Opcije pristupačnosti Pristupačnost

 

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija.

Donator


O projektu

Puni naziv projekta:

Proširenje infrastrukture studentskih smještajnih kapaciteta Studentskog doma Pula

Prijavitelj

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Projektni partneri

Studentski centar Pula

Vrsta projekta

Podskupina 1 - Izgradnja nove infrastrukture studentskih domova

 

 

Trajanje projekta

36 mjeseci (predviđeni datum završetka 30.11.2019.)

Iznos projekta: 58.403.812,50 kuna (od čega se 85% iznosa dodjeljuje iz EFRR-a, a 15% iznosa čine nacionalna sredstva, iako je za samo Sveučilište financiranje 100%, 15% sufinanciranja ide preko MZO-a kroz nacionalnu komponentu iz državnog proračuna); Iznos u EUR: 7.787.135.

Na lokaciji provedbe projekta nalaze se postojeće građevine koje uključuju paviljon „1“ i studentski restoran, dok je samim projektom obuhvaćena izgradnja i opremanje dodatne dvije građevine – paviljona „2“ i paviljona „3“. Paviljon „1“ je građevina u kojoj je organiziran smještaj od 136 ležaja smještenih u 70 smještajnih jedinica koje su najvećim dijelom organizirane kao dvokrevetne sobe. Od ukupnog broja soba, četiri su sobe prilagođene osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti, a dodatna četiri apartmana namijenjena su boravku gostujućih profesora. Dodatna postojeća građevina je studentski restoran koji je prije godinu dana obnovljen i pruža usluge prehrane studenata pulskog sveučilišta. 

Postojeća zgrada kotlovnice koja je ukupne površine 850 m2, prenamijenit će se u paviljon „2“ u kojem će se osigurati smještajni kapacitet od 194 ležaja u 97 smještajnih jedinica. Od ukupnog broja soba, njih „4“ će se prilagoditi osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti, a u objektu će se osigurati i pomoćni sadržaji namijenjeni dnevnom boravku, učenju i prehrani. Objekt koji je prema postojećem stanju praonica rublja Opće bolnice Pula, prenamijenit će se u paviljon „3“ s kapacitetom od 54 ležaja u 27 smještajnih jedinica. U ovoj će se građevini organizirati i dvije učionice, čajne kuhinje i spremišta. 

Dakle, novi paviljoni u Studentskom domu Pula brojati će 248 kreveta - u paviljonu „2“ (194 ležaja) i paviljonu „3“ (54 ležaja).

Budući da postojeći smještajni kapaciteti ne udovoljavaju broju studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i njihovim zahtjevima vezanima za kvalitetu studentskog života, visinu troškova studiranja, Sveučilište Jurja Dobrile i Studentski centar na projektu namjeravaju proširiti smještajne kapacitete i svim skupinama društva, uključujući i marginalizirane osobe (studenti s invaliditetom, studenti slabijeg socioekonomskog statusa), omogućiti uključivanje u sustav visokog obrazovanja. 

Dodatne informacije o projektu