Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

SA SASTAVNICA:


Sa sastavnica
Glavni urednik Glasa Istre održao...

Fakultet za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije: 
Glavni urednik Glasa Istre održao gostujuće predavanje studentima Fakulteta 

Ivica Petrinić

U okviru tema iz kolegija Praktikum i Društveno odgovorno poslovanje, jučer je, od 17.30 do 18.30 u dvorani 202 Nove zgrade Fakulteta za  ekonomiju i turizam Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, novi glavni urednik istarskog dnevnog lista Glasa Istre, Robert Frank, održao gostujuće predavanje za pedesetak studenata studijskih programa Kultura i Turizam te Talijanski jezik i književnost Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije. Svrha predavanja bila je predstaviti mogućnosti suradnje između Fakulteta i Glasa Istre. 

Gostujuće predavanje prof. dr. sc....

Fakultet ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković: 
Gostujuće predavanje prof. dr. sc. Ellen Farrell

Ivica Petrinić

Prof. dr. sc. Ellen Farrell (Professor, Entrepreneurship & Venture Capital Co-Director, Master of Technology Entrepreneurship & Innovation - MTEI) sa Sveučilišta St. Mary's iz Kanade održat će na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" predavanje na temu "Venture Capital Formation". Gostujuće predavanje održat će se u sklopu kolegija "Međunarodne financije", u četvrtak 26. travnja, s početkom u 10.50 sati u dvorani 403. Predavanje je otvoreno za sve studente i nastavnike Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković.

Međunarodni praznik rada 1. svibnja...

Filozofski fakultet: 
Međunarodni praznik rada 1. svibnja 2018_ZA REFORME ZA LJUDE

Katarina Gerometta

Ovogodišnji Međunarodni praznik rada Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Matica hrvatskih sindikata obilježit će 1. svibnja prosvjednom povorkom u Zagrebu pod sloganom “Za reforme za ljude”.

Poziv je to Vladi RH za zaokretom i potpuno novom ekonomskom i socijalnom politikom te reformama koja će biti provedene u korist svih radnika i građana, a ne samo kapitala i političke „elite“, poziv na provedbu reformi za kvalitetniji život i ostanak ljudi u Hrvatskoj.

Hrvatski radnici traže: pravedne plaće i bolje uvjete rada, dostojanstvenu starost, kvalitetno obrazovanje kao temelj razvoja i budućnosti, efikasan javan zdravstveni sustav dostupan svima, učinkovito pravosuđe i javnu upravu, te vraćanje povjerenja građana u institucije, kao i promjenu odnosa prema Europskoj uniji i unutar nje – Europu za građane.

Predavanja CKPIS-a: Boris Koroman,...

Centar za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma : 
Predavanja CKPIS-a: Boris Koroman, Endogeni drugi u hrvatskoj književnosti

Igor Duda

Travanjsko javno predavanje CKPIS-a pod naslovom Endogeni drugi u hrvatskoj književnosti – afektivna čitanja i moguće promjene u književnom polju održat će dr. sc. Boris Koroman, viši asistent u CKPIS-u i na Odsjeku za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Puli. Predavanje će se održati u četvrtak, 26. travnja 2018., u 18.00 sati u Dvorani Slavka Zlatića fakultetske zgrade u Ronjgovoj 1 (čitaonica, prizemlje). Više pod Događanjima.

Gostujuće predavanje: izv. prof. dr....

Filozofski fakultet: 
Gostujuće predavanje: izv. prof. dr. sc. Jelena Vlašić Duić, Rečenična intonacija, 27. 4. 2018.

Katarina Gerometta

Katedra za jezik Odsjeka za kroatistiku Filozofskoga fakulteta u Puli i Regionalni aktiv Hrvatskoga društva za primijenjenu lingvistiku Pula pozivaju Vas na predavanje Rečenična intonacija izv. prof. dr. sc. Jelene Vlašić Duić s Odsjeka za fonetiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u petak, 27. travnja 2018. u 12 sati, Dvorana Slavka Zlatića, Ivana Matetića Ronjgova 1.

Radujemo se Vašem dolasku!

 

Predstavljanje nastavnog projekta...

Muzička akademija u Puli: 
Predstavljanje nastavnog projekta "Djetinjstvo viđeno očima impresionista: Claude Debussy i Božidar Kunc, skladbe iz ciklusa za mlade"

Ivica Petrinić

U četvrtak, 19. travnja u 19 sati, na maloj sceni INK  bit će predstavljen drugi ovogodišnji nastavni projekt  studenata glazbene pedagogije Muzičke akademije u Puli kojeg su realizirale studentice četvrte godine glazbene pedagogije Ema Ulemek, Tena Andrijević i Elizabeta Jadan uz pomoć mentorica Elde Krajcar Percan i Lade Duraković. Projekt nosi naslov „Djetinjstvo viđeno očima impresionista: Claude Debussy  i Božidar Kunc, skladbe iz ciklusa za mlade“, a bit će predstavljeni dijelovi dvaju glasovirskih ciklusa inspiriranih svijetom djece i mladeži.

Natječaj za prijem na radno mjesto...

Fakultet ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković: 
Natječaj za prijem na radno mjesto viši stručni referent na FET-u (na međunarodnom projektu „INTERREG V-A Standard Atlas“)

Ivica Petrinić

Sveučilište je raspisalo natječaj za prijem na radno mjesto Viši stručni referent na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Sveučilišta Jurja Dobrile u Puliza rad na međunarodnom projektu „INTERREG V-A Standard Atlas“ na određeno vrijeme od  14 mjeseci, u punom radnom vremenu. Radno mjesto je financirano iz  Projekta Interreg – Italy Croatia 2014 – 2020 Interreg V-A- Italy Croatia CBC Progrramme, Standard + Atlas.

Kolokvij HAZU i HRZZ: predavanje...

Filozofski fakultet: 
Kolokvij HAZU i HRZZ: predavanje prof. dr. sc. Klare Buršić-Matijašić na temu "Arheološko nalazište Monte Ricco kraj Vrsara"

Ivica Petrinić

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti i Hrvatska zaklada za znanost pokrenule su ciklus znanstvenih predavanja kojima se predstavljaju istaknuti hrvatski znanstvenici. Cilj kolokvija je široj znanstvenoj zajednici i svima zainteresiranima približiti zanimljive znanstvene teme i predstaviti najnovije rezultate hrvatskih istraživačkih projekata. Kao voditeljica jednog od najbolje ocijenjenih projekata Zaklade, u srijedu 25. travnja u 14 sati u dvorani Knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti prof. dr. sc. Klara Buršić-Matijašić održati će predavanje na temu "Arheološko nalazište Monte Ricco kraj Vrsara".

Najava gostujućeg predavanja Ane...

Fakultet ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković: 
Najava gostujućeg predavanja Ane Njegovanović mag. oecc. na temu "Od eksperimentalne ekonomije do neuroznanosti"

Ivica Petrinić

U sklopu kolegija Analiza investicija u srijedu 18. travnja s početkom u 13.15 sati (dvorana 203) održat će se gostujuće predavanje Ane Njegovanović mag. oecc. na temu "Od eksperimentalne ekonomije do neuroznanosti". Svi nastavnici i studenti FET-a slobodni su prisustvovati predavanju.

Poziv studentima na studentsku...

Fakultet ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković: 
Poziv studentima na studentsku tribinu o Glasu Istre

Ivica Petrinić

U srijedu, 18. travnja 2018. godine u 14 sati, u dvorani Pula Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" održat će se studentska tribina o Glasu Istre kojom će se studentima predstaviti Glas Istre, projekti i razvoj u budućnosti te mogućnosti zapošljavanja. Na tribini će sudjelovati Robert Frank, glavni urednik Glasa Istre i Ranko Borovečki, direktor izdavaštva Glasa Istre. Organizator tribine je Sveučilišni Centar za razvoj karijera uz potporu Savjeta mladih Grada Pule.

Nastupno predavanje dr. sc. Marka...

Odjel za tehničke studije: 
Nastupno predavanje dr. sc. Marka Kršulje, dipl. inž. stroj. na temu "Uvod u tehnologiju oblikovanja deformiranjem"

Ivica Petrinić

Pročelnik Odjela za tehničke studije donio je odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika za izbor u naslovno nastavno zvanje docent u znanstvenom području tehničkih znanosti, znanstveno polje strojarstvo dr. sc. Marka Kršulje, dipl. inž. stroj. u četvrtak, 26. travnja 2018. godine u 16.15 sati (dvorana 44. u zgradi FET-a) na temu "Uvod u tehnologiju oblikovanja deformiranjem" u okviru redovite nastave iz kolegija Tehnologija II. na preddiplomskom stručnom studiju Proizvodno strojarstvo.

Održana gostujuća predavanja...

Fakultet za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije: 
Održana gostujuća predavanja pročelnice Upravnog odjela za turizam Nade Prodan Mraković i koordinatorice projekta MITOMED+ iz Instituta za poljoprivredu i turizam doc. dr. sc. Kristine Brščić

Ivica Petrinić

Studenti treće godine preddiplomskog studija i prve godine diplomskog studija u sklopu nastave iz kolegija Održivi razvoj turističkih destinacija, odnosno Društveno odgovorno poslovanje u kulturi i turizmu, imali su jedinstvenu priliku slušati o implementacija znanja iz navedenih kolegija u praksi. Dekanica i nositeljica navedenih kolegija, izv. prof. dr. sc. Tea Golja ugostila je 11. travnja 2018. pročelnicu Upravnog odjela za turizam gđu. Nadu Prodan Mraković i koordinatoricu projekta MITOMED+ iz Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča.

Koncert-predavanje Bura Tramuntana,...

Filozofski fakultet: 
Koncert-predavanje Bura Tramuntana, gosti su Livio Morosin, Dario Marušić i Riccardo Bosazzi

Katarina Gerometta

U organizaciji Odsjeka za talijanistiku i Udruge-associazione "Giusto Curto" iz Rovinja, ovog utorka, 10. travnja u 18 sati u Sveučanoj dvorani Tone Peruško bit će riječi o glazbenom albumu "Bura tramuntana" povodom dvadesete godišnjice snimanja albuma koji je svojevremeno dobio Porina za najbolji etno album. Gosti će biti njegovi autori, Livio Morosin i Dario Marušić te Riccardo Bosazzi.  Program se odvija u okviru tzv. "koncert-predavanja" pulskog Odsjeka za talijanistiku, na kojima nastupaju kantautori, glazbenici ili pjesnici, nakon čega slijedi razgovor o muzici i tekstovima, pred studentima i građanima.

Nastupno predavanje dr. sc. Dražena...

Odjel za tehničke studije: 
Nastupno predavanje dr. sc. Dražena Kostelca, dipl. inž. stroj. temu "Primjena ICT tehnologije u projektnom menadžmentu"

Ivica Petrinić

Pročelnik Odjela za tehničke studije donio je odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika za izbor u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docent u interdisciplinarnom području znanosti dr. sc. Dražena Kostelca, dipl. inž. stroj. u četvrtak, 12. travnja 2018. godine u 16.15 sati (dvorana 203 zgrada FET-a) na temu "Primjena ICT tehnologije u projektnom menadžmentu".

 

 

 

Nastupno predavanje dr. sc. Borisa...

Odjel za tehničke studije: 
Nastupno predavanje dr. sc. Borisa Sabattija, dipl. oec. na temu "SUSTAVI UPRAVLJANJA KVALITETOM – primjer ISO 9001"

Ivica Petrinić

Pročelnik Odjela za tehničke studije donio je odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika za izbor u naslovno nastavno zvanje predavač, iz znanstvenog područja društvenih znanosti, polje ekonomija, grana organizacija i menadžment dr. sc. Borisa Sabattija, dipl. oec.u petak, 13. travnja 2018. godine u 16.15, u dvorani 302 zgrade FET-a, pod naslovom "SUSTAVI UPRAVLJANJA KVALITETOM – primjer ISO 9001".

 

 

Nastupno predavanje mr. sc. Gorana...

Fakultet ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković: 
Nastupno predavanje mr. sc. Gorana Matoševića na temu "Obrada prirodnog jezika u analizi društvenih mreža"

Ivica Petrinić

Dekan FET-a donio je odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika za izbor u nastavno zvanje i radno mjesto predavača, za područje društvenih znanosti, polje ekonomije, grana Poslovna informatika, mr. sc. Gorana Matoševića, dana 18. travnja 2018. u 15.30 sati, dvorana 402, na temu «Obrada prirodnog jezika u analizi društvenih mreža».

Bogat program Dana otvorenih vrata FET-a

Fakultet ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković: 
Bogat program Dana otvorenih vrata FET-a

Ivica Petrinić

Dan otvorenih vrata FET-a održao se u srijedu, 28. ožujka 2018. godine od 9 do 15 sati na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“. Brojni učenici, profesori, studenti i ostali zainteresirani koji su prisustvovali spomenutoj manifestaciji imali su jedinstvenu priliku doživjeti Fakultet u punom sjaju programskih aktivnosti i spoznati niz mogućnosti koje stoje na raspolaganju postojećim, ali i budućim studentima. 

Predavanje Nicolasa Lamourea "D°...

Fakultet za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije: 
Predavanje Nicolasa Lamourea "D° ellipsis in D>N>&>N structures: Evidence from a micro-variation in (Standard) Italian"

Ivica Petrinić

Pulski aktiv Hrvatskoga društva za primijenjenu lingvistiku u suradnji s Fakultetom za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije sa zadovoljstvom najavljuje i poziva vas na predavanje Nicolasa Lamoure s Instituta za romanske jezike i književnost sa Sveučilišta Goethe Universität iz Frankfurta (Njemačka) pod nazivom D° ellipsis in D>N>&>N structures: Evidence from a micro-variation in (Standard) Italian. Predavanje će se održati u srijedu 4. travnja 2018. s početkom u 11:30 sati u Dvorani 28/5, na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, I. M. Ronjgova 1.

Poziv doktorandima za sudjelovanje na...

Centar za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma : 
Poziv doktorandima za sudjelovanje na 4. Doktorskoj radionici CKPIS-a i FF-a

Igor Duda

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Filozofski fakultet, Odsjek za povijest i
Centar za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma

DOKTORSKA RADIONICA
Jugoslavija i globalna 1968.: konteksti, perspektive, odjeci
Pula, 29. kolovoza - 1. rujna 2018.

Poziv za sudjelovanje
Rok: 15. svibnja 2018.

----- ----- ----- ----- -----

Juraj Dobrila University of Pula, Faculty of Humanities, Department of History &
Centre for Cultural and Historical Research of Socialism

DOCTORAL WORKSHOP
Yugoslavia and the Global 1968: Contexts, Perspectives, Echoes
Pula, August 29 - September 1, 2018

Call for papers
Deadline: May 15, 2018

Iz medija o uspjehu studentica...

Fakultet za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije: 
Iz medija o uspjehu studentica FITIKS-a: "Mladi u pronalasku nove turističke niše"

Ivica Petrinić

Turbulentno, nesigurno i teško predvidljivo okruženje pojedince i tvrtke „tjera“ na improvizaciju i „skretanje“ s već postojećih načina djelovanja i poslovanja. Jedini pravi način za pronalaženje tržišnih prilika je promatranje i prognoziranje trendova te analiza nedavnih događaja. Nova tržišna niša našeg turizma prepoznata je u profilu turista koji putuju s psima i nisu ih spremni ostavljati same za vrijeme odmora.