenice na suradničko radno mjesto I. vrste – viši asistent iz područja Humanističkih znanosti, polje Filologija, grana kroatistika (za staroslavenske i jezičnopovijesne kolegije) na određeno vrijeme s punim radnim vremenom; 2.       Muzička akademija za izbor jednog zaposlenika/zaposlenice na umjetničko-nastavno radno mjesto I. vrste - docent u umjetničkom području Glazbena umjetnost, polje Izvođenje glazbe, grana Pjevanje za predmet Pjevanje, na neodređeno s punim radnim vremenom;
Sveučilišna knjižnica u Puli od 1....
Sveučilišna knjižnica u Puli je od 1. ožujka otvorena od 8 sati do ponoći te subotom i dalje od 8 do 13 sati.  
Javna rasprava
U svrhu izrade konačnog sadržaja  Pravilnika o poticanju i honoriranju znanstvene izvrsnosti  djelatnika Sveučilišta Jurja Dobrile u PulI pozivamo sve zainteresirane da pošalju svoje prijedloge, komentare, preporuke i sugestije na predloženi Pravilnik putem e-maila na  marijana.bozic@unipu.hr  najkasnije  do 29. ožujka 2023. godine. Prijedlog Pravilnika preuzmite u nastavku:
Pokretanje postupka za izbor dva...
Pokreće se postupak za izbor dva člana Senata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u dvije izborne jedinice i to: jedan predstavnik zaposlenika (I. izborna jedinica). jedan predstavnik studenata poslijediplomskih studija (II. izborna jedinica). Postupak kandidiranja započinje podnošenjem kandidature na propisanom obrascu.
Natječaj za dodjelu stipendija...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 23. veljače 2023. godine raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2022./2023. Natječaj za dodjelu stipendija provodi se sukladno odredbama Pravilnika o dodjeljivanju stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, objavljenom na mrežnim stranicama Sveučilišta.
Student FET-a dao gol i briljirao uz...
Puljani su trijumfalno u finalu Hrvatskog malonogometnog kupa svladali Šibenik 1983 rezultatom 5:2 te odnijeli pobjenički trofej. Naš student Niko Vukmir jedan je od igrača koji su svojim pogocima osigurali pobjedu.
Što je ESCA?
Početkom 2023. godine počeo je službeno djelovati Klub studenata engleskog jezika, ESCA, čiji članovi studiraju na pulskom Odsjeku za anglistiku.  Glavni ciljevi Kluba su djelatna skrb za ostvarivanje obrazovnih, društvenih, kulturnih i drugih interesa studenata/ica; utjecanje na kvalitetu studija i poštivanje prava studenata/ica; povezivanje i suradnja sa svim srodnim strukovnim organizacijama iz Hrvatske i svijeta, kao i suradnja s drugim studentskim udrugama u Hrvatskoj i svijetu; zaštita dostojanstva anglističke struke; sudjelovanje u radu Odsjeka za engleski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli; poboljšanje studentskog standarda; promicanje, razvitak i unapređenje akademskog, istraživačkog i znanstvenog događaja unutar i izvan okvira Filozofskog fakulteta.
UNIPU hoodice dostupne još samo tri...
Sveučilište u Puli ušlo je u suradnju s Modnom katedrom te je sada moguće naručiti UNIPU hoodicu u dvije varijante.  Sve informacije o naručivanju i dostavi možete pronaći  OVDJE. Merch se šalje kasnije, točnije, krajem ožujka, jednom kada sve narudžbe budu prikupljene i definirane. Shop je aktivan još samo tri dana, do 23.02. u ponoć!
Nagrađene studentice Dizajna i...
Studentice prve godine studija Dizajn i audiovizualne komunikacije  danas su na rektoratu Sveučilišta primile zahvalnice uz koje ide i novčana nagrada u iznosu mjesečne stipendije za izvrsnost. Studenticama su se obratili izv. prof. dr. sc. Valter Boljunčić, prorektor za umjetnu inteligenciju, digitalizaciju i poduzetništvo te voditeljica studija doc. art. Breza Žižović, a zahvalnice je dodijelila prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić, prorektorica za akademska pitanja, upise i potporu studentima. 
Od danas možete kupiti UNIPU hoodicu!
Sveučilište u Puli ušlo je u suradnju s Modnom katedrom te je sada moguće naručiti UNIPU hoodicu u dvije varijante. 
Sveučilište u Puli domaćin predstave...
Gidionov čvor je drama za dva glumca američke spisateljice Johnne Adams koja otvara važna pitanja školstva i cenzure umjetnosti u školama. Majka i nastavnica susreću se u učionici, na ranije dogovorenom informativnom sastanku, 72 sata nakon jednog tragičnog događaja. U nadmetanju dve snažne ženske figure, one ogoljuju jedna drugu u potpunosti, otvarajući paralelno i pitanje univerzalnosti bola. (Hoću Pozorište) Predstava će se odigrati 15. svibnja u 10h u prostorima Sveučilišta na adresi Rovinjska ul. 14, 52100 Pula.
Dani otvorenih vrata - Izlaganja...
Izlaganja sastavnica i ureda održalo se na Sveučilištu u sklopu Dana otvorenih vrata, 9. veljače 2023. godine. 
Dani otvorenih vrata - Okrugli stol
Okrugli stol na temu 'Uloga Sveučilišta u kreiranju budućnosti Europe' održao se na Sveučilištu u sklopu Dana otvorenih vrata, 8. veljače 2023. godine. 
Javni poziv za iskazivanje interesa u...
Poštovane studentice i studenti, Ovim vas putem obavještavamo da Studentski pravobranitelj Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli raspisuje Javni poziv za iskazivanje interesa u radu Ureda Studentskog pravobranitelja kroz obnašanje dužnosti zamjenika voditelja Ureda te dužnosti tajnika Ureda u cilju bolje zastupljenosti studenata, zaštite studentskih prava i povećanju studentskog standarda na Sveučilištu.
Novčana potpora za podmirenje dijela...
Poštovane studentice i studenti, U nastavku možete pronaći poveznicu koja će vas odvesti na stranice Ministarstva znanosti i obrazovanja kako bi saznali potrebnu dokumentaciju za ostvarivanje prava na novčanu potporu za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom;  https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/prijevoz-studenata-s-invaliditetom-za-akademsku-godinu-2022-2023/5280 Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Dani otvorenih vrata Sveučilišta J....
Sveučilište J. Dobrile u Puli održava  Dane otvorenih vrata Sveučilišta   8. i 9. veljače 2023. godine u Dvorani Pula na FET-u. U sklopu Dana otvorenih vrata prvi će se dan održati okrugli stol namijenjen široj javnosti. Drugi dan održat će se izlaganja sastavnica i ureda Sveučilišta koja će potencijalne studente upoznati sa studijskim programima i projektima. Događaj je otvorenog tipa te nije potrebno najaviti svoj dolazak.  Više informacija u nastavku. 
Naše znanstvenice u važnom europskom...
Odlukom Ministra znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovana Fuchsa, prof. dr. sc. Renata Šamo i izv. prof. dr. sc. Marina Diković sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli imenovane su stručnjakinjama Republike Hrvatske za rad na provedbi projekta Profesionalizacija i izvrsnost u visokom obrazovanju (puni naziv na engleskom jeziku:  Professionalism and High Performance in Higher Education - Enhanced PROFFORMANCE Toolkit for 21st Century Teachers) na razdoblje od 1. rujna 2022. do 31. kolovoza 2025. godine. Ovaj novi projekt PROFFORMANCE PLUS usmjeren je na promoviranje i proširenje upotrebe specijalnog alata za vrednovanje nastavničkih kompetencija u zemljama europskog prostora za visoko obrazovanje. Riječ je o projektu u kojem naše resorno ministarstvo sudjeluje kao partner u konzorciju šest zemalja, a financira ga Europska komisija. Naše su znanstvenice vrlo uspješno sudjelovale također u prethodnom projektu PROFFORMANCE zbog čega su na ovaj način dobile priznanje za daljnji angažman.
153. kolokvij Centra za znanstvene...
Kolokvij Centra za znanstvene informacije Instituta Ruđer Bošković, ZOOM KAKO NAS RANGIRANJA RANGIRAJU I KAKO MI RANGIRAMO RANGIRANJA ČETVRTAK, 9.2.2023., 13:00 sati  izv. prof. dr. sc. Miroslav Rajter, Sveučilište u Zagrebu, Ured za istraživanje Rangiranja sveučilišta postala su u posljednje vrijeme popularan indikator uspješnosti sveučilišta te su rezultati rangiranja medijski vrlo prisutni i praćeni. Vrijednost različitih rangiranja ovisna je o njihovoj metodologiji, ali i o kontekstualnim uvjetima u kojima djeluju različita sveučilišta. Premda je u međunarodnom kontekstu praktično koristiti rezultate rangiranja, neselektivna upotreba rangova za donošenje odluka i vrednovanje može dovesti do zabluda o kvaliteti sveučilišta. Važan aspekt djelovanja sveučilišta su dionici i uloga koju pojedino sveučilište treba obavljati u društvu i upravo će to oblikovati strateško pozicioniranje pojedinih sveučilišta prema rangiranjima. U ovom izlaganju prezentirat će se najznačajniji sustavi rangiranja sveučilišta i kako Sveučilište u Zagrebu stoji na njima. Poseban naglasak bit će stavljen na usporedbu različitih sustava te mogućnosti za unaprjeđenje rangova.
UNIPU na znanstvenom sajmu projekta...
Znanstveni sajam projekta raSTEM održan je 27. siječnja, 2023. godine u Pazinu. Sajam je bio namijenjen djeci predškolskog i školskog uzrasta. Održano je više znanstvenih radionica od strane svih partnera projekta. UNIPU je doprinio radionicom o bioničkim sustavima koje je bila jako dobro posjećena i interesantna sudionicima. Na projektnoj su aktivnosti sudjelovali izv. prof. Sven Maričić i doc. dr. sc. Rozana Veselica Celić. Voditelj projekta: Astronomsko društvo Višnjan
Rektorovo obraćanje studentima
U ime uprave Sveučilišta i svoje osobno ime, želim zahvaliti svakome od vas na sudjelovanju u istraživanju zadovoljstva studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Vaša spremnost da podijelite svoja razmišljanja i iskustva doprinosi poboljšanju obrazovnog iskustva za sve studente našeg sveučilišta. Vaša mišljenja i povratne informacije su nam važni i bit ćemo predani u ostvarivanju značajnih promjena kako bismo pozitivno utjecali na vaša studentska iskustva. Pažljivo ćemo pristupiti rezultatima i raditi na implementaciji danih prijedloga. Vjerujemo da studenti trebaju preuzeti aktivnu ulogu u oblikovanju vlastitog iskustva učenja, a davanje povratnih informacija, ideja i prijedloga je svakako kretanje u tom smjeru.
IV. krug dodjele državnih STEM...
Poštovane studentice i studenti, obavještavamo Vas da je objavljen IV. krug dodjele državnih STEM stipendija. Rang-liste su dostupne u mrežnoj aplikaciji  https://stemstipendije.mzo.hr/ .             Studenti AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju mrežnoj aplikaciji  stemstipendije.mzo.hr  te jedinstvenom identifikacijskom oznakom provjeravaju mjesto na rang-listi.
INFO dan - projekti
U ponedjeljak, 30.01.2023. u dvorani broj 302 (FET) u 11:00 sati, održati će se kratka prezentacija projektnih programa EU i nadolazećih rokova. Pozvani su svi zainteresirani djelatnici. Ured za partnerstvo i projekte
Sveučilišna knjižnica uključila se u...
Sveučilišna knjižnica Sveučilišta J. Dobrile u Puli uključila se u  Noć muzeja koja će se održati  27. siječnja 2023. godine. 
Poziv studentima na sudjelovanje u...
Poštovani studentu/ice, budući da se bliži kraj zimskog semestra akademske 2022./2023. godine, danas je započelo studensko vrednovanje nastavnog rada u elektroničkom obliku u sklopu jedinstvene ankete koju provodi Ured za strateško planiranje i osiguravanje kvalitete pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli na svim sastavnicama. Pristupni linkovi za ispunjavanje anketa poslani su studentima kolegija obuhvaćenima planom evaluacije za zimski semester 2022./2023.  na e-mail adresu, a ankete će biti otvorene u periodu od 25. siječnja 2023. do 10. veljače 2023. godine.
III. krug dodjele državnih STEM...
Poštovane studentice i studenti, obavještavamo Vas da je objavljen III. krug dodjele državnih STEM stipendija. Rang-liste su dostupne u mrežnoj aplikaciji  https://stemstipendije.mzo.hr/ .             Studenti AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju mrežnoj aplikaciji  stemstipendije.mzo.hr  te jedinstvenom identifikacijskom oznakom provjeravaju mjesto na rang-listi.
Završna konferencija projekta...
Zagreb, 20. siječnja 2023. godine - Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji sa Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli uspješno je priveo kraju trogodišnji znanstveni projekt “Integrirani sustav uzgoja alternativnih vrsta školjkaša u uvjetima klimatskih promjena”, sufinanciran EU sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 450 tisuća eura, od čega je bespovratnih preko 380 tisuća eura. U sklopu projekta nabavljena je i visoko sofisticirana istraživačka oprema vrijedna 150 tisuća eura koja će biti i dalje na raspolaganju znanstvenicima i studentima ovih dviju institucija.
Znanstveni sajam projekta raSTEM u...
U sklopu ESF projekta raSTEM - koji naše Sveučilište provodi zajedno sa partnerima i AD Višnjan kao koordinatorom, organizira se znanstveni sajam u Pazinu - u petak, 27. siječnja, 2023. godine. UNIPU će održati radionicu o bioničkim sustavima. Sajmu će kao predstavnici UNIPUa i članovim tima projekta prisustvovati  izv.prof.dr.sc . Sven Maričić, te  doc.dr.sc . Rozana Veselica Celić iz Ureda za partnerstvo i projekte. Više informacija o projektu možete pronaći ovdje:  https://astro.hr/projekt-rastem/
Među dobitnicima godišnje nagrade...
20. siječnja 2023. godine su na prigodnoj svečanosti u Zagrebu dodijeljene nagrade studentima čiji su stručni i znanstveni radovi proglašeni najuspješnijima temeljem natječaja koji je Hanfa objavila u listopadu 2021. godine. Pristigle radove studenata iz područja ekonomije pregledalo je stručno Povjerenstvo te su izabrana ona tri najbolja, čiji su autori uz simboličnu nagradu osvojili i onu novčanu, od po 5, 10 i 15 tisuća kuna. Među nagrađenima se nalazi i student Ekonomije i turizma pri Sveučilištu J. Dobrile u Puli - Luka Bašić. 
Iz medija: Prilog o Odsjeku za...
U četvrtak 19. siječnja dnevni list  Glas Istre  u svojem je tiskanom izdanju objavio prilog o pulskom Odsjeku za anglistiku.
Dani otvorenih vrata Sveučilišta
Sveučilište J. Dobrile u Puli organizira Dane otvorenih vrata Sveučilišta koji će se održati 8. i 9. veljače 2023 u dvorani Pula na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković".    
Muzička akademija u Puli sudjelovala...
Muzička akademija u Puli sudjelovala je na međuinstitucijskom projektu ROĐENDAN UMJETNOSTI koji se održao 17. siječnja 2023. godine na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Prisustvovale su umjetničke akademije svih profila u Zagrebu te gosti iz Splita, Osijeka i Muzičke akademije u Puli.
Dodijeljene rektorove nagrade
Rektor sveučilišta prof. dr. sc. Marinko Škare dodijelio je rektorove nagrade najboljim studentima. Rektorova nagrada dodijeljena je u skladu s Pravilnikom o dodjeli rektorove nagrade. 
Dodjele državnih STEM stipendija
Poštovane studentice i studenti, obavještavamo Vas da je objavljen II. krug dodjele državnih STEM stipendija. Rang-liste su dostupne u mrežnoj aplikaciji  https://stemstipendije.mzo.hr/ . Studenti  AAI@EduHr  elektroničkim identitetom pristupaju mrežnoj  aplikaciji  stemstipendije.mzo.hr   te jedinstvenom identifikacijskom oznakom provjeravaju mjesto na rang-listi.
Javni poziv za odabir studenata –...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli (u daljnjem tekstu: Sveučilište) raspisuje javni poziv za odabir studenata – asistenata za potporu studentima s invaliditetom na Sveučilištu u akademskoj godini 2022./2023.  Potpora za studente s invaliditetom može uključivati potporu pri kretanju (odlazak i dolazak na fakultet te kretanje po prostoru, rješavanje administrativnih procedura, nabavu literature, fotokopiranje) te pomoć u praćenju nastave, a sve u skladu s unaprijed definiranim potrebama studenata s invaliditetom.
Rektorovo obraćanje studentima i...
Drage kolegice i kolege, studentice i studenti, ispred Sveučilišta u Puli i u svoje ime želim Vama i obiteljima zaželjeti sretan Božić, ugodne blagdane i sretnu Novu 2023. godinu. Prije svega se nadam da će za sve nas biti mirnija i da ćemo svi zajedno barem u 2023. godini imati prilike vratiti se mirnijem i jednostavnijem životu, sretnim trenucima s obiteljima i prijateljima uz ono najvažnije, a to su zdravlje i sreća. Marinko Škare, rektor 
prof. dr. sc. Robert Zenzerović...
Profesor računovodstva Robert Zenzerović na Youtube-u je pokrenuo serijal ‘Računovodstvena avantura’. Učenici, studenti, ali i šira javnost mogu naučiti osnove računovodstva putem storytellinga. 
Podjela zahvalnica studenticama...
U utorak, 20.12.2022., u prostorima rektorata Sveučilišta u Puli održala se podjela zahvalnica studenticama prijediplomskog stručnog studija sestrinstva Medicinskog fakulteta u Puli.
Emina Pustijanac dobitnica nagrade...
Emina Pustijanac, dekanica Fakulteta prirodnih znanosti pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, dobitnica je nagrade Istriana 2022. u kategoriji znanosti i obrazovanja. 
Na Sveučilištu održana press...
U prostoru SC-a, u novom paviljonu studentskog doma na Sveučilištu u Puli, održana je press konferencija na temu online studija informatike, online studija ekonomije te prenamjene mornaričke bolnice. 
Objavljene rang-liste državne STEM...
Poštovani studentice i studenti, obavještavamo Vas da su objavljene rang-liste državne STEM stipendije. Rang-liste su dostupne u mrežnoj aplikaciji https://stemstipendije.mzo.hr/ .             Studenti AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr te jedinstvenom identifikacijskom oznakom provjeravaju mjesto na rang-listi. Studenti koji su na rang-listi u kvoti, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni elektroničkom poštom da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti koji su se prijavili na Javni poziv, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje mjesto na rang-listi provjeriti u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr .
Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli...
Prof. dr. sc. Dario Đerđa, redovni profesor u trajnom izboru s Pravnog fakulteta u Rijeci, na Sveučilištu u Puli je 6. prosinca 2022. godine održao prezentaciju na temu novog Zakona o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti. Zakon je stupio na snagu 22. listopada 2022. godine. Na prezentaciji su prisustvovali uprava Sveučilišta, čelnici sastavnica te zaposlenici pravne struke.
Kalliope Austria: Žene u društvu,...
Fakultet ekonomije i turizma “ Dr. Mijo Mirković ” u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom Zagreb uz potporu Saveznog ministarstva europskih i vanjskih poslova Republike Austrije organizira izložbu " Kalliope Austria – Žene u društvu, kulturi i znanosti / Kalliope Austria - Frauen in Gesellschaft, Kultur und Wissenschaft " i Dane austrijske kulture u Puli od 8.do 16. prosinca te će se u suradnji s Kinom Valli prikazati i nekoliko filmova.
Potpisani ugovori o izvođenju radova,...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli potpisalo je dana 29. studenog 2022. godine Ugovor o izvođenju radova na prenamjeni Mornaričke bolnice u sveučilišni kampus u okviru projekata „Prenamjena zgrade bivšeg vojnog objekta – Mornaričke bolnice za potrebe istarskog Sveučilišta“ - KK.06.2.2.07.0003 i „Prenamjena zgrade bivšeg vojnog objekta - Mornaričke bolnice za potrebe istarskog Sveučilišta – druga faza“ – KK.06.2.2.19.0001. Sveučilište je u okviru istih ugovorilo i usluge stručnog nadzora i voditelja projekta gradnje, te se u narednim tjednima očekuje početak izvođenja potrebne građevinske aktivnosti na adaptaciji prostora Mornaričke bolnice.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli dobilo je donaciju Zaklade Adris za 2022. godinu. Riječ je o projektu detekcije i praćenja dnevnih promjena cirkulirajuće tumorske DNA i pojedinih genskih mutacija, s posebnim osvrtom na bolesnike s rakom pluća koji primaju imunoterapiju.  Voditelj projekta je doc. dr. sc. Dragan Trivanović, dr. med. Sveučilište je od Zaklade Adris dobilo 100 000 kn.
Dane maturanata posjetilo više...
Prvi Dani maturanata trajali su tri dana, a posjetilo ih je više stotina učenika iz više od 15 istarskih škola. Sve sastavnice Sveučilišta, uključujući i Studentski centar te novi sveučilišni prijediplomski studijski program Dizajn i audiovizualne komunikacije, imali su svoj punkt za kojim su studenti i profesori zainteresiranim učenicima davali informacije vezane uz studijske programe. Studentski centar prezentirao je svoje djelatnosti, a djelatnice SC-a sve su zainteresirane škole (pretežito van Pule) vodile u šetnju novim zgradama Sveučilišta. 
Počeli dani maturanata na Sveučilištu...
Sveučilište Jurja Dobrila u Puli službeno je započelo s Danima maturanata. Prvi su dan u posjetu došle škole iz Pule i Buja, učenicima su se glazbeno predstavili i studenti muzičke akademije, a osim info puktova i razgovora s profesorima i studentima, učenici su imali priliku razgledati i nove prostore Sveučilišta. Sveučilište je organiziralo i prijenos utakmice u dvorani pa su svi ljubitelji sporta mogli popratiti i jučerašnju utakmicu.
Predstavljena knjiga "Novel...
U petak 28. listopada 2022. u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti predstavljena je knjiga "Novel Perspectives in Economics of Personalized Medicine and Healthcare Systems" koju je objavio američki izdavač Nova Science Publishers. Uvodnu riječ održala je akademkinja, prof.dr.sc. Vida Demarin koje je istaknula  "S radošću smo dočekali novu knjigu o personaliziranoj medicini, novom konceptu medicine, o kojoj saznajemo sve više, posebno zahvaljujući napretku medicinske tehnologije. No inovativni, originalni pristup prikaza  najnovijih perspektiva u ekonomiji personalizirane medicine i zdravstvenog sustava, pravi je dragulj, iznimno vrijedno djelo, koje jasno pokazuje put kojim treba ići. Čestitam i zahvaljujem svim autorima i urednicima na izvrsnom radu."
Ženska rukometna ekipa Sveučilišta...
Od 9. do 13. studenog 2022. u sklopu olimpijskog centra CEM-Val D’Hebron u Barceloni održalo se 7. Svjetsko međusveučilišno prvenstvo - 7th  World Inter-University Championships (WIUC) .  Radi se o najvećem sveučilišnom natjecanju izvan sustava FISU-a i EUSA-e koji organiziraju Univerzijadu i Europske sveučilišne igre. U Barceloni je nastupilo oko 3400 natjecatelja s 70-ak sveučilišta iz 26 zemalja koji su se natjecali u 12 sportskih disciplina.
Dani maturanata na Sveučilištu Jurja...
  Sveučilište Jurja Dobrile u Puli organizira  Dane maturanata  za učenike s područja Istre koji će se održati u prostorima Fakulteta ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković, od 23. do 25. studenog 2022. godine.
Dekan FIPU izv. prof. dr. sc. Darko...
Na  16. po redu PMI Forumu  razgovaralo se o vještinama i perspektivama projekata i budućnosti te kako će oni utjecati jedni na druge. Cilj Foruma je razmjena znanja i praksi u raznim područjima dok nam je ove godine tema " Projects create our future - get them done and shape the future with smart project management ". 
Studenti koristili eyetracking metodu...
Fakultet ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković na Sveučilištu J. Dobrile u Puli proveo je live testiranje korisničkog iskustva i jednostavnosti korištenja web stranica FET-a i UNIPU-a koje je održano u ponedjeljak 14. studenog u sklopu kolegija E-marketinga. Kolegij slušaju studenti koji pohađaju studijski program ekonomiju i informatički menadžment na prijediplomskoj razini i studijski program marketinško upravljanje na diplomskoj razini.  Za testiranje je korištena  eyetracking  metoda, koja je dio neuromarketinških istraživanja. Iako vrlo korisna, nažalost, ne primjenjuje se često u praksi radi skupoće i zahtjevnosti samog postupka. 
Pulski studenti uživat će u...
U sklopu javnog gledanja utakmica Maroko - Hrvatska / Hrvatska - Kanada / Hrvatska - Belgija (FIFA World Cup 2022) na Karolini u Puli, Grad Pula ušao je u suradnju sa Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli kojom su dogovorene određene studentske pogodnosti. Naime, svaki će student uz predočenje iksice imati 20 posto popusta na svu hranu i piće koji će biti u ponudi tijekom gledanja utakmica.  U slučaju prolaska skupine Grad Pula organizirat će prijenos i ostalih utakmica u kojima igra Hrvatska. Zainteresirani studenti bit će oslobođeni predavanja.
Inovatori Sven Maričić i Ivan...
Inovatori Sven Maričić i Ivan Veljović sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli osvojili su zlatnu medalju na 73. Međunarodnom sajmu inovacija iENA u Nürnbergu. Medalju su dobili za njihovu inovaciju "Q2.ALL Modularna kabina za osobnu higijenu”. Konkurencija je bila jaka, a ova je medalja prva zlatna medalja u povijesti za inovacije Sveučilišta u Puli.  iENA se održava 73 godine kao jedan od najstarijih sajmova inovacija na svijetu.  Ova je medalja značajni prikaz upornosti, kvalitetnog rada i velikih vizija. Više informacija o sajmu inovacija i o projektu Maričića i Veljovića može se pronaći  OVDJE .
Akcija "Daruj krv, spasi...
Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Gradsko društvo Crvenog križa Pula održale su Prvu akciju dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Studentskog zbora u Puli. Akcija „Daruj krv, spasi život!“ održala se 9. studenog 2022. godine između 09:00 i 14:00 kod Studentskog doma u Puli. Akcija je nastavak društveno odgovornog djelovanja novog saziva Studentskog zbora u Puli nalik projektu  UNIPU Menga  koji je realizirao ideju besplatnih menstrualnih potrepština na Sveučilištu u Puli.
U dvorani Žatika u Poreču, 8....
Djelatnici Sveučilišta J. Dobrile u Puli posjetili su prvi Sajam karijera u Poreču kako bi adekvatno prezentirali studijske programe Sveučilišta zainteresiranim maturantima i učenicima nižih razreda srednjih škola. Učenici su pretežito bili iz Poreča, ali bilo ih je i iz ostatka Istre. Sveučilište je imalo ukupno četiri stola. Osim razgovora s maturantima i dijeljenja promotivnih materijala, naši su djelatnici Tea Aničić i Davor Jačimović uspješno prezentirali Sveučilište pred punom dvoranom učenika. Cilj je bio osvijestiti učenike o širokom i šarolikom izboru studijskih programa u Puli i upoznati se s njihovim željama i razmišljanjima.
Okrugli stol na temu “Promicanje...
Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda Pula, 9. studenog 2022. na Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, održao je okrugli stol na temu “Promicanje prava djece s teškoćama u razvoju i članova obitelji te njihovo uključivanje u lokalnu zajednicu”.  Uvodno predstavljanje održala je Loretta Morosin, ravnateljica Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Pula dok su prezentaciju realiziranih aktivnosti održale psihologinja DCZR Veruda Pula Valentina Butković i Iva Gortan. Događaj je moderirala Iva Lanča Joldić, koordinatorica za programe i projekte u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula.  Cilj dvosatnog okruglog stola povećanje je vidljivosti i podizanje svijesti javnosti o potrebama pružanja podrške procesu.
Grad Pula objavio je natječaj za...
U nastavku prenosimo tekst natječaja: "Stipendije se dodjeljuju studentima koji prvi put upisuju akademsku godinu, za jednu akademsku godinu i ne dodjeljuju se za vrijeme apsolventskog staža. Pravo na podnošenje zahtjeva imaju studenti koji prvi put upisuju akademsku godinu te su u prethodnom školovanju ostvarili prosjek ocjena kako slijedi: za studente prve godine studija najmanje 4,5 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi i najmanje 4,0 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi ako je upisan na studij za zvanje koje je određeno kao deficitarno. Za studente druge i treće godine nužan je prosjek od najmanje 4,0 na prethodnoj akademskoj godini i najmanje 3,5 na prethodnoj akademskoj godini studija za zvanje koje je Natječajem određeno kao deficitarno. Za studente na diplomskom studiju potreban je prosjek od najmanje 4,0 na prethodnoj godini studija, odnosno zadnjoj godini preddiplomskog studija i najmanje 3,5 na prethodnoj godini za zvanje koje je određeno kao deficitarno.
Ponovljeni natječaj za odabir tri...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli (u daljnjem tekstu: Sveučilište) raspisuje natječaj za odabir tri (3) studenta – asistenta za potporu studentima s invaliditetom na Sveučilištu u akademskoj godini 2022./2023. Potpora za studente s invaliditetom može uključivati potporu pri kretanju (odlazak i dolazak na fakultet te kretanje po prostoru, rješavanje administrativnih procedura, nabavu literature, fotokopiranje) te pomoć u praćenju nastave, a sve u skladu s unaprijed definiranim potrebama studenata s invaliditetom. Vrste i oblik potpore bit će, po provedenom natječaju i odabiru kandidata, definirane posebno za svaki studentski par koji čine student s invaliditetom i student - asistent. Odabrani studenti – asistenti proći će po potrebi kratku edukaciju s ciljem pružanja informacija o načinu pružanja potpore. Odluku o odabiru donosi rektor po provedenom natječaju, a na prijedlog Povjerenstva.
Obavijest o skraćenom radnom vremenu
SVEUČILIŠTE JURAJ DOBRILE U PULI Zagrebačka 30 52100 Pula Poštovane/i, Obavještavamo vas da će se na dan 31. listopada 2022. godine raditi skraćeno i to do 12:00 sati .   S poštovanjem, Ured rektora
Sudjelovanje u izradi Umjetničke...
U svrhu izrade konačnog sadržaja Umjetničke strategije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli 2022. – 2026. pozivamo sve zainteresirane da pošalju svoje prijedloge, komentare, preporuke i sugestije na predloženi tekst putem e-maila na marijana.bozic@unipu.hr i rozana.veselica@unipu.hr najkasnije do 28. studenog 2022. godine. Prijedlog strateškog dokumenta preuzmite u nastavku: Umjetnička strategija 2022.-2026..pdf
Studentima pulskog Sveučilišta...
Studentima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli omogućen je automatiziran i besplatan upis u Sveučilišnu knjižnicu u Puli i njene ogranke (Knjižnica Filozofskog fakulteta u Puli i Muzičke akademije u Puli, Knjižnica Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ i Knjižnica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Puli).  Aplikaciji se pristupa putem poveznice  http://www.ukkc.crolib.hr/ prijava/ , gdje se student prijavljuje svojim AAI identitetom. 
Održana radionica "Vrijednost u...
Radionica "Vrijednost u zdravstvu" održana je 14 listopada 2022. godine na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Radionica je financirana od strane Hrvatske zaklade za znanost iz projekta "Vrijednost u zdravstvu: empirijska istraživanja i aplikacija" (UIP-2019-04). Zahvaljujem voditeljici projekta kolegici doc. dr. sc. Ani Bobinac (Prodekanici za znanost i istraživanje EFRI) predavačima, sudionicima na potaknutoj konstruktivnoj raspravi, dijalogu, promišljanju i uspješnoj suradnji.
Javni poziv za izbor i imenovanje...
Ovim Vas putem obavještavamo da je Upravni odbor Hrvatske zaklade za znanost na 36. sjednici održanoj 7. listopada 2022. godine donio odluku (Klasa: 120-02/22-02/22, Ur.broj: 400-02/02-22-7) o raspisivanju javnog poziva za izbor i imenovanje članova panela za vrednovanje Hrvatske zaklade za znanost, za natječajni rok IP-2022-10. U radu panela za vrednovanje mogu sudjelovati samo istraživači koji nisu prijavljeni na natječaj Istraživački projekti IP-2022-10 u svojstvu predlagatelja ili suradnika. Više o pravilima za sprječavanje sukoba interesa možete pronaći  ovdje . Javni poziv objavljen je na mrežnoj stranici Zaklade, a cjeloviti tekst poziva dostupan je na  poveznici . 
Pokrenut je postupak izbora voditelja...
Sukladno Članku 7.  Pravilnika o radu Sveučilišne knjižnice  Stručno je vijeće pokrenulo postupak za odabir pristupnika za voditelja Sveučilišne knjižnice, koji se bira među njezinim zaposlenicima, objavom na mrežnim stranicama Sveučilišta. Za voditelja se mogu javiti zaposlenici Sveučilišne knjižnice koji ispunjavaju uvjete utvrđene Zakonom o knjižnicama i knjižničnoj djelatnosti i općim aktom Sveučilišta. Pristupnici su dužni u roku od petnaest dana od dana objave pokretanja postupka dostaviti prijavu s dokumentacijom o ispunjavanju uvjeta i program rada za mandatno razdoblje za koje se vrši imenovanje, na adresu: Sveučilišna knjižnica u Puli, Herkulov prolaz 1, Pula te elektronički na  lena.rojnic@unipu.hr .
Rezultati Natječaja za upis studenata...
Svi prijavljeni kandidati ostvarili su pravo upisa. Pozivaju se svi kandidati da 20. listopada 2022. izvrše uplatu upisnine  u iznosu od 300,00 kn na IBAN: HR1923600001101931377, s modelom i pozivom na broj koji obvezno mora biti oblika HR00 010009-OIB, a kao svrhu doznake navesti “troškovi upisa – 3. upisni rok”. Uplatom upisnine potvrđuje se namjera upisa na prijavljeni studijski program. Obavijesti o daljnjem postupku upisa objavit će se naknadno na ovom mjestu. 
Dodatni upisni rok za upis u I....
Dodatni upisni rok za upis u I. godinu sveučilišnih diplomskih studija u ak. god. 2022./2023. provodi se za studijske programe na kojima je ostalo slobodnih mjesta nakon završenih upisa u jesenskom upisnom roku.   Prijave za upis i razredbeni postupak zaprimaju se  do 19. listopada 2022. godine . Prijave se šalju elektroničkom poštom (uz napomenu: Natječaj – diplomski studiji) na adresu: ured-za-studente@unipu.hr Detaljnije informacije o prijavama i upisima pročitajte u dokumentu: Dodatni upisni rok 1. godina diplomski studij 2022./2023. Prijavni list
Ministarstvo znanosti i obrazovanja...
Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je Natječaj za dodjelu 12.000 državnih stipendija za akademsku godinu 2022./2023. redovitim studentima koji studiraju na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj. Rok za prijavu je 2. studenoga 2022. do 12.00 sati.
Natječaj za odabir tri studenta –...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli (u daljnjem tekstu: Sveučilište) raspisuje natječaj za odabir tri (3) studenta – asistenta za potporu studentima s invaliditetom na Sveučilištu u akademskoj godini 2022./2023. Potpora za studente s invaliditetom može uključivati potporu pri kretanju (odlazak i dolazak na fakultet te kretanje po prostoru, rješavanje administrativnih procedura, nabavu literature, fotokopiranje) te pomoć u praćenju nastave, a sve u skladu s unaprijed definiranim potrebama studenata s invaliditetom. Vrste i oblik potpore bit će, po provedenom natječaju i odabiru kandidata, definirane posebno za svaki studentski par koji čine student s invaliditetom i student - asistent. Odabrani studenti – asistenti proći će po potrebi kratku edukaciju s ciljem pružanja informacija o načinu pružanja potpore. Odluku o odabiru donosi rektor po provedenom natječaju, a na prijedlog Povjerenstva.
Natječaj za dodjelu 12.000 državnih...
Raspisan je natječaj za dodjelu 12.000 državnih stipendija za akademsku godinu 2022./2023. redovitim studentima koji studiraju na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj. Tekst natječaja je dostupan ovdje: https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/natjecaj-za-dodjelu-12-000-drzavnih-stipendija-za-akademsku-godinu-2022-2023-redovitim-studentima-koji-studiraju-na-visokim-ucilistima-u-republici-hrvatskoj/5083
Radionice za SciFlow platformu
Pozivamo nastavno i nenastavno osoblje na prezentaciju SciFlow platforme. Molimo registrirajte se na sljedećoj poveznici: 26.10.22 at 11:00 a.m.:  Collaborative work on a publication in SciFlow (for researchers). Registration link:  https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_H6Y8maOAT-OJD-Z-F2F1pw Studentima će biti održano zasebno predavanje o korištenju platforme za pisanje seminarskih, završnih i diplomskih radova, prijaviti se možete na slijedećoj poveznici: 17.11.22 at 11:00 a.m.:  Writing a thesis with SciFlow and formatting it at the push of a button (for students). Registration link:  https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_2MJ2i-U1TKKggqK9EUMxHQ Predavanja će se održati na engleskom jeziku u trajanju od otprilike 60 minuta. SciFlow platformi možete pristupiti putem sljedeće poveznice:  https://www.sciflow.net/en/unipu/start
Prorektorica izv. prof. dr. sc....
U sklopu međunarodne kulturne suradnje Simfonijskog orkestra i mješovitog zbora iz Njemačke - Confido vocale & camerata e.V. i Mješovitog akademskog pjevačkog zbora Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u srijedu, 12. listopada  otvorena je izložba njemačkog umjetnika g. Manfreda Franza Friedricha Wimmershoffa  u prostoru Fakulteta ekonomije i turizma dr. Mijo Mirković Pula. Nazočne je pozdravila i otvorila izložbu prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju, izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić Paić.
Otvorene prijave za šesto izdanje...
European Green Activists Training (EGAT) projekt je koji organizira belgijska organizacija Green European Foundation u suradnji s udrugom Forum za održivi razvoj Zeleni prozor. Projekt se u Hrvatskoj održava šestu godinu zaredom, a u projektu je do ove godine sudjelovalo više od 100 mladih srednjoškolaca, studenata i mladih profesionalaca iz svih dijelova Hrvatske.  Cilj projekta je upoznati sudionike sa zelenim temama (klimatske promjene, bioraznolikost i zaštita okoliša, ljudska prava i demokracija, feminizam, aktivno građanstvo), zelenim politikama i politikama održivog razvoja, institucijama Europske unije te kroz razne aktivnosti i diskusije s predstavnicima međunarodnih organizacija i predstavnicima Europske unije istražiti mogućnosti aktivnog i profesionalnog uključivanja u izgradnju zelenijeg i pravednijeg društva.
Znanost i istraživanje su zabavni -...
Europska noć istraživača uspješno je i uz velik interes javnosti održana 30. rujna 2022. godine pod motom ‘’Ja istražujem!’’ u Splitu, Puli, Zadru i Dubrovniku te 1. listopada 2022. godine u Rijeci .  ''Što bi bilo kad more ne bi postojalo? Koliko smo psihofizički spremni za more i život na moru? Kako (ne) ostaviti trag na planetu? Što je skriveno u zemlji? Kako virtualna stvarnost mijenja gradove? Kako ugljikom gazimo Zemlju? Hrana i zdravlje: što nam proizvođači (ne) govore? Zbog čega nam je potrebna zaštita elektroenergetskih mreža? Kako klimatske promjene utječu na morske organizme? Što su to podvodni roboti i kako rade? Koji su uzroci i posljedice grijanja Jadrana?' ', samo su neka od pitanja koja smo zajedno istraživali kroz igre, eksperimente, radionice, zanimljiva predavanja i ostale interaktivne sadržaje .
Koncert klavirskog dua i majstorski...
Pof. art. Robert Gawroński i prof. dr. art. Jakub Brawata dolaze putem ERASMUS+ programa sa Sveučilišta Jan Dlugosz - Czestochowa iz Poljske. Održati će majstorski  tečaj klavira za studente Odsjeka Klavira 11. i 12. listopada 2022. godine u dvorani Slavka Zlatića (Filozofski fakultet u Puli) te na Odsjeku studija klavira (Dom hrvatskih branitelja u Puli), dok će 13. listopada održati cjelovečernji recital klavirskog dua u dvorani Circola  (zajednica Talijana u Puli) sa djelima  Debussya, Ligetia, Rahmanjinova i Schuberta.
Iz medija: Orijentacijski dan na UNIPU
Nova akademska godina za brucoše i brucošice na UNIPU započinje sa orijentacijskim danom na kojem su se novim generacijama studenata obratili predstavnici Sveučilišta, Fakulteta te brojnih drugih ureda i službi koji su na raspolaganju studentima za vrijeme studiranja. Interes za Sveučilište i ove je godine veliki: „Najveći interes bio je za studij Japanskog jezika i kulture, za Engleski jezik te već tradicionalno Rani predškolski odgoj i obrazovanje. Znanost o moru smo također popunili u drugom upisnom roku.“ – naglasila je izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić, prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli partner je na prestižnom projektu „Career Acknowledgement for Research (Manager) Delivering for the European Area – CARDEA “, koji je financiran sredstvima programa Obzor Europa. Riječ je o pozivu u okviru Europskog istraživačkog prostora s ciljem maksimiziranja učinka financiranja istraživanja i inovacija EU (HORIZON-WIDERA-2021-ERA-01-20). Europska komisija putem instrumenata ERA politike želi “pojačati strateški kapacitet javnih istraživačkih institucija”. Voditelji istraživanja / „Research managers“ doprinose jačanju istraživačkih kapaciteta diljem Europe. Upravljanje istraživanjem kao profesionalnim zanimanjem (Research Management, menadžer u znanosti) gotovo je nevidljivo u politici, napredovanju u karijeri i mogućnostima staža diljem Europe. Projekt Cardea je usmjeren prema razvoju administrativnih potpora u rješavanju ove nejednakosti.
Rektorovo obraćanje studentima za...
Ispred Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli osobna mi je čast i zadovoljstvo zaželjeti vam uspješnu i nadasve sigurnu novu akademsku godinu. Prošlih smo godina bili svjedoci mnogih izazova od kojih su i danas mnogi prisutni. Nadamo se da će nova akademska godina biti ipak manje izazovna i manje neizvjesna u odnosu na godine prije. Pred vas će biti novi ispitni i životni izazovi za koje sam siguran da cete ih uspješno svladati. Iako nikada nije bilo lako studirati, svi mi koji smo bili studenti znamo koji su izazovi studentskog života, posljednjih su godina, uslijed velike neizvjesnosti i društvenih transformacija, izazovi pred našim studentima svakako još i veci. Snagom volje i odlućnošću, naši su se studenti uspješno nosili sa svakim izazovom koji je pred njih postavljen. Siguran sam da će tako biti i u budućnosti u novoj akademskoj godini. 
Studentski zbor Sveučilišta Jurja...
Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli ponovno objavljuje javni poziv za imenovanje studentskog pravobranitelja/ice u cilju bolje zastupljenosti studenata, zaštite studentskih prava i povećanju studentskog standarda na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Studentski pravobranitelj prima pritužbe studenata koje se odnose na njihova prava i raspravlja o njima s nadležnim tijelima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, savjetuje studente o načinu ostvarivanja njihovih prava, može sudjelovati u stegovnim postupcima protiv studenata radi zaštite njihovih prava te obavlja druge poslove iz djelokruga svog rada.
Iz medija: Na Sveučilištu održana...
Jučer, 28. rujna 2022. godine održana je press konferencija na Rektoratu Sveučilišta Juraj Dobrile u Puli uoči nadolazeće Europske noći istraživača. Ovogodišnje događanje, koje se obilježava diljem Europe s ciljem popularizacije znanosti, zakazano je za petak, 30. rujna 2022. godine od 17 do 20 sati na Studentskom trgu i Stanici 50 (FET). Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte te voditeljica projekta Europske noći istraživača Ivona Peternel, u ime Filozofskog fakulteta Samanta Milotić Bančić i Matija Jelača te Moira Buršić i Neven Iveša s Fakulteta prirodnih znanosti predstavili su ovogodišnji program.  Više detalja možete pročitati u objavama na portalima Glasa Istre i Regional Express-a .  
Radionica Bionički sustavi - raSTEM...
Oduvijek ste htjeli postati lovac na risove? A jeste li znali da jedan šišmiš pojede 1000 komarac u jednoj noći? Volite transformerse? Jeste li ikad čuli za vodenu džunglu?  Jako puno pitanja sa svi odgovori na ova i još mnoga pitanja možete dobiti u subotu na prvom sajmu u sklopu projekta raSTEM. Pridružite nam se u Tičanu 1. listopada 2022. na STEM sajmu sa mnoštvom znanstvenih radionica za djecu i mlade. Radionice će biti prilagođene različitim dobnim skupinama a sudjelovanje je moguće uz prethodnu prijavu na mrežnim stranicama: https://astro.hr/projekt-rastem/ Požurite jer je broj mjesta ograničen. Dođite, nešto ćemo iskemijati! :-)
Pridružite nam se 1. listopada 2022....
Provedite dan s nama, naučite nešto novo, poslušajte predavanje Korada Korlevića i pogledajte kazališnu predstavu. Predstava je namijenjena najmlađima ali smo sigurni da će svi uzrasti uživati u veselom društvu znanstvenika superjunaka. A zašto su znanstvenici superjunaci, otkrijte na Tičanu.  Prijava za sudjelovanje je obvezna putem linka ( https://astro.hr/projekt-rastem/ ), a sudjelovanje u sve aktivnosti su besplatne!
Prvi znanstveni sajam u sklopu raSTEM...
Pridružite nam se na prvom u nizu od znanstvenih sajmova u sklopu projekta raSTEM koji će se održati na Tičanu 1. listopada 2022 godine s početkom u 10 sati.  Osim praktičnih radionica iz područja znanosti i tehnologije, očekuje vas kazališna predstava za najmlađe i predavanje Korada Korlevića (Projekt svemirska straža). Nositelji projekta raSTEM je Astronomsko društvo Višnjan a partneri projekta su: Udruga Virtus, Centar tehničke kulture Rijeka, Zajednica tehničke kulture grada Malog Lošinja, Udruga Klikeraj, Društvo Naša djeca Poreč, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Veleučilište u Karlovcu, Dječji vrtić Višnjan, Osnovna škola Jože Šurana Višnjan. Planirano je održavanje 10 znanstvenim sajmova diljem Hrvatske (Tičan, Ladimirevci, Đakovo, Varaždin, Pazin, Ozalj, Cres, Čabar, Delnice) gdje ćemo kroz niz zanimljivih radionica pokušati približiti STEM područja djeci i mladima. Prijavite se na znanstveni sajam putem sljedeće poveznice projekta:  https://astro.hr/projekt-rastem
Orijentacijski dan za studente prve...
Orijentacijski dan za studente prve godine Studija Dizajn i audiovizualne komunikacije održat će se u ponedjeljak 3. listopada 2022. god. u 11.45 sati u Dvorani Pula (prizemlje), adresa Preradovićeva 1, a nastava drugog dana, 4. listopada 2022. godine prema rasporedu predavanja objavljenom na mrežnim stranicama Studija.
Obavijest studentima s invaliditetom
Obavijest studentima s invaliditetom EVIDENCIJA STUDENATA S INVALIDITETOM KOJI STUDIRAJU NA SVEUČILIŠTU JURJA DOBRILE U PULI Sveučilište Jurja Dobrile u Puli će tijekom akademske godine 2022./2023. organizirati potporu studentima s motoričkim poremećajima na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli (dalje: Sveučilište). Potpora se organizira pomoću studenta – asistenta u nastavi. Za odabir asistenata u nastavi, ovisno o broju studenata s motoričkim poremećajima, Sveučilište će raspisati natječaj koji će biti dostupan na službenim sveučilišnim mrežnim stranicama.
Orijentacijski dan Sveučilišta Jurja...
Orijentacijski dan za studente prvih godina preddiplomskih redovnih studija održat će se prema sljedećem rasporedu u ponedjeljak 3. listopada 2022. godine. Detalje studenti mogu pronaći na mrežnim stranicama svojih sastavnica. Nastava za sve godine preddiplomskih studija počinje u utorak 4. listopada 2022. prema rasporedu sati.
Europska noć istraživača
Europska noć istraživača kao glavna aktivnost projekta Blue-connect, punog naziva '' Reconnect science with the blue society '', će se održati ovaj petak, 30.09.2022. godine na studentskom trgu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Stanici 50 Fakulteta ekonomije i turizma. Projekt je jedan od 48 projekata odobrenih za financiranje putem Marie Skłodowska – Curie poziva u okviru programa Obzor Europa/Horizon Europe, čime se Europska noć istraživača vratila u Hrvatsku po prvi put nakon 2019. godine.Glavni cilj projekta Blue-connect je ponovno povezivanje znanosti s društvom, jačanje javnog priznanja znanosti i istraživačkog obrazovanja, te izgradnja povjerenja i razumijevanja znanosti i njezinog utjecaja na plavo društvo u plavoj regiji.
Obavijest za kandidate za upis na...
Medicinski fakultet u Puli provodi intervju za kandidate koji su se putem stranice studij.hr prijavili na diplomski sveučilišni studij Sestrinstvo Dokumentacija za prijavu na intervju treba sadržavati: ispunjen prijavni list Potvrda o uplati troškova provođenja intervjua u visini od 400 kuna na račun Medicinskog fakulteta, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli: IBAN HR1923600001101931377, model HR00, poziv na broj primatelja 05005-OIB pristupnika, a kao svrhu navesti "troškovi provođenja intervjua"  
Obavijest o potpisivanju ugovora za...
Obavještavamo studentice i studente koji su tijekom srpanjskog upisnog roka izvršili upis u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih, stručnih preddiplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija u akademskoj godini 2022./2023. da će se potpisivanje ugovora o studiranju vršiti u prostorijama Ureda za studente i obrazovne programe od 3. do 7. listopada.  Ugovori su dostupni na uvid putem ovih poveznica: Redoviti studenti Redoviti studenti uz plaćanje Izvanredni studenti
Poziv na predstavljanje knjige...
Predstavljanje knjige " Novel Perspectives in Economics of Personalized Medicine and Healthcare Systems " ( Nova Science Publishers ) održati će se 28. listopada 2022. u 13 sati u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Opatička 18, Zagreb. Preliminarni program nalazi se u prilogu. Radujemo se Vašem dolasku!
Sveučilište je ponosni nositelj HRS4R...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli od sada je ponosni nositelj nagrade "HR Excellence in Research" za promicanje poticajnog i povoljnog radnog okruženja za istraživače u našoj instituciji. "Strategija ljudskih potencijala za istraživače" (Human Resource Strategy for Researchers - HRS4R) podržava istraživačke institucije i financijske organizacije u provedbi Povelje i Kodeksa u svojim politikama i praksi. Provedba načela Povelje i Kodeksa od strane istraživačkih institucija čini ih privlačnijima istraživačima koji traže novog poslodavca ili domaćina za svoj istraživački projekt.
Potpisan sporazum o suradnji...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prof. dr. sc. Marinko Škare  i ravnatelj Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula , Davor Kliman, prof. potpisali su sporazum o suradnju Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula, u svrhu uspostavljanje i razvijanje međusobne suradnje u području znanstveno-istraživačke, stručne i umjetničke djelatnosti u međusobno povezujućim područjima djelatnosti obiju ustanova tj. provođenju nastave na stručnim i sveučilišnim preddiplomskim, diplomskim, integriranim preddiplomskim i diplomskim i poslijediplomskim studijima i edukaciji studenata u Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula kao nastavnoj bazi Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
Slobodna upisna mjesta u rujnu
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavljuje slobodna upisna mjesta u rujnu
Natječaj za upis na Program stjecanja...
Temeljem članka 4. Pravilnika o stjecanju pedagoških kompetencija (KLASA: 003-05/14-01/09-01; URBROJ: 380-14-01-1 od 27. studenog 2014. godine), prema Odluci o donošenju Programa stjecanja pedagoških kompetencija za strukovne učitelje i suradnike u nastavi (KLASA: 023-03/14-06/00003; URBROJ: 533-25-17-0013 od 16. svibnja 2017.) te sukladno odredbama članka 105. stavka 8. i 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 87/2008. 86/2009, 92/2010, 105/2010 – ispr., 90/2011, 16/2012, 86/2012, 94/2013, 152/2014 i 7/2017) i članka 37. stavcima 2., 3., 4., 5. Zakona o strukovnom obrazovanju (NN 30/2009) Sveučilište Jurja Dobrile u Puli u Puli dana 22. kolovoza 2022. godine raspisuje Natječaj za upis na Program stjecanja pedagoških kompetencija za strukovne učiteljice/učitelje i suradnike/suradnice u nastavi
Natječaj  za upis na Program...
Temeljem članka 4. Pravilnika o stjecanju pedagoških kompetencija (KLASA: 003-05/14-01/09-01; URBROJ: 380-14-01-1 od 27. studenog 2014. godine), a sukladno odredbama članka 76.a Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli dana 22. kolovoza 2022. godine raspisuje  Natječaj  za upis na program stjecanja pedagoških kompetencija   1. Pravo upisa na Program stjecanja pedagoških kompetencija (dalje u tekstu: Program) koji izvodi Sveučilište Jurja Dobrile u Puli (dalje u tekstu: Sveučilište) imaju osobe koje su završile preddiplomski sveučilišni ili stručni studij, diplomski sveučilišni studij te integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij, kao i četverogodišnji sveučilišni i stručni dodiplomski studij prije uvođenja Bolonjske reforme
Ljetna škola njemačkoga i hrvatskoga...
Interdisciplinarno i interkulturalno učenje jezika uz brojne sadržaje   Na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" uspješno je završena Ljetna škola njemačkoga i hrvatskoga jezika koja se održavala od 17. do 30. srpnja. Četrdesetak studenata s 24 različita fakulteta iz Austrije i Hrvatske učili su tijekom Ljetne škole njemački, odnosno hrvatski jezik, upoznali kulturu i običaje dotičnih zemalja, studentski život u Puli te posjetili Filmski festival i različite druge sadržaje. Studenti su u sklopu terenske nastave posjetili i razgledali znamenitosti Vodnjana, Poreča i Rovinja te  OPG Chiavalon, vinariju Matošević i Valamar, odnosno kamp Lanternu.
Rezultati upisa u ljetnom roku i...
Prijave za upis na studij u jesenskom roku putem sustava  postani-student.hr  započele su 21. srpnja 2022. godine i traju do 19. rujna 2022. (do 13:59 sati) osim za upise na studije sljedećih visokih učilišta na kojima prijave završavaju ranije: Muzička akademija u Puli do 2. rujna 2022. i  Sveučilišni preddiplomski studij Dizajn i audiovizualne komunikacije do 8. rujna 2022. Više informacija dostupno je u natječaju i na mrežnim stranicama visokih učilišta.
U Puli se u protekla dva tjedna odvijala eminentna međunarodna škola iz područja biomedicine . Privukla je velik broj sudionika iz 15-ak zemalja, a među njima su bili istaknuti profesori i znanstvenici iz Rumunjske, Poljske, Slovačke…
Odluka o skraćenom radnom vremenu
Radi zaštite djelatnika od toplinskog vala i osiguranja učinkovitog upravljanja ljudskim resursima sukladno uputama Ministarstva zdravstva o provedbi Protokola o postupanju i preporukama za zaititu od vrućine utvrđuje se skraćeno radno vrijeme zaposlenika Sveudilišta Jurja Dobrile u Puli.
Studentski zbor Sveučilišta Jurja...
Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli ponovno objavljuje javni poziv za imenovanje studentskog pravobranitelja/ice u cilju bolje zastupljenosti studenata, zaštite studentskih prava i povećanju studentskog standarda na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Studentski pravobranitelj prima pritužbe studenata koje se odnose na njihova prava i raspravlja o njima s nadležnim tijelima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, savjetuje studente o načinu ostvarivanja njihovih prava, može sudjelovati u stegovnim postupcima protiv studenata radi zaštite njihovih prava te obavlja druge poslove iz djelokruga svog rada.
Objava za medije: Sveučilište u Puli...
Danas su na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli predstavljeni studijski programi koje provode Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti , Filozofski fakultet u Puli , Muzička akademija u Puli , Medicinski fakultet u Puli i Tehnički fakultet u Puli. Upisi na sve preddiplomske studijske programe traju do 18. srpnja. Prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić rekla je kako preddiplomskoj i integriranoj razini Sveučilište Jurja Dobrile u Puli nudi ukupno 1.432 slobodna mjesta od čega za redovite studente 1.016, za izvanredne studente 282 i strane državljane 134. Već sada po privremenim rang listama popunjenost od 100% ima Znanost o moru, Studij sestrinstva, Japanski jezik, Engleski jezik i Rani predškolski odgoj i obrazovanje. Više od 70% popunjeni su studijski programi dizajna i audiovizualnih komunikacija, Informatika i Učiteljski studij.  
Predstavnici Sveučilišta predstavili su medijima rad Sveučilišta u STEM području te međunarodne aktivnosti i projekte, uključujući suradnju s poduzetnicima i predstavljanje studija Znanost o moru, čije su upisne kvote, gotovo u potpunosti popunjene.
U posebnom prilogu Glasa Istre možete pročitati više o studijskoj ponudi Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli kao i o jedinstvenom kreativnom konceptu #EvolveUNIPU . Upisni prilog Glasa Istre donosi više informacija o moderniziranim studijima za novu akademsku godinu, predstavlja 8 Fakulteta unutar Sveučilišta te vas upoznaje sa jedinstvenim kreativnim konceptom #EvolveUnipu. 
Rezultati dodatnih provjera održanih...
Objavljujemo rezultate dodatnih provjera održanih 5. srpnja za kandidate koji su u sustavu NISpVU prijavili preddiplomski sveučilišni studij Dizajn i audiovizualne komunikacije: Rezultati dodatnih provjera
Rezultati Natječaja za dodjelu...
Obavještavaju se studenti s invaliditetom da je utvrđena rang-lista studenata i studentica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli koji ostvaruju pravo na stipendiju u akademskoj godini 2021./2022. godini. Rezultati natječaja – Rang lista studenata SSI koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendija Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju sukladno rezultatima natječaja mole se da u što kraćem roku na adresu elektronske pošte davor.jacimovic@unipu.hr (predmet: Stipendije SSI) dostave ispunjeni i vlastoručno potpisani obrazac sa podacima za isplatu uz presliku kartice IBAN žiro - računa, a u svrhu pripreme ugovora o dodjeli stipendije.  Obrazac s podacima za isplatu
Iz medija: Od jeseni u Puli starta...
Termine natječaja za upis studenata u prvu godinu studija u akademskoj godini 2022./2023. te novi preddiplomski studij na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli predstavili su na konferenciji za medije održanoj u zgradi Studentskog doma rektor Sveučilišta Marinko Škare, prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju Mirjana Radetić-Paić i prorektor za suradnju, inovacije i transfer tehnologija Valter Boljunčić.
"Dizajn i audiovizualne...
Studij traje tri godine i njegovim završetkom stječe se 180 ECTS bodova. Završetkom studija stječe se akademski naziv sveučilišni prvostupnik/sveučilišna prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) dizajna i audiovizualne tehnologije - univ. bacc. art.
Protokol o postupanju i preporuka za...
Ministarstvo znanosti i obrazovanja zaprimilo je 6. lipnja 2022. godine od Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske „Protokol o postupanju i preporuka za zaštitu od vrućine“ (dalje u tekstu: Protokol)  koji uključuje potrebne postupke za pripravnost i djelovanje na nacionalnoj i lokalnoj razini u slučaju opasnosti od toplinskog vala, ali  i preporuke za smanjenje rizika kako za pojedince tako i u institucionalnim uvjetima.
Na Sveučilištu održan Informativni...
Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli se po prvi puta održavao Informativni dan za roditelje. S obzirom da su analize pokazale da pri izboru studija veliku ulogu imaju i roditelji, Sveučilište je odlučilo posebno informirati roditelje o svojoj širokoj ponudi studijskih programa te načinu i mogućnostima upisa. 
Studentski zbor Sveučilišta Jurja...
Studentski pravobranitelj prima pritužbe studenata koje se odnose na njihova prava i raspravlja o njima s nadležnim tijelima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, savjetuje studente o načinu ostvarivanja njihovih prava, može sudjelovati u stegovnim postupcima protiv studenata radi zaštite njihovih prava te obavlja druge poslove iz djelokruga svog rada.
Dragi roditelji i budući studenti, pozivamo vas da nam se pridružite na Informativnim danima koji se održavaju 14. lipnja 2022. od 17 do 19 sati u foajeu nove zgrade Fakulteta za ekonomiju i turizama "Dr. Mijo Mirković". Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli se po prvi puta održava Informativni dan za roditelje. S obzirom da su analize pokazale da pri izboru studija veliku ulogu imaju i roditelji, Sveučilište je odlučilo posebno informirati roditelje o svojoj širokoj lepezi studijskih programa te načinu i mogućnostima upisa. Na Sveučilištu se nadaju da će ovim događajem pomoći roditeljima budućih studenata sa korisnim informacijama i dilemama oko željenih studijskih programa.
Natječaj za dodjelu stipendija...
Raspisuje se Natječaj za dodjelu stipendija studentima s invaliditetom Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2021./2022. Stipendije se dodjeljuju u sljedećim kategorijama: Prva kategorija – studenti koji upisuju prvu godinu studija na prvoj razini studija (dvije stipendije) i  Druga kategorija – studenti viših godina studija na obje razine studija te studenti koji upisuju prvu godinu druge razine studija (tri stipendije). Za dodjelu stipendije mogu se natjecati studenti koji ispunjavaju sljedeće opće uvjete:
Rezultati Natječaja za financiranje...
Na temelju članka 12. st. 5. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 12. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli donosi prijedlog Odluke o raspodjeli financijskih sredstava. Financijska sredstva za financiranje studentskih programa u 2022. godini sukladno provedenom Natječaja Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli od 19. travnja 2022. godine dodjeljuju se u sljedećim iznosima za programe koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti:
Započelo je javno savjetovanje o...
S obzirom da je važeći Zakon o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju (ZOK) donesen 2009. godine, njegove odredbe ne uzimaju brojne promjene koje su se od tada desile, prije svega na europskoj razini, a koje su stvorile obavezu reguliranja određenih procedura koje se tiču osiguravanja kvalitete visokog obrazovanja, prije svega pokretanja i vrednovanja združenih i online studija, internacionalizacije i boljeg povezivanja sustava osiguravanja kvalitete s financiranjem javnih visokih učilišta i donošenjem politika u visokom obrazovanju i znanosti.
Izbori za članove Studentskog zbora...
Lista kandidata u postupku izbora za Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj 2022./2023. godini:
Povratak UNIPU-a na STEM Games...
Ove se godine STEM Games natjecanje vratilo u svoj izvorni oblik te je od 17. do 22. svibnja u Rovinju okupilo gotovo 2.000 studenata i 17 fakulteta iz STEM područja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Na natjecanju je sudjelovalo 93 studenata našeg Sveučilišta zajedno s dva profesora Fakulteta informatike u Puli pri čemu je koordinator natjecanja i ove godine bio izv. prof. dr. sc. Tihomir Orehovački dok je članom žirija Mathematics Arene ponovno bio doc. dr. sc. Siniša Miličić .
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavilo je Natječaj za upis studenata u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2022./2023., te Natječaj za upis studenata u prvu godinu sveučilišnih diplomskih studija u akademskoj godini 2022./2023.
Nacionalno istraživanje EUROSTUDENT
Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao nositelj provedbe nacionalnog istraživanja  EUROSTUDENT obavještava Vas da je započelo najopsežnije istraživanje ekonomskih i socijalnih uvjeta života studenata. Istraživanje se provodi u svim zemljama Europskog prostora visokog obrazovanja, a u Republici Hrvatskoj Ministarstvo znanosti i obrazovanja provodi istraživanje u suradnji s istraživačkim timom Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Specifičnosti ovogodišnjeg istraživanja su pitanja koja žele oslikati iskustva iz proteklog razdoblja u kojem se studiranje odvijalo sa smanjenim opsegom kontakata s profesorima, ali i s kolegama studentima.
Poziv na 12. MoodleMoot Hrvatska -...
Pozivamo da nam se pridružite kao sudionik te u ugodnoj i kreativnoj atmosferi steknete nova poznanstva i prilike za suradnju. MoodleMoot Hrvatska 2022. održat će se u ponedjeljak, 6. lipnja, ove godine i online, u želji da što većem broju sudionika iz Hrvatske i regije omogućimo sudjelovanje. Nakon dvije godine online nastave zbog pandemije COVID-19, nastava se vratila u učionice. Ipak, stečena su značajna iskustva u radu s digitalnim tehnologijama i s online nastavom koja vjerujemo neće biti zaboravljena i u određenom obliku će se zadržati i dalje u obrazovnom procesu.  Na ovogodišnjem Moodlemootu Hrvatska 2022 pozivamo vas da podijelite iskustva s nastavom online i radom u sustavu Moodle, kao i primjere dobre prakse, neke novosti, rezultate projekata vezano uz e-učenje i online nastavu.
Konačna rang lista studentica i...
Povjerenstvo za provedbu Natječaja za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa nakon pregleda cjelokupne dokumentacije i prigovora utvrdilo je Konačnu Rang listu studentica i studenata koji ostvaruju pravo na jednokratnu potporu (pomoć) zbog slabijeg socio-ekonomskog statusa. Mole se student koji su ostvarili pravo na jednokratnu potporu da na adresu elektronske pošte helena.poropat@unipu.hr dostave ispunjeni obrazac s podacima za isplatu uz presliku kartice IBAN žiro-računa.
Iz medija: Dekan Fakulteta...
"Svake godine uvodimo nove kolegije poput strojnog i dubokog učenja, umjetne inteligencije, robotike i brojnih drugih. Njihov popis je trenutno impozantan, imamo ih preko 60 koji su striktno vezani za ICT. Većina naših studenata nađe posao prije nego završi studij", kazao je Etinger.
Raspisuju se izbori za članove...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 6. svibnja 2022. godine donio je Odluku o raspisivanju izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2022./2023. Izbori za Studentski zbor održati će se dana 6. i 7. lipnja 2022. godine putem poveznice za glasovanje koja će na dan izbora biti dostupna na mrežnim stranicama. U izborima za Studentski zbor imaju pravo sudjelovati (birati i biti birani) svi studenti upisani na Sveučilište.
Započelo je javno savjetovanje o...
Zakonom o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju uređuju se pitanja od temeljne važnosti za sustav znanosti i sustav visokog obrazovanja, prava i obveze znanstvenika, istraživača, nastavnika, osoba zaposlenih na stručnim i suradničkim radnim mjestima u sustavu znanosti i visokog obrazovanja, te pitanja od važnosti za studente i njihova prava.
Pozivamo sve studente da nam se...
Centar za razvoj karijera UNIPU-a u suradnji s Gradom Pula organizira DANE PODUZETNIKA 2022. koji će se održati u petak 13. svibnja 2022. u 10 sati na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u dvorani Pula. Ove godine imat ćete priliku upoznati se sa iskusnim poduzetnicima koji će vam prenijeti svoja iskustva tijekom pokretanja vlastitog poduzeća, kao i studente koji imali odlične ideje te su putem studentskog poduzetničkog inkubatora otvorili svoja poduzeća. Osim toga imat ćete priliku dobiti informacije o budućnosti grada Pule od našeg gradonačelnika Filipa Zoričića, kao i budućnosti samog sveučilišta od rektora Marinka Škare .
Poziv za novu generaciju praktičarki...
Udruga Inicijativa mladih za ljudska prava objavila je poziv za besplatan online edukacijski program 'Praktičar/praktičarka socijalnih inovacija'  namijenjen mladima u dobi od 21 do 30 godina , koji su na završnim godinama društvenih i humanističkih studija ili su završili ta usmjerenja, a trenutno nisu nezaposleni u struci.
Poziv na radionicu projekta KLIK...
Grad Pula u suradnji sa Školom za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu te Udrugom ZUM, u sklopu projekta " KLIK Pula - Centar za Kompetentno cjeLoživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u seKtoru ugostiteljstva i turizma Pula " poziva sve zainteresirane na radionicu na temu „Otkrij mogućnosti obrazovanja kroz mobilnost - predstavljanje mogućnosti i prilika za mlade kroz Erasmus+ i povezane inicijative“ koja će se održati u ponedjeljak, 9. svibnja 2022. od 17 sati u prostorima Fakulteta ekonomije i turizma ‘’Dr. Mijo Mirković’’ - Stanica 50.
Studentima Sestrinstva dodjeljene...
Studentima Preddiplomskoga stručnog studija Sestrinstva Medicinskog fakulteta u Puli Anji Teofilović, Diani Tomašević, Anamari Zurta, Luki Ivanoviću i Karlu Jurjeviću dodijeljene su zahvalnice rektora prof. dr. sc. Marinka Škare.
Dar Sveučilišta povodom Dana Grada...
Završna konferencija projekta „3D and VR for VET Technologies“ u okviru programa Erasmus+ održana je 28. travnja u Domu hrvatskih branitelja u Puli. Međunarodni projekt ukupne vrijednosti više od 200 tisuća EUR-a koordinira Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.
Prihvat studenata i...
Prihvat  studenata i nastavnika/znanstvenika iz Ukrajine realizirat će se u skladu s Preporukama sveučilištima, veleučilištima i visokim školama  Ministarstva znanosti i obrazovanja od 17. ožujka 2022. godine.
Iz medija: Dar Sveučilišta gradu Puli...
Premijera 3D šetnje pulskim atrakcijama održana je danas u Domu branitelja u sklopu završne konferencije EU projekta o tehnologijama budućnosti, punog naziva "3D and Virtual reality technologies VET - vocational education and training". 3D šetnju je predstavio voditelj projekta Sven Maričić, izvanredni profesor Sveučilišta u Puli, koji je najavio da će ona biti darovana Gradu Puli za rođendan, odnosno Dan grada koji se obilježava 5. svibnja.
Natječaj za financiranje studentskih...
Na temelju članka 12. stavka 3. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 5. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i studentskih programa, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 19. travnja 2022. godine raspisuje Natječaj za financiranje studentskih programa koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti za 2022. godinu. Cilj natječaja je poticanje studenata i studentskih organizacija na provođenje većeg broja aktivnosti, doprinos u podizanju kvalitete života studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, informiranje i edukacija studenata o osnovama prijavljivanja projektnih ideja, provođenju projekata i projektnog upravljanja.
HZJZ: ukidanje COVID mjera i...
Hrvatski zavod za javno zdravstvo je na zahtjev Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, 08. travnja 2022. dao preporuke za sve odgojno-obrazovne ustanove od predškolskog uzrasta do visokog obrazovanja, uključujući učeničke i studentske domove. Uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju i značajke Omicron varijante virusa SARS-CoV2, osim dolje navedenih osnovnih epidemioloških mjera, ukidaju se sve mjere i preporuke za sve odgojno-obrazovne ustanove od predškolskog uzrasta do visokog obrazovanja uključujući učeničke i studentske domove.
Sveučilište u Puli partner je na...
“Career Acknowledgement for Research (Manager) Delivering for the European Area – CARDEA” je projekt financiran sredstvima programa Obzor Europa , a okuplja eminentni međunarodni partnerski konzorcij. Riječ je o pozivu u okviru Europskog istraživačkog prostora s ciljem maksimiziranja učinka financiranja istraživanja i inovacija Europske unije (HORIZON-WIDERA-2021-ERA-01-20). Konzorcij predvodi Sveučilište u Corku (Irska) a ukupna vrijednost projekta iznosi 1.498.312,00 EUR, od čega Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli pripada 164.875,00 EUR. Projekt traje četiri godine, a voditeljica projekta za Sveučilište Jurja Dobrile u Puli je dr. sc. Ivona Peternel .  
Privremena rang lista studentica i...
Povjerenstvo za provedbu Natječaja za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa nakon pregleda cjelokupne dokumentacije utvrdilo je Privremenu Rang listu studentica i studenata koji ostvaruju pravo na jednokratnu potporu (pomoć) zbog slabijeg socio-ekonomskog statusa. Studentice i studenti imaju pravo uputiti prigovor na Privremene rezultate natječaja putem maila ured-za-studente@unipu.hr u roku od 8 dana od dana objave Privremenih rezultata natječaja na mrežnim stranicama Sveučilišta.
Rektorski zbor i MZO: Ukrajini pomoć,...
Ratna zbivanja u Ukrajini, uslijed kojih je velik broj izbjeglica pristigao u mnoge europske države tijekom posljednjih dana, suočio je sustave visokoga obrazovanja i visokoobrazovne institucije širom Europe s velikim pritiskom i nužnošću donošenja novih mjera i aktivnosti. Sukladno dogovoru europskih rektorskih konferencija okupljenih u European University Association (EUA), Rektorski zbor uputio je ministru znanosti i obrazovanja RH prof. dr. sc. Radovanu Fuchsu pismo kojim se traži da na sastanku europskih ministara obrazovanja podrži mjere od strateškog značaja za suočavanje s neposrednim posljedicama rata sada, ali i za duže predstojeće razdoblje. Europske rektorske konferencije smatraju kako bi se tom gestom poslala poruka o važnosti solidarnosti i očuvanja akademskih sloboda i demokracije u Europi.
Komunicirajte s nama još brže i...
U svrhu modernijeg, jednostavnijeg, bržeg i dostupnijeg oblika komuniciranja kako s postojećim , tako i s potencijalnim studentima i drugim zainteresiranima, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli implementiralo je chatbox na svoje mrežne stranice i na mrežne stranice svih nastavnih sastavnica Sveučilišta.
Iz medija o rezultatima projekta...
U utorak 15. ožujka održana je završna konferencija projekta "Razvoj i unapređenje studijskih programa sukladno HKO-u na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli".  Studij sestrinstva najveći hit na Sveučilištu. Europskim novcem opremljen kabinet vještina i pokrenut diplomski studij.
Rapisuje se Natječaj za dodjelu...
Raspisuje se Natječaj za dodjelu rektorove nagrade najuspješnijim studentima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2020./2021. koji su se istaknuli ostvarenim uspjehom na studiju, nastavnim i izvannastavnim aktivnostima i ostvarenim postignućima. Rektorova nagrada dodjeljuje se po jednom studentu svake sastavnice. Natječaj je otvoren do 24. ožujka 2022. godine, a prijavu na natječaj mogu podnijeti student osobno ili čelnik sastavnice uz prethodnu suglasnost studenta.
Iz medija: Mornarička bolnica predana...
Ova zgrada ima svoju vrijednost i kao spomenik kulture, a Sveučilište će sigurno pomoći da ona i dalje nastavi život. Pitanje prostora nije samo pitanje broja studenata. Određeni standard, raznolikost programa i potreba za manjim grupama neposrednog kontakta profesora i studenata, što idemo dalje, traži sve više prostora na manji broj studenata. Prostor Mornaričke bolnice namijenjen je i za start-up kampus. Cilj je ići prema tome da studenti jednoga dana kada završe studij, mogu odmah početi i raditi. S druge strane, ne smijemo zaboraviti i humanističku stranu Sveučilišta, jer ono mora postati neraskidivi dio cjeline koju ono već čini, izjavio je, između ostalog, Boljunčić. Zgrada darovana Sveučilištu vrijedna je više od 43 milijuna kuna. Radovi na projektu trebali bi početi odmah, a dovršetak se očekuje do kraja 2023. godine.
Poziv studentima na uvodno predavanje...
Umrežite se s vodećim regionalnim kompanijama i osvojite novčane nagrade! Digitalni inovacijski inkubator je online projekt namijenjen razvoju inovacijskih potencijala studenata različitih struka i njihovom angažmanu na razradi inovativnih rješenja za ključne poslovne izazove u praksi.
Sretan Dan žena svim djelatnicama!
Čestitka rektora djelatnicama za Međunarodni dan žena!  
Iz medija: rektor Marinko Škare...
Na Sveučilištu Jurja Dobrile pripremaju niz novih studija, ali i reviziju onih programa za kojima vlada manji interes. Rektor prof. dr. sc. Marinko Škare kaže da su u pripremi novi studiji s orijentacijom na STEAM područje - u planu je novi studij dizajna, komunikacije i tehnologije, uz uvođenje predavanja na daljinu za neke postojeće studijske programe.
HZJZ: ukidanje COVID mjera (3. ožujka...
Hrvatski zavod za javno zdravstvo je na zahtjev Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, 3. ožujka 2022. dao nove preporuke za održavanje nastave na visokim učilištima u ljetnom semestru akademske 2021./2022. godine. Uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju ukidaju se sve mjere i preporuke za održavanje nastave na visokim učilištima, što znači da se cjelokupna nastava smije izvoditi na „klasičan“, kontaktan način (uživo).
Posjet američkih studenata na pulskom...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli danas je ugostilo američke studente s profesorima dr. Alexandre Lambertom i dr. Anne Golaz iz School for International Training koji se nalaze na "Study Abroad" programu "Global Health and Development Policy" Sveučilišta za multilateralnu diplomaciju iz Ženeve, a dolaze s različitih američkih sveučilišta. Riječ je o studentima različitih interesnih profilacija s različitih studija od medicine, kemije, neuro-znanosti, biologije sve do antropologije, ekonomije i političkih znanosti, a na Sveučilište ih je dovela Paola Orlić u sklopu SIT programa. S obzirom na interese studenata predavanja su održali eminentni znanstvenici i stručnjaci iz ovog područja dr. med. Jasna Valić, spec., doc. dr. sc. Irena Hrstić , doc. dr. sc. Marinko Rade i pročelnica Grada Anja Ademi. U ime rektora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, prof. dr. sc. Marinka Škare , studente je pozdravila prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju.
Projekt „Proširenje infrastrukture studentskih smještajnih kapaciteta Studentskog doma Pula“ Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli kao korisnika, s projektnim partnerom Studentskim centrom Pula, provodi od 9. svibnja 2016. godine. Projekt završava 31. ožujka 2022. godine.
Najava svečanosti otvorenja novih...
U uvjetima i izazovima pandemije i tragičnim događanjima u Ukrajini, prigoda otvaranja novih studentskih paviljona u Puli ne može osigurati važnost i osobitost trenutka kojem danas nazočimo. Zbog epidemioloških uvjeta nije bilo moguće organizirati otvaranje za veći broj uzvanika pa vas sve pozivam da se događaju otvorenja priključite preko live streaminga. U nemogućnosti da svi nazočimo svečanosti otvorenja novih studentskih paviljona u ponedjeljak 28. veljače u 13 sati, dostavljamo vam poveznicu za Zoom Meeting putem kojeg će se prenositi svečanost otvorenja:
Za izvrsne studente održano svečano...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prof. dr. sc. Marinko Škare je raspisao Natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta u akademskoj god. 2021./2022. Sukladno Pravilniku o dodjeljivanju stipendija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli stipendije se dodjeljuju u dvije kategorije; prva kategorija – studenti koji prvi put upisuju prvu godinu studija na prvoj razini i druga kategorija – studenti viših godina studija na obje razine studija te studenti koji prvi put upisuju prvu godinu studija druge razine studija. Mjesečni iznos stipendije po studentu od ove akademske godine je povećan u odnosu na prošlu i iznosi sedamsto kuna. 
Natječaj za dodjelu jednokratne...
Na temelju članka 15. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i članka 2. Odluke o kriterijima za utvrđivanje slabijeg socio-ekonomskog statusa studenata koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 22. veljače 2022. godine raspisuje Natječaj za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Natječaj za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) se provodi sukladno Odluci o kriterijima za utvrđivanje slabijeg socio-ekonomskog statusa studenata koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Odluku o provedenom natječaju i dodjeli jednokratne potpore (pomoći) donosi rektor Sveučilišta. Iznos jednokratne potpore (pomoći) po studentu iznosi: 4.000,00 kuna. Broj jednokratnih potpora (pomoći): 25. 
Prof. dr. sc. R. Šamo i izv. prof....
Na prijedlog Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske prof. dr. sc. Renata Šamo i izv. prof. dr. sc. Marina Diković imenovane su članicama povjerenstva za dodjelu međunarodne nagrade najboljim visokoškolskim nastavnicima u akademskoj 2021./2022. godini. Riječ je o nagradi koja se prvi put dodjeljuje na inicijativu ekspertnog tima koji djeluje u sklopu projekta PROFFORMANCE s ciljem izrade alata za (samo)vrednovanje nastavnog rada, a pokrovitelj mu je Tempus fondacija. Prof. dr. sc. Renata Šamo i izv. prof. dr. sc. Marina Diković, također na prijedlog resornog ministarstva, kao eksperti djeluju u sklopu navedenog tima.
Javni poziv za prijavu kandidata...
Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike raspisalo je Javni poziv za prijavu kandidata Republike Hrvatske za članstvo Skupini stručnih osoba za djelovanje protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (GREVIO). Javni poziv je objavljen u Jutarnjem listu od 8. veljače 2022., u Večernjem listu od 9. veljače 2022. te u Narodnim novinama (br: 18/22.) od 9. veljače 2022., oglasni dio-objave.
HZJZ: Postupanje s oboljelima,...
Hrvatski zavod za javno zdravstvo je 31. siječnja objavio objedinjene revidirane preporuke o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2, postupanju s kontaktima, završetku izolacije i karantene/samoizolacije s osvrtom na osobe koje su preboljele COVID-19 ili su cijepljene.
Konačni rezultati natječaja za...
Na temelju članka 11. Pravilnika o dodjeljivanju stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Povjerenstvo za utvrđivanje rezultata natječaja utvrđuje konačnu rang-listu studenata i studentica koji ostvaruju pravo na dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija u akademskoj godini 2021./2022.
Online upitnikom za studente provodi...
Dragi studenti, u svrhu dobivanja povratne informacije o kvaliteti izvođenja nastave u zimskom semestru akademske godine 2021./2022. Sveučilište provodi studentsku procjenu učinkovitosti nastavnika u poučavanju putem online anketa. Vaši odgovori i mišljenje su nam iznimno važni jer će se koristiti za planiranje korektivnih mjera i mjera napredovanja nastavnika. Anketa je anonimna, a na svoje e-mail adrese primili ste upute i poveznicu za pristupanje anketnom upitniku čije ispunjavanje traje oko 5 minuta. Kako bi analiza bila kvalitetno i pravodobno provedena, ljubazno vas molimo da svoje odgovore podnesete do 31. siječnja.
Iz medija: Panel rasprava s građanima...
Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovao je u petak, 21. siječnja 2022. godine, s grčkim ministrom vanjskih poslova Nikosom Dendiasom na panel raspravi u okviru Konferencije o budućnosti Europe u Puli. Tema panela bili su sigurnosni i obrambeni aspekti globalne i regionalne uloge Europske unije.
Konferencija o budućnosti Europe u...
"Postavljanje pozornice za budućnost: globalni i regionalni angažman Europske unije sigurnosni i obrambeni aspekti" naziv je Konferencije o budućnosti Europe u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Grada Pule i Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, a koja će se održati u petak 21. siječnja 2022. godine s početkom u 11 sati u zgradi Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli.
Iz medija: O prijavi na poziv za...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli nedavno se prijavilo na poziv težak 30 milijuna kuna za financiranje druge faze projekta prenamjene bivše vojne bolnice. Nakon odustajanja od projekta Mehanike, Grad Pula i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije predložili su raspisivanje novog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za fazu II projekta "Prenamjena bivše Mornaričke bolnice za potrebe istarskog Sveučilišta", čime bi se obuhvat projekta proširio na cijelu zgradu bivše Mornaričke bolnice te ukupno obnovilo 10.500 četvornih metara korisne površine i trajno riješili ograničeni prostorni uvjeti djelovanja Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
Rezultati dopunskih izbora za članove...
Izborno povjerenstvo za provedbu studentskih izbora dana 12. siječnja 2022. godine utvrđuje Rezultate dopunskih izbora za Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Izbori za pet članova Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održani su dana 10. i 11. siječnja 2022. godine putem platforme za tajno glasovanje Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
Privremeni rezultati natječaja za...
Na temelju članka 11. Pravilnika o dodjeljivanju stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Povjerenstvo za utvrđivanje rezultata natječaja utvrđuje privremenu rang-listu studenata i studentica koji ostvaruju pravo na dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija u akademskoj godini 2021./2022.