Ured za partnerstvo i projekte

Ured za partnerstvo i projekte bavi se koordinacijom aktivnosti na osnovna tri područja:

Mobilnost studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja

Poticanje mobilnosti studenata i djelatnika Sveučilišta osnovna je poluga mobilnosti na koju se nadovezuje pomoć odlaznim studentima i sveučilišnim djelatnicima u samom procesu prijave, odlaska i povratka s međunarodne razmjene. Izuzev odlazne mobilnosti Ured pruža administrativnu i organizacijsku pomoć dolaznim stranim studentima i sveučilišnim djelatnicima prilikom dolaska na Sveučilište.

Erasmus+ program za cilj ima modernizaciju i poboljšanje visokog obrazovanja diljem Europe i svijeta, a samim time ostvaruje se i veća perspektiva na tržištu rada za polaznike programa.

 

Mobilnost na Sveučilištu moguće je ostvariti kroz projekte Erasmus+ i CEEPUS program.

 

Službena Facebook stranica o međunarodnoj suradnji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli

Međunarodna partnerstva

Ured radi na povećanju i proširenju kvalitete međunarodnih partnerstva. Ujedno pruža organizacijsku, savjetodavnu i administrativnu podršku sastavnicama Sveučilišta prilikom sklapanja međunarodnih sporazuma. 

Međunarodni projekti

Glavna uloga Ureda kod prijave međunarodnih projekata je pružanje savjetodavne i administrativne pomoći znanstvenicima i umjetnicima prilikom prijavljivanja, vođenja i završavanja međunarodnih projekata u suradnji s Uredom za istraživanje, umjetnost i projekte.

Jačanje partnerstva jedno je od strateških prioriteta Sveučilišta, a kao takvo uključuje međunarodnu suradnju i mobilnost te međuinstitucijsku i poslovnu suradnju.


Obavijesti Ureda za partnerstvo i projekte
Summer Seminar for Young Public...

Summer Seminar for Young Public Policy Professionals from SEE & Black Sea Region

19. 4. 2019. u 08:17,
Ivica Petrinić

Economic Policy Institute (EPI) – Sofia poziva zaiteresirane da se prijave na Ljetni seminar za mlade stručnjake u području javnih politika iz Jugoistočne Europe i Crnomorske regije (Summer Seminar for Young Public Policy Professionals from SEE & Black Sea Region). Seminar će se održati na temu „Public Policy Challenges – European and Regional Dimensions“ u periodu od 3. do 7. lipnja 2019. godine u Albeni na obali Crnog mora.

Erasmus Student Network - najava...

Erasmus Student Network - najava godišnjeg skupa svih sekcija i predstavnika u uvali Scott u Kraljevici (3.-5.5.2019.)

11. 4. 2019. u 08:36,
Ivica Petrinić

ESN – Erasmus Student Network Hrvatska organizira godišnji skup svih sekcija i predstavnika u uvali Scott u Kraljevici. Skup će biti održan od 3. do 5. svibnja 2019. godine. Na skupu će se predstaviti sve dosadašnje sekcije, njihov rad i uloga ESN-a u visokoškolskim ustanovama koje su dio Erasmus+ programa.

Produljuje se rok za prijave na...

Produljuje se rok za prijave na ERASMUS+ natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa ERASMUS+ za akademsku godinu 2019./2020.

8. 4. 2019. u 13:18,
Ivica Petrinić

Zbog malog broja zaprimljenih prijava za Erasmus+ natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka za akademsku godinu 2019./2020., natječaj se  produljuje do 30. travnja 2019. godine.

Pécs Summer School - European...

Pécs Summer School - European Challenges in the 21st Century – How to Move Forward? (27.6.-6.7.2019.)

5. 4. 2019. u 12:38,
Ivica Petrinić

Sveučilište u Pečuhu organizira Péch Summer School „European Challaenges in the 21st Century – How to Move Forward?“ u trajanju od 27. lipnja do 6. srpnja 2019. godine. Intenzivan i bogat program bazirat će se na istraživanju promjena interkulturalne klime unutar Europske Unije s naglaskom na globalne izazove i pritiske kao što su izbjeglička kriza, terorizam te religijske suradnje diljem središnje i istočne Europe, posebno unutar Visegrad Four (Višegradksa skupina – udruženje četiriju srednjoeuropskih saveznih država, Mađarske, Slovačke, Češke i Poljske). 

Održan kick-off sastanak partnera na...

Održan kick-off sastanak partnera na projektu Erasmus+ KA2, Capacity Building - WILLIAM

28. 3. 2019. u 09:28,
Ivica Petrinić

U periodu od 26. do 28. veljače 2019. održan je kick-off sastanak partnera na projektu Erasmus+ KA2, Capacity Building - WILLIAM - na kojemu su sudjelovali doc. dr. sc. Dean Sinković , prodekan za međunarodnu suradnju i odnose s gospodarstvom i dr. sc. Ivona Peternel , voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte. Serija sastanaka i radionica održana je na instituciji voditelju projekta, COLLMAN iz Izraela s glavnim ciljem upoznavanja partnera i definiranja ciljeva za prvu godinu rada. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma dr. Mijo Mirković ugostit će izraelske partnere krajem svibnja kako bi prezentirali internacionalizaciju sveučilišta i načina rada virtualnih učionica.

Ured za partnerstvo i projekte...

Ured za partnerstvo i projekte otvorio je službenu Facebook stranicu

27. 3. 2019. u 10:55,
Ivica Petrinić

Društvene mreže u današnje vrijeme postaju jednim od glavnih izvora informacija te se na ovaj način priključujemo aktualnom trendu. Pozivamo sve zainteresirani studente da prate našu Facebook stranicu i objave koje su vezane uz Erasmus+ program. Na stranici će se objavljivati natječaji, iskustva studenata, fotografije, videozapisi i slični sadržaji vezani uz sam program. Pratite nas, pozovite kolege/kolegice te možda pronađete informacije koje će vas zainteresirati da postanete dio Erasmus+ programa!

Otvaranje foto-natjecanja, natjecanja...

Otvaranje foto-natjecanja, natjecanja u pisanju eseja i pokretanju mrežne stranice povodom 70. obljetnice Vijeća Europe

5. 3. 2019. u 13:15,
Ivica Petrinić

Pozivaju se zainteresirani studenti da se prijave i sudjeluju na foto-natjecanju, natjecanju u pisanju eseja i pokretanju mrežne stranice povodom 70. obljetnice Vijeća Europe. Cilj foto-natjecanja je potaknuti mlade na promišljanje o tome što znači biti Europljanin. Natjecanje je organizirano putem Instagram platforme i traje do 30. travnja 2019. godine u ponoć. Natjecanju mogu pristupiti zainteresirani kandidati stariji od 13 godina iz bilo koje države članice Vijeća Europe, isključivo preko Instagrama. 

Erasmus+ staff mobility: Doc. dr. sc....

Erasmus+ staff mobility: Doc. dr. sc. Ines Kovačić i dr. Petra Burić u posjetu Izmiru, Turska (veljača 2019.)

4. 3. 2019. u 10:41,
Ivica Petrinić

U veljači 2019. godine, doc. dr. sc.. Ines Kovačić i dr. Petra Burić posjetile su Faculty of Fisheries na Ege University u Izmiru, Turska. Izmir je treći najveći grad u Turskoj i broji 4.5 milijuna stanovnika, ispred njega su Istambul i Ankara. Sveučilište se trenutno sastoji od 11 fakulteta, 6 škola, 7 strukovnih škola, State Turkish Music Conservatory, 8 instituta, 5 odjela u posebnom statusu i 27 centara za istraživanje i primjenu. Sveučilište broji 3.252 nastavnog osoblja i 4000 ne nastavnog osoblja.