Ured za partnerstvo i projekte

Ured za partnerstvo i projekte bavi se koordinacijom aktivnosti na osnovna tri područja:

Mobilnost studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja

Poticanje mobilnosti studenata i djelatnika Sveučilišta osnovna je uloga mobilnosti. Na nju se nadovezuje pomoć studentima i sveučilišnim djelatnicima u samom procesu prijave, uključivanja, odlaska i povratka s međunarodne razmjene.

Pružanje administrativne i organizacijske pomoći stranim studentima i sveučilišnim djelatnicima u razmjeni prilikom dolaska na Sveučilište još jedna je od aktivnosti mobilnosti.

 

Mobilnost na Sveučilištu moguće je ostvariti kroz projekte Erasmus+ i CEEPUS program.

Međunarodna partnerstva

Uloga ureda je raditi na povećanju i proširivanju kvalitete međunarodnih partnerstava i pružanje organizacijske, savjetodavne i administrativne podrške sastavnicama Sveučilišta prilikom sklapanja sporazuma diljem Europske unije i svijeta.

Međunarodni projekti

Glavna uloga ove aktivnosti je pružanje savjetodavne i administracijske pomoći znanstvenicima i umjetnicima prilikom prijavljivanja, vođenja i završavanja međunarodnih projekata u suradnji s Uredom za istraživanje, umjetnost i projekte.

Jačanje partnerstva jedno je od četiri strateška prioriteta Sveučilišta te uključuje međunarodnu suradnju i mobilnost te međuinstitucijsku i poslovnu suradnju.


Obavijesti Ureda za partnerstvo i projekte
Otvaranje foto-natjecanja, natjecanja...

Otvaranje foto-natjecanja, natjecanja u pisanju eseja i pokretanju mrežne stranice povodom 70. obljetnice Vijeća Europe

5. 3. 2019. u 13:15,
Ivica Petrinić

Pozivaju se zainteresirani studenti da se prijave i sudjeluju na foto-natjecanju, natjecanju u pisanju eseja i pokretanju mrežne stranice povodom 70. obljetnice Vijeća Europe. Cilj foto-natjecanja je potaknuti mlade na promišljanje o tome što znači biti Europljanin. Natjecanje je organizirano putem Instagram platforme i traje do 30. travnja 2019. godine u ponoć. Natjecanju mogu pristupiti zainteresirani kandidati stariji od 13 godina iz bilo koje države članice Vijeća Europe, isključivo preko Instagrama. 

Erasmus+ staff mobility: Doc. dr. sc....

Erasmus+ staff mobility: Doc. dr. sc. Ines Kovačić i dr. Petra Burić u posjetu Izmiru, Turska (veljača 2019.)

4. 3. 2019. u 10:41,
Ivica Petrinić

U veljači 2019. godine, doc. dr. sc.. Ines Kovačić i dr. Petra Burić posjetile su Faculty of Fisheries na Ege University u Izmiru, Turska. Izmir je treći najveći grad u Turskoj i broji 4.5 milijuna stanovnika, ispred njega su Istambul i Ankara. Sveučilište se trenutno sastoji od 11 fakulteta, 6 škola, 7 strukovnih škola, State Turkish Music Conservatory, 8 instituta, 5 odjela u posebnom statusu i 27 centara za istraživanje i primjenu. Sveučilište broji 3.252 nastavnog osoblja i 4000 ne nastavnog osoblja.

Održan Welcome Day za strane dolazne...

Održan Welcome Day za strane dolazne studente (26.2.2019.)

4. 3. 2019. u 09:29,
Ivica Petrinić

Dana 26. veljače 2019. održan je Welcome Day za strane dolazne studente na našem Sveučilištu. U sklopu Erasmus+ programa primili smo 25 studenata na boravak u ljetnom semestru, a njih 12 ih boravi tokom cijele akademske godine. Na danu dobrodošlice studenti su se upoznali sa svojim koordinatorima , voditeljicom Ureda za studente i predstavnicima Ureda za partnerstvo i projekte. Za studente je organiziran obilazak Sveučilišta i grada Pule.

Natjecanje "Imagine Europe"...

Natjecanje "Imagine Europe" - predstavite svoju viziju Europe u 2050. godini kroz kratki tekstualni i video zapis

8. 2. 2019. u 19:26,
Ivica Petrinić

Imagine Europe poziva sve zainteresirane da kroz kratki tekstualni i video zapis predstave svoju viziju Europe u 2050. godini. Sudionike se potiče da se koriste materinjim jezikom. Natječaj je podržan od grupe partnerskih organizacija diljem Europe i početna faza je financirana u okviru programa Erasmus+. Najmanje 5 odabranih sudionika će primiti 500€ naknade i biti će pozvani na radionicu European decision-makers and change-makers u drugoj polovici 2019. godine. Troškovi radionice u potpunosti su pokriveni. 

Pozivaju studentima na 7. Maltepe...

Pozivaju studentima na 7. Maltepe University International Student Congress (ICNTE - Istanbul, Turska)

8. 2. 2019. u 18:37,
Ivica Petrinić

Pozivaju se zainteresirani studenti da se prijave na 7th Maltepe University International Student Congress (ICNTE). Od 2013. godine ICNTE okuplja studente iz raznih dijelova svijeta i pruža im priliku da predstave svoja istraživanja, stavove i ideje o važnim temama u strojarstvu. Izlagači će se sastojati od grupe studenata preddiplomske, diplomske i doktorske razine studija. Svaki će sudionik predstaviti minimalno jedno vlastito istraživanje, članak ili rad na zadanu temu. 

Gostima Sveučilišta predstavljene...

Gostima Sveučilišta predstavljene aktivnosti razvoja projekata istraživačke i stručne suradnje u području biomedicine i zdravstva

28. 1. 2019. u 13:36,
Ivica Petrinić

U utorak 22. siječnja 2019. godine Sveučilište u Puli su posjetili prof. Benjamin Lee iz Hong Konga, voditelj Kinex Pharmaceuticals Inc. i predsjednik Comprehensive Drug Enterprises Ltd, dr. Marina Moses iz Tel Aviva, poslovna savjetnica za investiranje u razvojnu znanost i start-up poduzeća, Jacom Harschan i Dieter maurer iz Villacha, predstavnici firme Panaceo international Active Minerall Production GmbH i profesorica Sandra Kraljević Pavelić, direktorica doktorske škole Sveučilišta u Rijeci, profesor Krešimir Pavelić.

Rezultati drugog natječaja za...

Rezultati drugog natječaja za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ projekta br. 2017-1-HR01-KA107-035013

27. 1. 2019. u 12:31,
Ivica Petrinić

Ured za partnerstvo i projekte objavljuje rezultate drugog Erasmus+ natječaja za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru projekta br. 2017-1-HR01-KA107-035013.

Produljenje trećeg natječaja za...

Produljenje trećeg natječaja za mobilnost (ne)nastavnog osoblja u svrhu podučavanja ili osposobljavanja u okviru Erasmus+ projekta br. 2017-1-HR01-KA107-035013

24. 12. 2018. u 08:03,
Ivica Petrinić

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavljuje produljenje natječaja za osoblje od 6. studenog 2018. godine (KLASA: 605-01/17-01/99, UR. BROJ: 380-01-13-18-7) pod projektnim brojem 2017-1-HR01-KA107-035013, suradnjom između programa (EU) i zemalja partnera (izvan EU). Poziv je otvoren za osoblje u svrhu realizacije mobilnosti podučavanja ili stručnog osposobljavanja.