Ponuda stručne prakse
FogoSales pruža usluge prodaje, telemarketinga, podrške korisnika i traženja dobavljača. Sjedište kopanije je u Litvi, Klaipeda, a svoje poslovanje proširila je na Latviju, Španjolsku i Ujedinjeno Kraljevstvo. Prilikom sudjelovanja otvara se mogućnost za suradnju s iskusnim timom, stjecanje novih znanja, vještina i poznanstava, upoznavanje s novom kulturom. 
Međunarodni ured za zapošljavanje Sveučilišta u Pečuhu traži stažiste u ljetnom periodu 2019. godine. Sveučilište uspješno zapošljava međunarodne studente u Sjedinjenim Američkim Državama, Africi, Aziji i Europi. Sveučilište prisustvuje srednjoškolskim, sveučilišnim i visoko obrazovnim sajmovima, a ujedno je i organizator online i offliine kampanja, televizijskih i radijskih promidžbenih materijala diljem svijeta. Ovim putem pozivaju se svi zainteresirani studenti koji žele sudjelovati u provođenju aktivnosti vezanih uz međunarodne kampanje, istraživanja, organizaciju i administrativne aktivnosti. 
Universidade de Vigo nudi zainteresiranim studentima mogućnost obavljanja stručne prakse u sklopu projekta CBHE AuditUM. Aktivnosti projekta objedinjene su u kontekstu Capacity Building in Higher Education Project: „AuditUM – Audit et Contrôle Interne `a l´Université Marocaine“. Cilj projekta je jačanje upravljačkih sustava marokanskog sveučilišta kroz provedbu unutarnje revizije i kontrolnog odjela. Trajanje stručne prakse je predviđeno u minimalnom trajanju od 2 mjeseca i maksimalnom od 12 mjeseci (prethodno potvrditi s koordinatorom projekta).
Seehotel Schlierseer Hof traži motivirane i zainteresirane studente koji imaju želju priključiti se timu putem programa stručne prakse i sezonskog zapošljavanja. Period sudjelovanja određen je za proljeće/ljeto 2019. godine, a isti bi trajao minimalno tri mjeseca.
The British International School traži visoko motivirane i talentirane pripravnike da se pridruže timu i svoje stečeno znanje prenesu u praksu. Kandidat dobiva mogućnost za rad u dinamičnom radnom okruženju i stjecanju te poboljšanju profesionalnih vještina u poticajnom međunarodnom okruženju.
Ured za međunarodnu suradnju Fakulteta za poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Pečuhu nudi zainteresiranim studentima da se prijave na Erasmus+ natječaj za stručnu praksu. Razdoblje realizacije stručne prakse kreće u siječnju 2019. godine te može trajati najviše pet mjeseci, a rok za prijavu je 16. studenog ove godine.
Westhouse Group, međunarodna tvrtka koja djeluje na području pretraživanja i odabira stručnjaka iz područja ICT, inženjerstva i financija traži studente za odrađivanje stručne prakse u okviru Erasmus+ programa mobilnosti u njihovom sjedištu u Milanu i Pesaru.
Stručna praksa u Milanu 
Westhouse Group, međunarodna tvrtka koja djeluje na području pretraživanja i odabira stručnjaka iz područja ICT, inženjerstva i financija traži studente za odrađivanje stručne prakse u okviru Erasmus+ programa mobilnosti u njihovom sjedištu u Milanu - svjetskom lideru u distribuciji elektroničkih komponenti. Kandidat će upravljati praćenjem aktivnosti vezanih uz implementaciju novog ERP sustava širom svijeta, Oraclea i njegovih stalnih nadogradnji. Ta je pozicija integrirana u tim EMEA (Europe, Middle-East and Africa) te tako nudi mogućnost međunarodnih kontakata.
Organizacija  Giacche Verdi Bronte  u regiji Etni na Siciliji (Italija) nudi studentima Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti da sudjeluju u zanimljivom agroekonomskom i klimatskom projektu. Boravak treba biti finaciran od strane Erasmus+ programa u svrhu stručne prakse. Projektne aktivnosti pružaju veliku mogućnost da studenti proširuju svoje znanje i iskuse praktični terenski rad uglavnom u području odgoja i obrazovanja za djecu, ali i poljoprivrede, pošumljavanja, pitanja zaštite klime i međunarodne razmjene s drugim studentima i volonterima.
Placement in Portugal  je agencija za zapošljavanje sa sjedištem u Lisabonu čiji je cilj pružiti pomoć mladim profesionalcima na međunarodnoj razini oko prolanaska stažiranja u tvrtkama u Portugalu. Ujedno se na taj način povećava konkurencija i internacionalizacija u tvrtkama dovođenje osposobljenih vježbenika.    
Algoos Study Work and Travel Inc. traži 6 pripravnika za podružnicu na otoku Rhodes u Grčkoj.