Ljetne i zimske škole
Program uključuje učenje češkog jezika, predavanja koja obuhvaćaju tematiku češke povijesti, društva i kulture, sudjelovanje u društvenim eventima i ekskurzijama, tečaj engleskog jezika i 6 ECTS boda po završetku programa. Program će se održavati u periodu od 15. kolovoza do 18. rujna 2019. godine, a rok za prijavu je 30. lipnja 2019. godine.
U sklopu programa uključeno je dva tjedna programa, predavanja, 7 seminara i večernji eventi, mogućnost diskusija i povezivanja s internacionalnim predavačima i studentima, all-inclusive paket (školarina, obroci, smještaj, izvannastavni program, obilazak Graza), 6 ECTS bodova za sudjelovanja i seminarski rad, razvijanje vještina u pogledu javnog govora, akademskog i kreativnog pisanja i objavljivanje radova u seriji publikacija Off-Campus: Saggau School of Thought. Period održavanja programa je od 30. lipnja do 13. srpnja 2019. godine, a rok za prijavu je 18. ožujka 2019. godine. 
Sveučilište u Pečuhu poziva zainteresirane studente i diplomante da se prijave na program stipendiranja u sklopu ljetne škole The Cultural Heritage of Hungary Summer School 2019. Cilj programa je upoznati polaznike s kulturnom baštinom Mađarske iz raznih perspektiva. Sudionici će imati priliku upoznati se s povijesti Mađarske, ekonomskim, političkim i društvenim izazovima s kojima se Mađarska svakodnevno susreće. Kulturna baština će se predstaviti kroz aspekt klasične i narodne glazbe, eno gastronomsku kulturu. Ljetna škola održavat će se od 30. lipnja do 14. srpnja 2019. godine.
Slobodna Država Bavarska poziva studente da se prijave na BAYHOST summer course scholarships. Stipendija je namijenjena financiranju polaznika tečaja njemačkog jezika 2019. godine. U stipendiju su uključeni troškovi školarine, smještaja i prehrane. Natječaj je otvoren za studente sa područja Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Srbije, Slovenije i Ukrajine. Prijaviti se mogu zainteresirani studenti kojima je minimalna razina poznavanja njemačkog jezika B1 i koji su u periodu prijave upisani na minimalno drugu godinu preddiplomskog studija na visokoobrazovnoj instituciji. Studenti su dužni poslati prijepis ocjena kao potvrdu. 
IEN Letnja škola ekonometrije prva je ljetna škola ekonometrije na području Zapadnog Balkana. Letnja škola ekonometrije produkt je edukativnog programa IEN Letnje škole ekonomije koja godinama privlači istaknute predavače, istraživače i studente iz različitih dijelova svijeta. 
Summer School in Curatorial Studies izazovan je projekt koji se promovira od 2004. godine. Program se održava tijekom International Art Biennale Venice. Kroz interdisciplinarni program stručne prakse studentima se omogućuje stjecanje iskustva u pogledu muzejskih i izložbenih aktivnosti. 
Sveučilište Masaryk, Fakultet ekonomije u Brnu poziva sve zainteresirane studente da se prijave na program Summer Schools. Program je namijenjen studentima koji žele razvijati svoje vještine i postati profesionalno certificirani u upravljanju projektima, a upisuju završnu godinu studija na diplomskoj i preddiplomskoj razini iz menadžmenta, istraživanja i razvoja ili fizičkih/primjenjivih znanosti. 
Schola Empirica organizira sedmodnevni akademski program Prague Summer Schools. Ljetne škole pokrivaju širok raspon disciplina na području društvenih znanosti koje uključuju europsku politiku, ekonomiju, psihologiju, obrazovanje, bihevioralne znanosti. Cilj ovog programa je povezivanje studenata preddiplomskih i diplomskih studija različitih nacionalnosti i kulturnih vrijednosti u jedinstvenom akademskom i kulturološkom okruženju.
Sveučilište Charles, Fakultet društvenih znanosti u Češkoj objavljuje natječaj za program „Project Europe at a Crossroads: Building up open Structures or breaking down into local identities?“  za razdoblje od 7. do 18. travnja 2019. godine. Studijski program je međunarodno priznat, a cilj istoga je proširivanje vidika studenata po pitanju razumijevanja različitih političkih i socijalnih pitanja u suvremenoj Europi. Studenti stječu 3 do 6 ECTS boda po završetku programa.
Sveučilište Primorska, Fakultet Zdravstvenih znanosti u Sloveniji objavljuje natječaj za ljetnu školu Summer School „Preventation and Rehabilitation of Lower Limb in Sport“ u periodu trajanja od 01.- 05. srpnja 2019. godine.
Technische Hochschule Ingolstadt objavljuje natječaj za osmu međunarodnu ljetnu školu "Automotive Engineering and Management" u periodu od 22.7.2019.-2.8.2019. godine.
Sveučilište Urbino Carlo Bo u Italiji u organizaciji sa Lingua Ideale - the Centre of Italian Language and Culture in Urbino pozivaju sve zainteresirane da se prijave na ljetnu školu talijanskog jezika i kulture (Summer Course of Italian Language and Culture).
Pozovaju sesvi zainteresirani studenti da se prijave na ljetnu školu koju organizira Sveučilište u Masaryku (Češka Republika).
Sveučilište u Almerii u Španjolskoj poziva sve zainteresirane studente da se prijave na ljetnu školu koja će se odvijati u periodu od 2.-26.7. 2018. godine. Rok za prijavu je 30.3.2018. godine.
Pozivaju se međunarodno orijentirani, visoko motivirani studenti iz svih područja znanja i svih razina obrazovanja da se prijave na Međunarodnu ljetnu školu 2018. godine koja će se održati u dvorcu Seggau u Leibnitz u Austriji. Tema ljetne škole je: "MEDITATING AND MEDIATING CHANGE: STATE - SOCIETY - RELIGION". Krajnji rok za prijavu 9. ožujka 2018.
Sedmodnevni akademski program ljetne škole u Pragu (Prague Summer Schools - PSS) okuplja studente preddiplomskih i diplomskih studija različitih nacionalnosti i akademske pozadine kako bi uživali u ljetnim praznicima u jedinstvenom akademskom i kulturnom okruženju.  Ljetna škola će se održati u periodu od 1. do 8. srpnja 2018. u Pragu, a krajnji rok za prijavu je 30. travnja.