Obavijesti
Otvoren natječaj za MSCA stipendije...
"EUTOPIA" stipendijski program za znanost i inovacije (EUTOPIA SIF) obavještava sve zainteresirane istraživače o otvorenom natječaju za MSCA stipendiju, otvorenom do 11. siječnja 2021. Inicijativu podupire Europska Komisija i partnerske institucije EUTOPIA SIF alijanse: Vrije Sveučilište u Brusselu, Sveučilište CY Cergy Pariz, Sveučilište u Gothenburgu, Sveučilište u Ljubljani, Sveučilište Pompeu Fabra i Sveučilište u Warwicku. EUTOPIA-SIF program koordinira Sveučilište CY Cergy Pariz. 
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli službeno je pristupilo proceduri dobivanja „Human Resources Strategy for Researchers“ (HRS4R) logotipa u okviru EURAXESS programa. Europska Komisija je 12. listopada 2020. godine prihvatila inicijativu pulskog Sveučilišta za započinjanjem procedure, prihvativši u potpunosti svih 40 načela Deklaracije o pristupanju „Europskojpovelji za istraživače“ i „Kodeksu o zapošljavanju istraživača“.
Potpora pisanju i prijavi MSCA IF...
U okviru MSCA NCP Net4Mobility+ projekta objavljen je IF Handbook 2020 , dokument koji sadrži savjete za pisanje projektnog prijedloga na način da je svaki kriterij projektnog prijedloga dodatno objašnjen i uključuje najčešće komentare evaluatora. Dokument je dostupan na mrežnoj stranici Net4Mobility+ projekta . Hrvatski istraživači te hrvatske organizacije koje planiraju ove godine prijaviti IF mogu iskoristiti uslugu čitanja završnih verzija projektnih prijedloga. 
Predsjedavajuća konferencija „Marie Sklodowska – Curie Actions: Brain circulation and future jobs“ održat će se 19. lipnja 2020. u video formatu. Nakon što je konferencija, koja je trebala biti održana u Zagrebu 27. i 28. travnja 2020. godine, odgođena zbog situacije nastale razvijanjem i širenjem korona virusa (COVID-19), Ministarstvo znanosti i obrazovanja, u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU, odlučili su prilagoditi koncept konferencije na način da će biti digitalno održana.
Španjolska fondacija za znanost i tehnologiju (Spanish Foundation for Science and Technology  - FECYT) sudjeluje u projektu „Korištenje znanosti za/u diplomaciju/i za globalne izazove“ koja podupire znanstvenu diplomaciju kao sredstvo za poticanje obveza EU prema ciljevima održivog razvoja. Jačanje kapaciteta znanstvene diplomacije među europskim istraživačima je glavni adut za ostvarenje tog cilja.
Sveučilište Complutense u Madridu (Španjolska)  traži  talentirane i ambiciozne postdoktorande/ice koji se žele prijaviti na natječaj Marie Skłodowska-Curie za dodjelu individualnih stipendija (MSCA IF).
MSCA stipendije u Luksemburgu –...
Tvrtka Luxinnovation iz Luksemburga objavljuje mogućnosti za Marie Curie Sklodowska Actions stipendiju s rokom prijave 1. svibnja 2020. godine za postdoktorande. Uvjeti prijave jesu odabir znanstvenog područja u kojem bi kandidat radio, dostavljen životopis te iskaz interesa. Nakon toga će kandidati prezentirati odabranim domaćinima istraživanje koje bi proveli u njihovoj organizaciji. Rok slanja životopisa i odabira područja istraživanja jest 1. svibnja 2020. godine na email adresu charles.betz@luxinnovation.lu.
Sveučilište u Padovi raspisuje MSCA...
Sveučilište u Padovi (Italija) poziva istraživače da se prijave na natječaj za Marie Sklodowska-Curie aktivnosti. Najbolji kandidati imat će priliku sudjelovati na „MSCA MaRaThoN - Master your Research and Training Needs“, trening programu za pisanje uspješnih projektnih prijava za naredne pozive. Tom će prilikom imati podršku međunarodnog ureda za istraživanje pri sveučilištu. Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, trening će se u cijelosti održati „online“ kroz kombinaciju snimljenih tematskih videa, radionica o pisanju i obveznim „live stream“ predavanjima. Rok za prijave je 21. travnja do 13 sati. 
MSCA školarina u području znanosti o...
Istraživački centar za klimu i atmosferu - The Climate and Atmosphere Research Center (CARE-C) sa Instituta Cypar objavljuje poziv za stipendiranje u okviru „Marie Sklodowska-Curie Actions“ programa. Riječ je o individualnim školarinama u području znanosti o klimi i atmosferi. 
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli jučer je, 21. ožujka, dobilo priznanje Europske komisije za uspješnu primjenu Strategije ljudskih resursa za istraživače. Time je Sveučilište ostvarilo pravo korištenja loga HR Excellence in Research na svojim mrežnim stranicama i promotivnom materijalu. Pulsko je sveučilište treće hrvatsko sveučilište, nakon riječkog i zadarskog, koje je dobilo to priznanje.