Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Rad istraživača na međunarodnim, znanstveno-istraživačkim projektima ima izrazito razvojni karakter. Istraživačima se otvaraju mogućnosti unapređenja znanstvene izvrsnosti, prikupljanje financiranja za daljnja istraživanja i realizaciju ideja, kupnju opreme, zapošljavanje doktoranada, asistenata i oformljivanja vlastite istraživačke skupine. Uključivanjem i umrežavanjem naše institucije u Europski istraživački prostor (European Research Area - ERA) i Euraxess mrežu postajemo vidljivi na karti znanja Europe.

Ured pruža usluge namijenjene internom akademskom osoblju kao stručna podrška u potrazi za projektnim natječajima i mogućnostima financiranja istraživačkih i obrazovnih projekata na međunarodnoj razini. Kao lokalna kontakt točka (LCP) za Euraxess podrška smo istraživačima za duže mobilnosti u okviru istraživačkih stipendija. 

Pratite naše projektne Novosti, posjetite posebne stranice aktualnih projekata (Obzor 2020DYNAMIC, WILLIAM), pogledajte popis EU projekata, saznajte nešto o dovršenim projektima, a korisno je posjetiti i naše stranice važni dokumenti te korisni linkovi.


Održan „Train the trainer“ pri...

Održan „Train the trainer“ pri Sveučilištu u Puli

Ivica Petrinić

Dvodnevna edukacija „Train the Trainer“ održana je u organizaciji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u okviru DYNAMIC projekta 10. i 11. prosinca 2020. godine. Događanje je okupilo  eminentne stručnjake iz područja znanosti i visokog obrazovanja, privatnog sektora, razvojne agencije, poduzetničkog inkubatora, industrijsko – trgovinskih komora  i ostalih zainteresiranih dionika. Više od 30 sudionika raspravljalo je o iskustvima i mogućnostima dualnog obrazovanja u Hrvatskoj.

Dualno visoko obrazovanje u Hrvatskoj...

Dualno visoko obrazovanje u Hrvatskoj - Poziv na mrežni tečaj za tvrtke i njihove trenere - (Od sutra!)

Dominik Tomislav Vladić

Pozivamo velika i mala poduzeća da uče o dualnom obrazovanju na sveučilišnoj razini i ulozi i vještinama koje poduzetničko osoblje treba imati prilikom obuke učenika. Predstavit ćemo rezultate EU projekta koji je uveo pilot dvostruki dodiplomski inženjerski program u Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj i naučiti industrijske mentore onome što trebaju znati da bi uspješno obučavali i nadzirali studente tijekom smještaja u njihovo poduzeće. 

Testiranje modela za slijepe i...

Testiranje modela za slijepe i slabovidne u Udruzi slijepih Istarske županije

Kristina Hlavati Bertoncelj

U Udruzi slijepih Istarske županije krajem studenog predstavljen je 3D model za slijepe i slabovidne osobe, u okviru rada na intelektualnom rezultatu 2. 

Riječ je o uspješnoj suradnji u okviru Erasmus +projekta "3DandVRforVET"  između Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te Udruge za slijepe.

Predstavljanje 3D modela za slijepe i...

Predstavljanje 3D modela za slijepe i slabovidne

Kristina Hlavati Bertoncelj

U pulskom amfiteatru je 3. prosinca održano predstavljanje 3D modela za slijepe i slabovidne osobe u okviru projekta 3D and Virtual Reality Technologies for VET. Predstavljanju, koje je vodio izv. prof. dr. sc. Sven Maričić, generalni projektni menadžer, su nazočili izv. prof. Mirjana Radetić-Paić (prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju), prof. dr. sc. Marinko Škare (prorektor za istraživanje, umjetnost i suradnju),  Višnja Radunović Popović (ravnateljica Škole za odgoj i obrazovanje), Daniela Panić (Medicinska škola u Puli), Zlatko Kuftić (predsjednik udruge za slijepe i slabovidne Istarske županije), dr. sc. Ivona Peternel (Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte), Ines Pruginić, Jasmin Rami. 

Održan sastanak svečilišnog tima i...

Održan sastanak svečilišnog tima i Istarske razvojne agencije

Ivica Petrinić

U okviru projekta „Dynamic“ održan je sastanak pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Izv. prof. dr. sc. Sven Maričić i voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte dr. sc. Ivona Peternel susreli se se s Tamarom Kiršić iz Istarske razvojne agencije d.o.o.

Projekt „3DandVRforVET“ promoviran...

Projekt „3DandVRforVET“ promoviran na online konferenciji „Što Europa radi u mojoj regiji“

Ivica Petrinić

U organizaciji Jutarnjeg lista, 30. listopada održano  je online izdanje okruglog stola naziva „Što Europa radi u mojoj regiji? – Ekonomski razvoj i inovacije“. Generalni menadžer projekta „3DandVRforVEt“, izv. prof. dr. sc. Sven Maričić tom je prilikom predstavio dosadašnje rezultate projekta.

Održan treći međunarodni projektni...

Održan treći međunarodni projektni konzorcijski sastanak (16.10.2020.)

Ivica Petrinić

U okviru projekta „3DandVRforVET“ održan je međunarodni sastanak projektnog konzorcija u virtualnom izdanju. Centralna tema sastanka bila je prezentacija dovršenog intelektualnog rezultata – Priručnika za učenike medicinskih i tehničkih škola – „Recepti za 3D iskustva“.

Priručnik „Recepti za 3D iskustvo“...

Priručnik „Recepti za 3D iskustvo“ predstavljen u Medicinskoj školi Pula

Ivica Petrinić

U okviru projekta „3DandVRforVET“ izv. prof. dr. sc. Sven Maričić gostovao je tri dana (od 12. do 14. listopada) u Medicinskoj školi Pula, predstavljajući rezultate projekta. Priručnik za medicinske škole, naziva „Recipes for 3D experience“ predstavljen je učenicima drugih, trećih i četvrtih razreda.

Više
Više
Održan konzorcijski i monitoring...

Održan konzorcijski i monitoring sastanak u okviru projekta William

Ivica Petrinić

U okviru William projekta 23. rujna održan je online partnerski konzorcijski i monitoring sastanak. Partneri su tom prilikom raspravljali o stanju radnih paketa te budućim planiranim aktivnostima, posebice u kontekstu epidemiološke situacije s koronavirusom.

Održane trodnevne virtualne radionice...

Održane trodnevne virtualne radionice u okviru projekta William

Ivica Petrinić

U okviru projekta William održane su trodnevne virtualne radionice, obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, putem servisa Zoom i Adobe Connect. Prvu radionicu na temu interkulturalne dimenzije internacionalizacije kod kuće vodila je dr. sc. Ivona Peternel, voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte. Tom se prilikom razvila rasprava o kulturološkim razlikama u komunikaciji međunarodnih sveučilišta sa studentima i osobljem. Centralne  teme bile su i važnost poznavanja različitih kultura i običaja prilikom rada na međunarodnim projektima. Kroz primjere su predstavljene tri dimenzije interkulturalnog: ekonomska, socijalna i geografska.

Najava virtualnih radionica u okviru...

Najava virtualnih radionica u okviru projekta William

Ivica Petrinić

Projekt WILLIAM nastavlja sa planiranim aktivnostima. Dr.sc. Ivona Peternel sudjelovala je u virtualnom sastanku sa predstavnicima ustanova Tel Hai College iz Izraela i Management Center Innsbruck iz Austrije. Sastanak je proveden sa ciljom organizacije virtualnih radionica za izraelske partnere u trajanju od 60-90 minuta koje će biti polazišna točka za održavanje fizičkih radionica u budućnosti. Fokus radionica je interkulturalni aspekt koncepta internacionalizacije sveučilišta te procedure i protokoli prihvata stranih studenata.

Održan međunarodni virtualni sastanak...

Održan međunarodni virtualni sastanak projektnog konzorcija William

Ivica Petrinić

U okviru Erasmus+ projekta WILLIAM, 4. svibnja je održan međunarodni virtualni sastanak partnerskog konzorcija. Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte dr. sc. Ivona Peternel i Kristina Hlavati Bertoncelj sudjelovale su u ime Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

U Brnu održan sastanak projektnog...

U Brnu održan sastanak projektnog konzorcija (prosinac 2019)

Ivica Petrinić

Pri Sveučilištu u Masaryku  u Brnu (Češka) je 9. i 10. prosinca 2019. godine održan projektni sastanak partnera Erasmus+ projekta „William“. Tom su prilikom prezentirane dosadašnje aktivnosti na projektu, uz dobrodošlicu članova Uprave Sveučilišta. Eksterna evaluatorica Elizabeth Colucci za William projekt predstavila je ključne podatke u tom području. 

International Staff Week...

International Staff Week (27.-30.5.2019.)

Ivica Petrinić

Izraelski predstavnici projekta WILLIAM (Welcome to Israel! Learning & Leading „Internationalization at Home“: Assistance & Management tool) posjetili su Sveučilište Jurja Dobrile u Puli u sklopu International Staff Week-a koji se održao od 27. do 30. svibnja 2019. godine. 

Održan kick-off sastanak partnera na...

Održan kick-off sastanak partnera na projektu Erasmus+ KA2, Capacity Building - WILLIAM

Ivica Petrinić

U periodu od 26. do 28. veljače 2019. održan je kick-off sastanak partnera na projektu Erasmus+ KA2, Capacity Building - WILLIAM - na kojemu su sudjelovali doc. dr. sc. Dean Sinković, prodekan za međunarodnu suradnju i odnose s gospodarstvom i dr. sc. Ivona Peternel, voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte. Serija sastanaka i radionica održana je na instituciji voditelju projekta, COLLMAN iz Izraela s glavnim ciljem upoznavanja partnera i definiranja ciljeva za prvu godinu rada. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma dr. Mijo Mirković ugostit će izraelske partnere krajem svibnja kako bi prezentirali internacionalizaciju sveučilišta i načina rada virtualnih učionica.

Više
Održan „Train the trainer“ pri...

Održan „Train the trainer“ pri Sveučilištu u Puli

Ivica Petrinić

Dvodnevna edukacija „Train the Trainer“ održana je u organizaciji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u okviru DYNAMIC projekta 10. i 11. prosinca 2020. godine. Događanje je okupilo  eminentne stručnjake iz područja znanosti i visokog obrazovanja, privatnog sektora, razvojne agencije, poduzetničkog inkubatora, industrijsko – trgovinskih komora  i ostalih zainteresiranih dionika. Više od 30 sudionika raspravljalo je o iskustvima i mogućnostima dualnog obrazovanja u Hrvatskoj.

Dualno visoko obrazovanje u Hrvatskoj...

Dualno visoko obrazovanje u Hrvatskoj - Poziv na mrežni tečaj za tvrtke i njihove trenere - (Od sutra!)

Dominik Tomislav Vladić

Pozivamo velika i mala poduzeća da uče o dualnom obrazovanju na sveučilišnoj razini i ulozi i vještinama koje poduzetničko osoblje treba imati prilikom obuke učenika. Predstavit ćemo rezultate EU projekta koji je uveo pilot dvostruki dodiplomski inženjerski program u Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj i naučiti industrijske mentore onome što trebaju znati da bi uspješno obučavali i nadzirali studente tijekom smještaja u njihovo poduzeće. 

Održan sastanak svečilišnog tima i...

Održan sastanak svečilišnog tima i Istarske razvojne agencije

Ivica Petrinić

U okviru projekta „Dynamic“ održan je sastanak pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Izv. prof. dr. sc. Sven Maričić i voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte dr. sc. Ivona Peternel susreli se se s Tamarom Kiršić iz Istarske razvojne agencije d.o.o.

U okviru DYNAMIC projekta...

U okviru DYNAMIC projekta predstavljeni radovi studenata Jurja Vivode i Ante Bačića

Ivica Petrinić

Partnerski sastanak Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i RED FORK-a u okviru DYNAMIC Erasmus+ projekta održan je krajem rujna u Puli.

Voditeljica Ureda za partnerstvo i...

Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte u posjeti RED FORK-u

Dominik Tomislav Vladić

U rujnu 2020. godine dr.sc. Ivona Peternel posjetila je partnera RED FORK u Zagrebu u svrhu provjere provedbe aktivnosti prakse studenata, dokumentacije i načina na koji se provodi rad sa studentima. Student Ante Bačić sudjeluje u praksi koja uključuje modeliranje uređaja za prihvat, miješanje i doziranje dodataka prehrani, a student Juraj Vivoda na projektu spremnika za organske tvari. Isplanirane su aktivnosti koje će se provoditi do kraja projekta, osobito u kontekstu virtualne suradnje, a u svrhu ispunjavanja glavnih ciljeva projekta. Studenti su se odlično odazvali projektu i pokazali aktivno sudjelovanje u kombiniranom modelu učenja i stecanja praktičnih vještina.

Izv. prof. dr. sc. Sven Maričić...

Izv. prof. dr. sc. Sven Maričić održao pozvano predavanje u okviru “Dynamic” projekta

Ivica Petrinić

Međunarodna znanstvena konferencija u okviru Erasmus projekta “Dynamic” održana je u online izdanju od 3. do 4. rujna. Čast da održi uvodnu riječ i predavanje pripala je Mariyi Gabriel, povjerenici Europske komisije za inovacije, istraživanje, kulturu i mlade. U sklopu Dynamic konferencije sudjelovali su Sven Maričić, Ivan Veljović te student Deni Makovec. Izv. prof. dr. sc. Sven Maričić održao je pozvano predavanje s temom “Važnost 3D i VR tehnologija u strukovnom obrazovanju”. Deni Makovec i Ivan Veljović predstavili su rezultate u članku pod nazivom “CAD/CAM technologies in vocational studies” temeljene na diplomskom radu kolege Makovca.

Održana edukacija „Train the trainer“...

Održana edukacija „Train the trainer“ u okviru Dynamic projekta

Ivica Petrinić

U okviru Dynamic projekta održana je online edukacija „Train the trainer“ 28. svibnja 2020. godine u organizaciji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Uvodnim riječima dobrodošlice obratili su se Prorektor za transfer tehnologije, inovacije i suradnju izv. prof. dr. sc. Valter Boljunčić i izv. prof. dr. sc. Sven Maričić.

Studenti Proizvodnog strojarstva u...

Studenti Proizvodnog strojarstva u radnoj posjeti Holcimu  

Ivica Petrinić

U okviru Erasmus+ projekta Dynamic, studenti Proizvodnog strojarstva Odjela za tehničke studije, pod vodstvom izv. prof. dr. sc. Svena Maričića i Ivana Veljovića, mag. ing. mech. bili su u radnoj posjeti. 

 

Više
Testiranje modela za slijepe i...

Testiranje modela za slijepe i slabovidne u Udruzi slijepih Istarske županije

Kristina Hlavati Bertoncelj

U Udruzi slijepih Istarske županije krajem studenog predstavljen je 3D model za slijepe i slabovidne osobe, u okviru rada na intelektualnom rezultatu 2. 

Riječ je o uspješnoj suradnji u okviru Erasmus +projekta "3DandVRforVET"  između Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te Udruge za slijepe.

Predstavljanje 3D modela za slijepe i...

Predstavljanje 3D modela za slijepe i slabovidne

Kristina Hlavati Bertoncelj

U pulskom amfiteatru je 3. prosinca održano predstavljanje 3D modela za slijepe i slabovidne osobe u okviru projekta 3D and Virtual Reality Technologies for VET. Predstavljanju, koje je vodio izv. prof. dr. sc. Sven Maričić, generalni projektni menadžer, su nazočili izv. prof. Mirjana Radetić-Paić (prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju), prof. dr. sc. Marinko Škare (prorektor za istraživanje, umjetnost i suradnju),  Višnja Radunović Popović (ravnateljica Škole za odgoj i obrazovanje), Daniela Panić (Medicinska škola u Puli), Zlatko Kuftić (predsjednik udruge za slijepe i slabovidne Istarske županije), dr. sc. Ivona Peternel (Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte), Ines Pruginić, Jasmin Rami. 

Projekt „3DandVRforVET“ promoviran...

Projekt „3DandVRforVET“ promoviran na online konferenciji „Što Europa radi u mojoj regiji“

Ivica Petrinić

U organizaciji Jutarnjeg lista, 30. listopada održano  je online izdanje okruglog stola naziva „Što Europa radi u mojoj regiji? – Ekonomski razvoj i inovacije“. Generalni menadžer projekta „3DandVRforVEt“, izv. prof. dr. sc. Sven Maričić tom je prilikom predstavio dosadašnje rezultate projekta.

Održan treći međunarodni projektni...

Održan treći međunarodni projektni konzorcijski sastanak (16.10.2020.)

Ivica Petrinić

U okviru projekta „3DandVRforVET“ održan je međunarodni sastanak projektnog konzorcija u virtualnom izdanju. Centralna tema sastanka bila je prezentacija dovršenog intelektualnog rezultata – Priručnika za učenike medicinskih i tehničkih škola – „Recepti za 3D iskustva“.

Priručnik „Recepti za 3D iskustvo“...

Priručnik „Recepti za 3D iskustvo“ predstavljen u Medicinskoj školi Pula

Ivica Petrinić

U okviru projekta „3DandVRforVET“ izv. prof. dr. sc. Sven Maričić gostovao je tri dana (od 12. do 14. listopada) u Medicinskoj školi Pula, predstavljajući rezultate projekta. Priručnik za medicinske škole, naziva „Recipes for 3D experience“ predstavljen je učenicima drugih, trećih i četvrtih razreda.

Održan drugi međunarodni partnerski...

Održan drugi međunarodni partnerski online sastanak

Ivica Petrinić

Sredinom srpnja održan je drugi online međunarodni sastanak partnerskog konzorcija u okviru projekta „3DandVRforVET“. Voditelj projekta izv. prof. dr. sc. Sven Maričić otvorio je sastanak predstavivši plan rada te ključne teme sastanka. Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte dr. sc. Ivona Peternel najavila je financijske i administrativne aktivnosti koje slijede u narednom periodu.

Delegacija Sveučilišta u posjeti...

Delegacija Sveučilišta u posjeti MediLS-u

Ivica Petrinić

Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile, prof. Alfio Barbieri, pomoćnik rektora izv. prof. Sven Maričić i dr. sc. Ivona Peternel posjetili su Mediteranski institut za istraživanje života - MedILS. U sklopu projekta 3D and VR for VET gdje je Sveučilište Jurja Dobrile u Puli glavni partner, s kolegama u MedILS-u sudjelovali su i na stručnim radionicama.

Održana online konferencija o novim...

Održana online konferencija o novim tehnologijama i umjetnoj inteligenciji

Ivica Petrinić

U okviru projekta „3D and Virtual Reality Technologies for VET“ održana je online konferencija u organizaciji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Znanstveno – tehnološkog instututa VISIO. Na konferenciji su sudjelovali voditelj projekta izv. prof. dr. sc. Sven Maričić, prorektor za istraživanje, umjetnost i suradnju prof. dr. sc. Marinko Škare, akademik Miroslav Radman (Mediteranski institut za istraživanje života - MediLS) , dr. Branka Bernard (MediLS), Mladen Merćep (MediLS ), Tinka Vidović (MediLS), Damir Medved (Ericsson Nikola Tesla), izvjestitelj Europskog parlamenta za program Digitalna Europa Valter Flego, europska inovatorica 2017. godine Michela Magaš te umjetnica Martine – Nicole Rojina.

Više