Opcije pristupačnosti Pristupačnost

 

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija.

Donator


Novosti

Projekt „Proširenje infrastrukture studentskih smještajnih kapaciteta Studentskog doma Pula“ Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli kao korisnika, s projektnim partnerom Studentskim centrom Pula, provodi od 9. svibnja 2016. godine. Projekt završava 31. ožujka 2022. godine.

Najava svečanosti otvorenja novih...
U uvjetima i izazovima pandemije i tragičnim događanjima u Ukrajini, prigoda otvaranja novih studentskih paviljona u Puli ne može osigurati važnost i osobitost trenutka kojem danas nazočimo. Zbog epidemioloških uvjeta nije bilo moguće organizirati otvaranje za veći broj uzvanika pa vas sve pozivam da se događaju otvorenja priključite preko live streaminga. U nemogućnosti da svi nazočimo svečanosti otvorenja novih studentskih paviljona u ponedjeljak 28. veljače u 13 sati, dostavljamo vam poveznicu za Zoom Meeting putem kojeg će se prenositi svečanost otvorenja:

Obilazak novoizgrađenih paviljona...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli u razdoblju od 20. do 30. studenog 2021. sudjeluje na Danima otvorenih vrata EU projekata , u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije. Na događaju su predstavljena 3 od mnogih projekata koje Sveučilište provodi, i to:  

Početak radova na izgradnji novih paviljona studentskog doma započeo je krajem siječnja 2020. godine rušenjem starih objekata. S početkom kolovoza 2021. godine izrađen je timelapse video snimak o podizanju dvaju paviljona studentskog doma koja će zasigurno biti dom i mjesto za druženje, učenje i nova prijateljstva mnogim studentima.

Početak radova na izgradnji novih paviljona studentskog doma započeo je u subotu 15. veljače rušenjem starih objekata. Pula za godinu dana dobiva novoopremljena dva paviljona studentskog doma koja će zasigurno biti dom i mjesto za druženje, učenje i nova prijateljstva mnogim studentima. U nastavku pogledajte timelapse video snimku: 

Dana 23. siječnja 2020. godine na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli u sklopu projekta „Proširenje infrastrukture studentskih smještajnih kapaciteta Studentskog doma Pula“ održano je uvođenje voditelja projekta u posao. Na sastanku su prisustvovali predstavnici naručitelja radova Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, te predstavnici voditelja projekta Cubicon d.o.o.

Dana 23. siječnja 2020. godine na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli u sklopu projekta „Proširenje infrastrukture studentskih smještajnih kapaciteta Studentskog doma Pula“ održano je uvođenje izvoditelja u posao. Na sastanku su prisustvovali predstavnici naručitelja radova Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, izvoditelja radova Zajednice gospodarskih subjekata: LAVČEVIĆ d.d. i LAVČEVIĆ-INŽENJERING d.o.o., voditelja projekta Cubicon d.o.o. te stručnog nadzora VIS PROJEKTIRANJE d.o.o.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i Studentski centar Pula održali su početnu konferenciju projekta „Proširenje infrastrukture studentskih smještajnih kapaciteta Studentskog doma Pula“ u ponedjeljak 16. prosinca 2019. godine s početkom u 11 sati na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“.

Započinjemo analizu tržišta u svrhu...
Naručitelj Sveučilište Jurja Dobrile u Puli sukladno članku 198. Zakona o javnoj nabavi (NN br. 120/16), prije pokretanja postupka javne nabave provodi analizu tržišta u svrhu pripreme nabave i informiranja gospodarskih subjekata o svojim planovima i zahtjevima u vezi s nabavom. Naručitelj Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, traži ili prihvaća savjet neovisnih stručnjaka, nadležnih tijela ili sudionika na tržištu koji može koristiti u planiranju i provedbi postupka nabave te izradi dokumentacije o nabavi, pod uvjetom da takvi savjeti ne dovode do narušavanja tržišnog natjecanja te da ne krše načelazabrane diskriminacije i transparentnosti.

Idući tjedan stiže građevinska dozvola za proširenje pulskog studentskog kampusa, kazao je ravnatelj Studentskog centra Miodrag Čerina na današnjem "Danu otvorenih vrata EU projekata". Kako je podsjetio, prvi studentski dom u Istri otvoren je na ovoj mjestu, u krugu pulske bolnice, 1. listopada 2015. godine sa 136 kreveta, multifunkcionalnom dvoranom, informatičkom učionicom, praonicom rublja, prostorom za tulume i prvim studentskim restoranom.

Autor: Ivica Petrinić
Vizualizacije novih paviljona 2 i 3
Pogledajte kako će izgledati novi paviljoni 2 i 3, otvorite stranicu: Galerija fotografija

Nakon postupka izrade projektne dokumentacije, ishodovanja potrebnih suglasnosti te podnesenog zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole, od ovog je tjedna i fizički vidljiv početak priprema za izgradnju i rekonstrukciju novih smještajnih kapaciteta za studente Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Pripremni radovi započeti su demontažom postrojenja, odnosno ispražnjavanjem zgrada nekadašnje bolničke praonice rublja i kotlovnice. Izrađuje se nova interna elektroinstalacijska mreža za priključenje i prespajanje studentskog restorana na trajni priključak, kao i uspostava priključka za buduće gradilište, a isti će priključak služiti i za nove objekte.

Ravnatelj SCPU-a najavljuje početak radova te opisuje što će sve studenti dobiti izgradnjom dvaju novih studentskih paviljona...

Autor: Ivica Petrinić
Djelatnici Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije održali su edukaciju u pulskom „Sveučilištu Jurja Dobrile“. Radi se o edukaciji na temu „Provedbe ugovora o bespovratnim sredstvima“ koju smo organizirali za korisnike Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ s područja Primorsko-goranske i Istarske županije. Edukaciju su održali Andrea Pokrajčić iz Ureda za provedbu ESI fondova, Mia Dumbović iz Ureda za financije i računovodstvo i Ivan Mustapić iz Ureda za provedbu infrastrukturnih projekata.

Potpisan ugovor o javnoj nabavi...
Dana 22. kolovoza 2017. godine rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prof. dr. sc. Alfio Barbieri i Ivan Vulić, direktor VV-projekt-a d.o.o. Split, pri rektoratu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli potpisali su ugovor o javnoj nabavi usluga izrade projekata (glavnog i izvedbenog s pripadajućim troškovnicima) u vrijednosti od 642.000 kn, za izgradnju građevine Paviljon "2" i rekonstrukciju građevine Paviljon "3” namijenjenih proširenju studentskih smještajnih kapaciteta sadašnjeg Studentskog doma pulskog sveučilišta. Potpisivanju je ispred projektnog partnera Studentskog centra Pula nazočio ravnatelj Miodrag Čerina te članovi projektnog tima.

Svečano potpisivanje Ugovora o...
​U ponedjeljak, 12. prosinca 2016. godine, u zgradi Istarske županije u Puli, održano je svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Proširenje infrastrukture studentskih smještajnih kapaciteta Studentskog doma Pula“, ukupne vrijednosti 58.403.812,50 kuna. Ugovor je potpisan u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga: “Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju u okviru Operativnog programa „Konkurentnost I kohezija“. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisalo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU kao upravljačko tijelo, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije kao posredničko tijelo i Sveučilište Jurja Dobrile u Puli kao korisnik...

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u ulozi Upravljačkog tijela za Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.“ donijelo je odluku o financiranju projektnog prijedloga „Proširenje infrastrukture studentskih smještajnih kapaciteta Studentskog doma Pula“, KK.09.1.2.01.0010 čime je završena 6. - posljednja faza postupka dodjele bespovratnih sredstava. Spomenuti dokument u potpunosti objavljujemo u prilogu koji se nalazi ispod ove objave. Odluka o financiranju Studentski dom 11112016 (PDF dokument)