Ured za partnerstvo i projekte

Ured za partnerstvo i projekte bavi se koordinacijom aktivnosti na osnovna tri područja:

Mobilnost studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja

Poticanje mobilnosti studenata i djelatnika Sveučilišta osnovna je poluga mobilnosti na koju se nadovezuje pomoć odlaznim studentima i sveučilišnim djelatnicima u samom procesu prijave, odlaska i povratka s međunarodne razmjene. Izuzev odlazne mobilnosti Ured pruža administrativnu i organizacijsku pomoć dolaznim stranim studentima i sveučilišnim djelatnicima prilikom dolaska na Sveučilište.

Erasmus+ program za cilj ima modernizaciju i poboljšanje visokog obrazovanja diljem Europe i svijeta, a samim time ostvaruje se i veća perspektiva na tržištu rada za polaznike programa.

 

Mobilnost na Sveučilištu moguće je ostvariti kroz projekte Erasmus+ i CEEPUS program.

 

Službena Facebook stranica o međunarodnoj suradnji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli

Međunarodna partnerstva

Ured radi na povećanju i proširenju kvalitete međunarodnih partnerstva. Ujedno pruža organizacijsku, savjetodavnu i administrativnu podršku sastavnicama Sveučilišta prilikom sklapanja međunarodnih sporazuma. 

Međunarodni projekti

Glavna uloga Ureda kod prijave međunarodnih projekata je pružanje savjetodavne i administrativne pomoći znanstvenicima i umjetnicima prilikom prijavljivanja, vođenja i završavanja međunarodnih projekata u suradnji s Uredom za istraživanje, umjetnost i projekte.

Jačanje partnerstva jedno je od strateških prioriteta Sveučilišta, a kao takvo uključuje međunarodnu suradnju i mobilnost te međuinstitucijsku i poslovnu suradnju.


Obavijesti Ureda za partnerstvo i projekte
Međunarodna konferencija HEInnovate:...

Međunarodna konferencija HEInnovate: Supporting Innovation and Entrepreneurship in and trough Higher Education (Bukurešt 20.-21.6.2019.)

3. 6. 2019. u 10:28,
Ivica Petrinić

Europska komisija u partnerstvu s OECD-om i rumunjskim Ministarstvom za nacionalno obrazovanje održat će konferenciju HEInnovate u okviru rumunjskog predsjedništva EU. Konferencija će se održati na temu „Podrška inovacijama i poduzetništvu u i kroz visoko obrazovanje“. 

MEXT natječaj za dodjelu stipendija...

MEXT natječaj za dodjelu stipendija za studij u Japanu (u ak. god. 2020./2021.)

22. 5. 2019. u 11:34,
Ivica Petrinić

Veleposlanstvo Japana raspisalo je u ime japanskog Ministarstva obrazovanja, kulture, sporta, znanosti i tehnologije natječaj za dodjelu stipendija za preddiplomski i diplomski (istraživački) studij te stručne studije na visokim školama u Japanu. Stipendije se dodjeljuju za početak studija u Japanu u akademskoj godini 2020./2021.

Stipendije Njemačkog saveznog...

Stipendije Njemačkog saveznog parlamenta (IPS)

16. 5. 2019. u 15:55,
Ivica Petrinić

Njemački parlament u suradnji sa sveučilištima Freie Universität Berlin, Humboldt-Universität Berlin, Technische Universität Berlin poziva zainteresirane da se prijave na Međunarodnu parlamentarnu stipendiju (IPS) na pet mjeseci u Berlin. Stipendija je namijenjena visoko kvalificiranim i politički zainteresiranim mladim ženama i muškarcima koji su voljni nakon završenog programa vratiti se u svoju domovinu, te aktivno i odgovorno sudjelovati u oblikovanju njezine demokratske budućnosti. Polaznicima se pruža mogućnost da tijekom rada kod jednog od zastupnika Bundestaga upoznaju njemački parlamentarni sustav i političke procese donošenja odluka, kao i mogućnost stjecanja praktičnih iskustava u području parlamentarnog rada. 

Objavljen Program potpora za male...

Objavljen Program potpora za male poduzetnike Veleposlanstvo SAD-a

16. 5. 2019. u 14:56,
Ivica Petrinić

Odjel za odnose s javnošću Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu objavljuje Program potpora za male poduzetnike. Objavljena je programska izjava koja opisuje prioritete financiranja, strateške teme i proceduru podnošenja zahtjeva za financiranje. Odjel za odnose s javnošću navodi područja koja su uključena u program financiranja, a to su akademska razmjena, kultura, program naobrazbe engleskog jezika, poduzetništvo, program naobrazbe o holokaustu, knjižnični programi, mediji, program kvalifikacije.

Produljenje roka za prijavu na...

Produljenje roka za prijavu na ERASMUS+ natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa ERASMUS+ za akademsku godinu 2019./2020.

30. 4. 2019. u 13:05,
Ivica Petrinić

Ovim putem obavještavamo studente da se rok za prijavu na Erasmus+ natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka za akademsku godinu 2019./2020. produljuje do 15. svibnja 2019. godine. 

MES - Master European Studies...

MES - Master European Studies Sveučilišta Regensburg

24. 4. 2019. u 13:43,
Ivica Petrinić

Sveučilište Regensburg od listopada otvara novi dvogodišnji program “Master in European Studies. Riječ je o transdisliplinarnom programu koji je strukturiran na sljedeći način: povijesne i političke discipline, ekonomske i pravne discipline i kulturne i književne discipline.

Summer Seminar for Young Public...

Summer Seminar for Young Public Policy Professionals from SEE & Black Sea Region

19. 4. 2019. u 08:17,
Ivica Petrinić

Economic Policy Institute (EPI) – Sofia poziva zaiteresirane da se prijave na Ljetni seminar za mlade stručnjake u području javnih politika iz Jugoistočne Europe i Crnomorske regije (Summer Seminar for Young Public Policy Professionals from SEE & Black Sea Region). Seminar će se održati na temu „Public Policy Challenges – European and Regional Dimensions“ u periodu od 3. do 7. lipnja 2019. godine u Albeni na obali Crnog mora.

Erasmus Student Network - najava...

Erasmus Student Network - najava godišnjeg skupa svih sekcija i predstavnika u uvali Scott u Kraljevici (3.-5.5.2019.)

11. 4. 2019. u 08:36,
Ivica Petrinić

ESN – Erasmus Student Network Hrvatska organizira godišnji skup svih sekcija i predstavnika u uvali Scott u Kraljevici. Skup će biti održan od 3. do 5. svibnja 2019. godine. Na skupu će se predstaviti sve dosadašnje sekcije, njihov rad i uloga ESN-a u visokoškolskim ustanovama koje su dio Erasmus+ programa.