Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Ljetne i zimske škole

Poziv na ljetnu školu GUSEGG 2022...
Ljetna škola (Graz International Summer School Seggau 2022 (GUSEGG)) u Grazu održat će se u periodu od 3. do 16. lipnja 2022. godine.
Ljetna škola u Madridu (Universidad...
Otvorene su prijave za dvije ljetne škole na Autonomnom sveučilištu u Madridu (UAM). Obje ljetne škole okupljaju studente iz cijelog svijeta u istinskom međunarodnom okruženju. Akademsku izvrsnost ljetnih tečajeva nadopunjuju društveni i kulturni događaji, kao i izleti, koji se ne nude tijekom redovnog jesenskog i proljetnog semestra. Programi ljetnih škola u ponudi su: Ljetna škola ekonomije i poslovanja (27. lipnja-22. srpnja 2022.): https://uamsseb.education/ 
Zimska škola Sveučilišta u Pečuhu...
Sveučilište u Pečuhu u Mađarskoj organizira online zimsku školu o kulturnoj baštini Europe od 7. do 18. veljače 2022. Studenti će putem virtualne mobilnosti upoznati  aktualne izazove i prilike u Europi. Nastavu će voditi međunarodno priznati profesori sa Sveučilišta u Pečuhu. Uz nastavu, bit će organizirani i društveni programi kako bi se stvorila interkulturalna međunarodna zajednica za sudionike. Program donosi ukupno 4 ECTS boda.
Sveučilište Hradec Kralove poziva na...
Fakultet informatike i menadžmenta Sveučilišta Hradec Kralove, poziva sve zainteresirane studente na virtualno izdanje jesenske škole koje će se održati od 18. listopada do 29. studenog 2021. godine. Riječ je o besplatnom programu na daljinu u trajanju od šest tjedana. Cilj jesenske škole jest motivirati studente na sudjelovanje u narednom izdanju ljetne škole, promovirati Češku i Europu te omogućiti studentima stjecanje iskustva u učenju na daljinu.
Međunarodna online ljetna škola 3D...
Međunarodna ljetna škola BRIGHT organizira se u online obliku, na temelju otvorenog pristupa i bez naknade za pohađanje. Po završetku sudionici dobivaju međunarodno priznanje o sudjelovanju. Prilikom prijave obavezno je navesti Juraj Dobrila University of Pula (u polju Affiliation / Institute) kako bi ostvarili pravo sudjelovanja. 
Online ljetna škola za preddiplomske...
U sklopu projekta financiranog od strane EURATOM Research and Training programa H2020, broj 755576, organizira se online ljetna škola za preddiplomske i diplomske studente europskih zemalja pod nazivom “ ENEN+ Summer School on Nuclear Technology, Nuclear Waste Management and Radiation Protection”. Sudionici škole će se upoznati s multidisciplinarnim izazovima primjene nuklearne energije, zaštite od zračenja i gospodarenja nuklearnim otpadom.
Ljetna škola ruskog jezika i kulture...
Tomsko državno pedagoško sveučilište poziva sve zainteresirane na sudjelovanje u Ljetnom programu od 1. lipnja do 15. lipnja 2021. Ljetna škola ruskog jezika i kulture bit će održana u virtualnom izdanju, a riječ je o dvotjednom intenzivnom tečaju ruskog jezika, seminara i radionica posvećenih ruskom jeziku i kultura. Nakon završetka studija studenti će dobiti certifikat.
Ljetne škole pri Sveučilištu u Ljubljani
Fakulteti i akademije Sveučilišta u Ljubljani nude širok izbor od preko 20 tečajeva ljetnih škola u raznim disciplinama od ekonomskih i poslovnih znanosti, prava do socijalnog rada, farmacije i tehničkih znanosti. Neke će ljetne škole biti organizirane  za studente preddiplomskih i diplomskih studija, a neke za istraživače i profesore.
Ljetna škola u Grazu (prijave do 30....
Sveučilište u Grazu obavještava sve zainteresirane studente o održavanju ljetne škole „Stability, Security, and Happiness: State – Society – Religion“ u periodu od 4. do 10. srpnja 2021. godine u dvorcu Seggau (Leibnitz, Austria).
Ljetna škola "Međunarodno...
Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci od 2005. godine organizira Međunarodnu ljetnu školu pod nazivom: "Međunarodno okruženje i europske integracije", koja će se ove akademske godine održati u razdoblju od 5. srpnja do 16. srpnja 2021. godine. Cilj Ljetne škole je upoznati studente ekonomskih, pravnih i ostalih studija s osnovama gospodarskog procesa integriranja u Europi, s osvrtom na Hrvatsku i zemlje jugoistočne Europe, te im predočiti prednosti i izazove procesa gospodarskog integriranja na području svakodnevnog života.
Ljetni strani tečajevi Sveučilišta u...
Sveučilište Almeria (Španjolska) obavještava sve zainteresirane studente o ljetnim tečajevima "Studiji u inozemstvu" koji će se održavati od 5. do 30. srpnja 2021. godine. Ljetni tečajevi Sveučilišta u Almeriji održavaju se od ljeta 2013. godine, te uz obrazovnu komponentu, uključuju i usluge smještaja, prehrane, bona za lokalni prijevoz, zdravstveno osiguranje, kulturne posjete, putovanja.  Ponuda tečajeva je raznovrsna i nudi pregršt tema od hortikulture, medicine, međunarodnog poslovanja, poduzetništva, politologije i jezika. 
Ljetne škole u Bordeauxu ove godine u...
Sveučilište u Bordeauxu (Francuska) obavještavaju sve zainteresirane kako će se ljetne škole održati u "online" izdanju zbog epidemiološke situacije i pandemije koronavirusa.  Ljetne škole u Bordeauxu jedinstvena su prilika da studenti ojačaju svoje vještine, steknu nova znanja i razviju svoju profesionalnu mrežu. Sveučilište organizira ljetne škole od 2012. godine koje nude niz visokokvalitetnih, multidisciplinarnih međunarodnih tečajeva za postdiplomske i doktorske studente, kao i mlade istraživače. Ove godine program Bordeaux ljetnih škola odvijat će se između kraja svibnja i listopada. Tečajevi će obuhvaćati vrlo različite discipline, od afričkih studija preko naprednih materijala do zdravstvenih znanosti preko društvenih znanosti do enologije.
Ponuda ljetne škole u organizaciji...
Kao i većina drugih ljetnih programa širom svijeta, UAM-ove ljetne škole otkazane su za ljeto 2020. godine zbog pandemije COVID-19. Srećom, stvari izgledaju puno svjetlije za sljedeće izdanje, a datumi su potvrđeni za ljeto 2021. Razdoblje prijave je već otvoreno.